Thursday, July 28, 2011

Kehadirannya dinanti.......~_~

Alhamdulillah.....kini hanya tinggal beberapa ary je ag nak sambut ramadhan al-mubarak....kehadirannya memang dinanti buat insan2 yg sangat menghargainya.....terlalu indah andai kehadirannya dirai....

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK 1432H
*kepada sume yg mengenali diri ini juga buat semua muslimin dan muslimat....

ok, nak selit ckit cter aku saat aku menaip coretan ni.....ntah la, ttbe je aku rasa sedih..walau beebrapa ary je ag nak sambut ramadhan, aku rasa sdih takut xsempat nak jejak ke bulan penuh barakah ini atau xsempat menghabiskannya...wallahualam......
memang nak balik umah de la perasaan teruja coz rindu family tapi aku xtahu kenapa ttbe aku jadi sayu n sebak utk tggalkan kwn2 aku kat institut ni...rasa cm nak berpisah lama.....Ya Allah, hanya Kau yang Maha Mengetahui......aku insanMu yang lemah........aku xtahu ape bakal terjadi....aku sedih sangat...i dunno why....padahal esok sabtu (30/7/2011) aku nak bergembira bersama sahabat2 lama (klu korg pernah terbaca dlm pos http://annerafflesia.blogspot.com/2011/07/pe-nak-cerita.html , msti korg tahu sape yg aku mksudkan sahabat...)...

K la, nak siap2 nak balik dulu.....doakan aku selamat balik smule ke institut yg tersimpan suka duka dalam lipatan idop ku......

semoga sume sudah bersedia nak sambut ramadhan al-mubarak.....

Monday, July 25, 2011

Itulah Kenyataannya

huh!!!!mengeluh lagi....ntah xtahu knape????ko menipu lagi kan anne????ko tahu ape sbabnye...ko tahu puncanya....tapi kenapa kau xnak terima je......"ish!!!ape lak, aku terima ketentuannya klu memang dah mcm 2"...just sdey je.....T________T

Sori la, aku nye mood yg ok ttbe jd x ok ble aku tgk gmbr sorg kawan aku ni..ntah...speechless..aku xcited utk kawan aku tapi dalam aty Allah je yg tahu...ye!!!!aku memang ngaku ler, aku sangat cemburu dgn beberapa kengkawan lama aku(sekolah mana, aku xperlu ungkap), biar aku je yg tahu.......tapi mcm aku ckp, blog ni adalah nukilan ape yg aku rasa...jadi aku rasa aku nak luah kat cnie......
Adoi!!!!ttbe je sdey ni pe hal anne???ko mcm xbiasa....."ye la2...aku dah adapt dah dari kecik smpai skang..."
ok2...aku pon xtahu ape yg aku melalut ni coz aku dalam keadaan yg aku sendiri xtahu nak ungkap....luar nampak keadaan mcm terkawal, tp dalam aty aku ni ttbe je rasa nak meletup!!!!Ya Allah, Kau kuatkanlah aty ni menghadapi ujian yang Engkau berikan kepadaku......kerana aku tahu, setiap ujian pemberianMu, sememangnya sepadan dengan kemampuanku....bantu aku Ya Allah....aku kadang2 terlalu mengikut perasaanku sendiri.....

ye, memang aku sedih sgt skang...........aku terima!!!!!ni xde kaitan dengan kawan aku rampas ape2 dari aku...cuma aku ni je kot yg rasa sebak saat aku tgk die n kawan2.....ntah!!!!aku xtahu nak ungkap.....mcm aku ckp, skang kat luar aku mmg nmpk ok, tapi dalam aty...Allah je tahu..........

Sunday, July 24, 2011

Kte Serang!!!!!!!

Eh2, nape plak ni????nak serang apa??siapa???jgn la berlaku pertumpahan darah.....
Hehehehe....ane de pertumpahan darah.....ni just havoc je...starting mesti gempak..ye dak??huhu...

Ok, continue 4 the real mission, aku nak cter yang aku n dak2 klas aku berlapan menyerang gerai menjual durian berdekatan dengan institut.....punya la excited muke masing2.....tengok ni:
Muka masing2 bahagia saat dapat ape yang dihajati ----> D.U.R.I.A.N

Kerugian dalam serangan yang dilakukan ditaksir menelan belanja sebanyak Rm50.00 lebih hanya berlaku xsampai satu jam...bayangkan ler ble dapat je durian, sume suke teruja. hahaha.....Nak cter member aku sorang ni, punyer la epy gler...ag2 die adalah ketua rombongan dan misi menyerang ni...sila lihat gambar ketua penyerang dalam misi kami:

Ni la muka ketua misi serangan yang kami lakukan...setelah membuat perancangan rapi selama 2 ari, misi berjaya dilaksanakan......hehehehe...Thanx Mel..


Em, sekejap je serangan dilakukan......Sebelum kami meninggalkan medan peperangan, kelihatan beberapa serangan lain turut berlaku ke atas gerai durian tersebut..."wah, bawak rezki tol ler kte ni kan???...hehehe"

Korang sume tengok.......banyak gak ler yang menyerang..hehehee.....b4 kami sampai, lengang je gerai durian 2....ceyh!!!nak cakap ler kami ni bawak tuah pd pak cik 2...

Thanx to all members kerana membantu dalam menjayakan misi menyerang gerai durian especially wat Kak Ili yang banyak menyumbang dana dalam menjayakan misi ini...tak lupa kepada Uche n Mel (ketua serangan) kerana menumpangkan kami menaiki kereta mereka untuk menyerang....hahahhaa......

Antara koleksi gambar serangan yang dijalankan:

Ramai yang turut menyerang gerai durian tersebut.....hehehehe...
*kelihatan penyerang berjaya Mieza yang berbaju pink bertudung hitam....

"Manis duriannya, manis juga air dalam pangsa nya", Mieza.......yang sebelah 2 interframe je lebih..hahaha...aku bese r..

Uche n Kak Ili yang banyak menyumbang dalam memastikan kejayaan serangan pd petang tersebut.....
Thanx beb...Luv  u All.....

Wajah my lovely rumate yang juga peminat durian tegar bersama ketua misi serangan.....

Menjeling Kak Ili takut durian kat sebelah abes..hahahaha

Durian abes, minum air kat pangsa utk elak panas badan....dah byk makan durian kan.....hehehe

Berpeluh menghabiskan durian...hehehe....


Serangan berterusan....
Bersungguh-sungguh membuka durian....hakhak..

Apa yang mereka fikirkan??????"Nak durian ag ke??xcukop ea??"....

Ni la pak cik n anak die yang kami serang!!!!!Thanx pak cik, moge murah rezkimu...

Kulit durian pon jadi ler.....hahaha......

Kulit durian pon leh jadi model......

Amboi....berseleranye!!!hahahahaha......................

*Kredits to all member yang menjayakan misi durian kali ini.......sangat berpuas hati n gembira kerana misi dapat dijalankan tanpa ada berlaku pertumpahan darah.....hahaha.....thanx u all.....love u all....nnt kte wat serangan ag yek.....dah abes blajo, ni la kenangan2 manis yang akan kusimpan menjadi memori terindah.....LOVE U ALL GUYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






Sunday, July 17, 2011

Sehari Berkelana

Wah3...ni la terjadi ble dapat elaun..ane lekat kat institut....berjalan sane berjalan sini...aku xketinggalan menyertai kawan2 aku ke Kuala Lumpur...memang sakan berjalan, kuar pg balik malam..huhuhu....
Sampai je kat KL pg tu, terus gerak g Jalan TAR...aku serius mmg x reti jln2 KL ni, so sumenye bergantung pd klasmate aku..kami pergi ramai2(sepuluh org...siap ade ketua cam rombongan sekolah lak..hehehe)...sakan klasmates aku mmbeli belah, aku lak just beli tudung n sehelai shawl.......entah ler, aku pon dah rambang mata nak memilih, last2 dua je yg aku beli..hahahahaha........
Banyak gler pilihan smpai xmampu nak memilih dalam masa yg singkat

Ramai nye orang.....sume nak shopping b4 Ramadhan...huhuhu


Then, gerak masuk kat Semua House....pergh!!bju mmg banyak, nak xnak je..sume depends on money..huhuhu.....aku xbeli pe2 kat situ....gerak ke Sogo..kat Sogo, kami just mghabiskan masa utk makan je.....rmainya orang masyaAllah.....nek pening aku....hehehehe.....lpas 2, terus ke Plaza Low Yat....kat cnie byk la duit aku dihabiskan.....antara barang yg aku beli ---> kamera (wow!!yg ni paling mahal dalam list aku) dan juga headfon.....abes je kat Low Yat, gerak ke Sungei wang utk beli hadiah n baju utk anniversary dinner yg xlama lagi akan berlangsung....dah la tema Arabian night..mmg buntu aku nak pakai pe mlm 2....ok, kembali ke cter perjalanan aku kat KL, kat Sungei Wang mmg banyak jugak ler duit aku abes dibelanjakan.....baju je aku beli 2 helai, aksesori2 tambahan konon utk dinner nnt..hahaha....xberingat ye ko..huhuhu...hadiah utk bg kat klasmate ag...settle je, g mkn kat Mc Donald b4 gerak ke Pekeliling utk balik ke Kuala Lipis......ape yg xbestnye, xdpt jumpa insan yang sememangnya aku harap dapat jumpa dia.........=(  -----> (T_T)

Cam ni ler rupe kamera yg aku beli.....start 16/7/2011 ia jadi milikku...Im Happy!!

Huhuhuhu...ni cter pasal kat monorel nak ke Titiwangsa..memang bersesak nauzubillah ler.....aku pon terpaksa ler, bertolak-tolak...memang aku xsuka idop kat bndar cmni la..mgkin sbab xbiasa.....sbab takot ketinggalan bas, kami paksa gak sume naik tapi 2 orang klasmate aku yg lelaki ni xsempat naik, so next trip la..hahahaha...xpe, at least kami lepas dulu utk naik bas, then gtau la kat pak cik driver kawan saye lom smpai..hahaha...tp syukur alhamdulillah mmber2 aku ni smpai b4 bas gerak ag.......Alhamdulillah........sume berakhir dgn selamat walau kepenatannya mmg terasa sangat2....

Biasa la klu bab shopping ni mmg xingat dunia..hahaha....sakan membeli belah....dah abes sume baru terasa lenguh kaki la, bahu la, tangan la....tapi sekurang-kurangnya, aku lega la dapat beli ape yg aku nak.....
Walaupon ade la ckit terkilan sbab ape yg aku hajati xterlaksana tapi aku cuba berfikiran positif, mungkin ade hikmah di sebalik kejadian......ckit la sdey walaupon sakan bershopping...ye la, dalam aty sape yg tahu......aku perlu terima la......klu ikot sdey mmg ler...tapi malas nak diungkapkan n diungkit.....kesedihan xleh dibiarkan berpanjangan........smpai je institut konon nak tdo awal. Eleh!!!ble dah mandi, terasa segar lak..hehehe....gayut nye gayut nasib baik xterjerut je..hehehe.....dah liat jd mata aku nak  tdo...kaki lenguh mntak diurut...wat xtau je. Tahann pnyer tahan, ok cam 2 je..hahaha...klu dah berjalan sakan, memang la...tapi aku gembira walau sedihnya de la ckit...tp wat pe nak kecoh2 kan...biarlah hati je yg tahu.........biarlah kawan2 aku tgk janna yg luar ni je.............

Having fun with freinds....sbab kenangan2 ni la yg akan diimbau andai umur panjang nnt.....thanx my friends...u all complete my life......thanx again sbab hadir menambahkan kenangan n memori terindah dalam idop untuk dikenang......Thanx.....

Friday, July 15, 2011

Pe Nak Cerita????

Aku sebenarnya xtau nak tulis pasal pe....buntu memikirkan idea supaya menjelma dan leh la aku taip kan..tapi tetap xkunjung tiba......kebuntuan melanda lagi....
.............................................
.............................................
.............................................
..............................................
Then, aku teringat janji aku kat kengkawan geng berlima aku...Geng Haru-biru...hahahaha.......aku pon xtau nak tulis pasal ape tentang diorg ni......Tapi sebab dah janji kan, aku kna tunaikan...ckit pon jadi la kan..hakhak...korang xkisah kan..asalkan aku mention nama korang dalam blog aku...an3????hahaha...jahat lak aku ni.....ade aku kisah???hihihi....
Ok, let's continue......rlex2...wat exercise jari jemari jap b4 menaip cter pasal diorg ni..hahaha....

Aku de 4 sahabat yg memang 'kamceng' r....kami rapat bermula form 4 n de mse form 5....sumenye bermula di Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan Pahang....aku spatotnye knal diorg dah lme tapi sbab kuar mse form 1 hubungan terputus cam 2 je..form 4 hubungan erat bertaut semula ble aku jejak kaki kat kelas diorang.....masa form 4 aku, Noi, Tiek n Fizie sekelas except Nisa kelas sebelah....hehehe......

*aku bagi nama ringkas je la...(takot salah eja nama, kantoi lak nnt..hehehe)
1) Nynee @ Noi
- Ok, korang kna tengok gambar dulu..huhuhu..masih single n available, dan sedang mencari.....sape2 berminat leh contact aku..huhu...sori noi, terlebih sudah!!!!hehehe...tgk gambar die dulu ye...


Ni la Noi...hehe...manis kan???hahaha...jgn perasan lebih ye Noi...

Slama aku knal die, die mmg sorg yg epy...xpernah aku tgk die moody....nak marah2 xtentu pasal pon susah....antara kami, die mmg selalu yg wat havoc..hahaha...bikin kecoh ma...Die ni bakal guru bahasa German....em, sape2 nak belajar dgn die, kna bayar 2 kali ganda sbab kna bayar aku skali..hahahaha...ade2 je....Die sorang yg baik...senyum je....Kecoh klu dgn die....ade je bnda yg jadi isu kami....epy ble dgn die...nak2 ble aku nak marah..hahahaha......she is a nice girl....bukan mengampu ye Noi..hehhee....Ikhlas dari lubuk aty.....kami sama2 prefect masa form 5, so same dorm dgn die..huhu...

Frau Naini...hehehe

2) Nisa
- Ok, Nisa pulak.......aku xberapa rapat sgt masa form 4 dgn Cik Nisa ni...just sama skul kan....batch yg sama...senyum2 mcm 2 je...tp sebab Nisa ni baik dgn Tiek n Noi, aku pon jadi baik dgn die..mungkin sbab aku dak baru n kami len klas wat kan aku jarang berckp dgn die...huhu...sori Nisa.....tapi she is kind....anak anggota polis ni....tgk gambar lu ea..hehehe....no promotion la coz dah berpunya....hahaha

Ni la Nisa......da sweet one..jgn terangkat lak Nisa ye...huhu

Nisa ni masa form 5 pon xsama klas dgn aku, die dok klas pndai ckit dari aku la...hukhuk...sob3...eh, die ni sdey lak...puk2 kang..hehehe..ok2, kembali serius....Nisa ni lebih ke depan bab fashion2 berbanding aku..ye la dak office management....tp aku suke die coz she is sweet in her attire......satu pasal Nisa ni yg aku mmg ingat sokmo die xleh dok atas lantai simen kompom nak buang air besar..hehehe...ooopppss, kantoi lak Nisa..sori!!!!!hahaha....berselipar la klu berjalan atas simen....But she is lovely friend.......klu kuar same2 kat Kuantan, Nisa ni lebih tahu coz die mmg lebih arif pasal Kuantan berbanding aku..hahaha.....

3) Tihah @ Tiek (nama komersial ni..hehehe)
- Member aku ni sorang yang teliti orangnya.....hatinya lembut mudah tersentuh...hehehe...mudah touching la....hebat dalam bola jaring bab shoot, sbab 2 dok as posisi GS dalam bola jaring..hehehe...sharp shooter ke???yg 2 aku xtau..hahaha.....berkaca mata dan manis jugak senyumannya....bukan memuji tapi kenyataannya.....Tiek ni juga sorang yg kemas n punya tulisan yg aku suka nak baca ble die menulis....n aku slalu gak la pnjam buku die especially Addmath dulu coz tulisan n keje2 die snang aku nak tiru..eh, kami bukan tiru meniru....tolong- menolong je....die pon pandai orangnya.....

Tiek (nama gelaran yg dak2 laki bagi n kekal terpahat sampai skang...hehehe)

4) Fizie
- Ni orgnya lebih kurang aku gak, ada angin gak ckit..hehe...Sori Fizie....orangnya putih dan rendah je...berkaca mata.....die ni suke buat bunyi keldai..."erk!!!"hehehe...cam 2 la kot, aku pon xpndai nak ajuk..hehehe...sori ag Fizie....sama kelas jugak dgn die masa form 4 n 5....die pon dak pandai....genius la dari aku....sob3...menuntut di Universiti Malaysia Pahang....memang die xkuar2 dari Pahang.....hehehe.....aku pon xtahu..hahaha....orang Sarawak.....dan anak seorang cikgu....

Ni la saudari Fizie....kecil molek orangnya...


Siapa pon mereka, aku senang bersama mereka, diorang sahabat aku dunia akhirat, time susah n senang, suka n duka juga tawa n sendu...........tapi skang memang susah sangat nak dapat kumpul kami berlima serentak dalam satu masa.....jarak memisahkan kami tapi ukhwah terbina xkan terputus begitu sahaja.....grup Haru-biru Crew menyatukan kami..hehehe...ade je isu yang wat kami borak sampai penuh notifications masing2..kadang2 xmnyempat n terkejar-kejar nak mmbaca, ye la ble masing2 excited nak bercerita n ade yg menyampuk...heheehehe......
Seronok kalau dapat jumpa..pasti ada je kisah menarik nak dibualkan......rindu saat bersama....emngumpat mengata dah jadi bualan...hahaha..kami x la jahat ane...just suke suki.....bese r, dah nama pon pompuan...hehe....rindu nye nak berkumpul bersama....kini, memang payah la....masing2 berbeza tempat belajar..sok lusa dah keje alasan bekerja lak.....nnt dah kahwin, alasan family lak....aduh!!!payahnya nak kumpul berlima....
Tengok gambar kami ni sudah, berempat je..ble jumpa dgn Fizie, Tiek xde....em, ble jmpe Tiek, Fizie lak xde.....cmne nak kumpol berlima ni????planning bukn men, tp xjadi..hukhuk...ni antara bukti yg hanya berempat je mampu dikumpulkan pd satu-satu masa.....

Fizie, Noi, Nisa n aku

Nisa, Noi, Tiek n aku

Nisa, aku, Tiek n Noi....

* Dalam banyak2 gambar kami ble bertemu, korang de perasan something x????cer tgk ag skali gmbr2 kami.....hehehehe...cam de pe2 lak dgn gmbr2 kami....
Klu korang tgk balik, mesti korang perasan yg tiap kali jumpa, Nisa yg xpernah miss.....hehehe...sume die ade...kan aku dah kate, die lebih arif klu dgn Kuantan ni...huhu...ye kan Nisa????aku up ko tau ni..hehehe...xperasan gak ke???ceyh!!!haahaha....

Ape pon, di mana jua dan ble pon, korang memang sahabat aku la......i miss u all so much....
Noi: aku ingat ko ble tgk Pooh ni..hehehehe....

Persahabatan sepanjang hayat.....

Di mana pon kalian.....wish u all ok all da time.....=)

Sekian....klu de masa jempa ag di lain post tentang kami............

P/S wat sahabat2 ku: selamat membaca.....em, aku letak 2 gambar Noi sbab korang tahu kan, die gler gambar ckit...hahaha.....yg len2 terutama Fizie, aku susah nak dapat gmbr sorang.....sesudah menyelongkar dan meneroka baru ketemu...hahaha.......




Wednesday, July 13, 2011

Rasa itu Datang dan Pergi

Ye, saat rasa itu datang, aku cuba mengawalnya.....cuba aku elak untuk menjadikan rasa itu lebih menjdi2 mengawal seluruh denyut nadiku....Aku cuba menjadi waras...cuba berfikir secara lebih rasional....Jadi rasa itu jadi berkurangan dan pergi..tapi ia datang mengetuk-ngetuk tangkai hati hingga membuatkan aku merasakan kembali rasa itu......

Maaf andai aku cuba mengelak untuk merasai rasa itu......ada rasa yang bila ia hadir, kita cuba mengelaknya....tapi ada rasa yg kita nantikan kehadirannya......kadang2 rasa itu tak terluah, terbuku di sanubari kerana bimbang andai meletus rasa itu, bimbang lain pula jadinya...jadi, media aku adalah my blog.....biar ade pihak yg terasa kerna kadang2 aku tak mampu meluahkan rasa itu secara terus atau 'direct atau straight 2 da point'...maish menjaga sensitiviti beberapa pihak yg perlu aku jaga hati mereka........

Tapi sayang, aku mungkin terlalu menjaga hati orang hingga kadang kala ade ke sesiapa yg cuba untuk menjaga hati aku?????Siapa aku untuk meminta-minta...Aku selayaknya menerima ketentuanNya kerna rasa itu datangnya dari Allah dan ia anugerah yang tidak ternilai....

Bercampur baur rasa aku sekarang ini= marah, rindu, kecewa, geram, sakit hati dan beberapa lagi rasa yang mungkin xmampu aku tafsirkan saat ringkas menaip di lewat malam di kala semua insan lena diulit mimpi indah......moga hari esok lebih baik dari hari ini....aku menaip dan mencoret di sini kerna aku tahu, mungkin ade pihak yg sudi membaca tapi sebaliknya ada juga pihak yang langsung tidak tertarik dengan ape2 yang aku tuliskan atau luahkan...jadi ape yang perlu aku kisahkan......di sini Kisahku Bukan Kisahmu.......sayonara....

Silap Tafsiran

Andai kata dihulur silap tafsirannya, sememangnya membawa kesan buruk andai berpanjangan menjadi isu dan lebih-lebih lagi isu sensitif. Dua insan yang berbeza latar belakang mempunyai dua pandangan yang berbeza mengenai sesuatu benda walaupun benda yang didiberi sebagai rangsangan adalah sama. Jadi sukar menentukan siapa yang benar.Akal dikurniakan untuk berfikir dan menaakul apa yang terbentang di hadapan kita.. Hak individu dalam mentafsir dan memberi pendapat selagi jika seseorang itu beragama Islam semestinya dia tidak bercanggah dari hukum yang ditetapkan Allah.

Pelbagai permasalahan yang timbul kala ini. Banyak berlaku perselisihan pendapat, bercanggah pandangan dan idea mengenai sesuatu perkara. Sebagai analoginya, dua orang murid diberi sebuah gambar mengenai seekor ikan emas di dalam sebuah akuarium dan murid-murid tersebut diminta memberi pandangan tentang apa yang dapat dilihat, pastinya pelbagai idea akan diberikan dan diusulkan oleh murid-murid berkenaan. pandangan-pandangan yang diberi mungkin terdapat persamaan dan perbezaan, jadi andai ada perbezaan yang wujud perbezaan idea akan membuatkan emosi terganggu andai berterusan dibahaskan sehingga mendapat kata putus. Andai terdapat persamaan, mungkin ia secara kebetulan. Tapi setiap kita adalah berbeza, "rambut sama hitam tapi hati lain-lain".......Jadi, elakkan beremosi dalam membuat keputusan lebih-lebih lagi andai ia melibatkan suara ramai.............

Kerinduan dan Kerahsiaan

Wow....dah 2 minggu aku xmenulis atau meluahkan ape yg aku rasa kat blog kesayangan aku ni (xkan kesayangan korang lak..hehehe...)...sibuk dgn urusan duniawi je..hehe...ye la, kdg ade mse utk buka blog tapi kebuntuan menerjah minda dan fikiran....jadi, x la menulis gak...oooppss, menaip..hehehe....agpon sekembali dari Uitm Shah Alam utk Konvensyen Guru-guru Muda (KOGUM) peringkat kebangsaan aku dijangkiti virus selesema dan demam.....ni pon masih dalam kurang sihat....tapi bila ade idea nak menaip dan berkongsi, demam pon ok je..hehe...

bukan ape, cter kali ni mungkin bosan bila menjadi tatapan umum....aku just nak luahkan ape yg aku rasa tatkala ini.....ye, kembali pada topik yg nak aku share ni -----> RINDU.......atau kate orang putih miss...huhu...em, ye aku memang dilanda kerinduan...eh, jgn salah faham lak...rindu kat family la...aty aku mmg nak balik umah, tapi aku xtahu la kenapa macam ade satu magnet yg sama kutubnya menolak utk aku balik ke rumah....why???kenapa???ntah, aku sendiri xde jawapan utk 2....aku sdang mencungkil kegalauan yg aku rasakan.....tp dgn sape yg aku nak kongsi???blog la media perantara tempat aku meluahkan walaupun ia hanya bertindak sehala..no respon at all...but I will be happy n calm after finished any post because everything has been exposed..mungkin berbeza dgn orang lain, tapi this is me.....menipu kalau aku katakan aku xrindu rumah n family aku....ye, aku sdang berbohong tapi masalah aku adalah ada satu rasa lain yang menolak aku untuk balik rumah.......so, kebuntuan dan confusion sering wat aku jadi sukar wat keputusan...so, aku x la balik umah............I miss my beloved family so much......hanya doa dan ingatan yang menjadi peneman di kala aku memerlukan kehadiran keluarga aku di sisi........





sememangnya, aku perlukan seseorang untuk berkongsi, tapi bila ada yang sudi berkongsi, aku jadi buntu sebab rahsia yang tersimpan hanya sesetengah je yang boleh dikongsi kerna aku terpaksa dan dipaksa.......bukan aku yang mahukannya tapi  keadaan yang membuatkan ia menjadi sebegitu.........so, ia seperti tersemat dan tersimpan kemas menjadi rahsia yang utuh walaupun ia seperti meronta-ronta mahu diluahkan.........keadaan membuatkan kata-kataku seperti hanya tersekat di kerongkong dan minda pula ligat memikirkan kesan andai terlepas kata....bak kata pepatah "biar pecah di perut jangan pecah di mulut.......ditelan mati emak, diluah mati bapak"...jadi andai anda berada dalam situasi yang sama seperti aku, ape yang kalian rasakan???????Fikirkan dan jawapannya ada dalam diri anda sendiri...........