Thursday, February 10, 2011

tangan ku gatal......

hahahaha....tgnku gatal..cm tau2 je ....hakhakhak.....slalunye la, bukn aku caye sgt la...its da sign yg mksudnye duit nk kuar atau abes...hehehehe......so, reti2 la...aku je fhm aku kan....
ckp psl duit abes..mmg la..dh jd fenomena bese kat ane2, dpt je duit mmg byk menda lak kna fkir utk dibayar...so, mmg tol la kate kak long aku "byk dpt, byk abes"...hehehe.....
byk yg msuk, maka byk juga yg nak kuar.....itu perkara bese la...mse elaun lom msuk, sume muke mcm ayam berak kapor, ag truk pon ade..mcm2 disuarakan rse ketidakpuasan ati...tp ble elaun dh msuk, rungutan tetap kedengaran ble saat byk byaran kna wat n ble pemiutang dh tuntut byran....hahahaha...fhm2 ler ble siren2 bndahari berbunyi mase mnuntut utang2 yg perlu.....

aty berbunga riang saat elaun dikreditkan ke akaun...cm2 kpale ni fkir nak wat....antara perkara2 yg bese terlibat msuk ke dlm list yg perlu adalah:
- kasut baru
- beg baru
- baju baru
- nk jln2
- nak mkn yg sdap2
# n de la ag la yg mgkin aku xsnaraikan...tp aku pasti msti ade ag.....hehehe...especially kaum hawa la...x ketinggalan jugak bg kaum adam k...(ingt korg terlepas ye...)

tp ble utang-piutang dituntut, muke jugak berkerut...hahaha...sgala yg difkir n disenaraikan mcm xmampu dilaksanakan coz utang perlu dilangsaikan...hahaha....ape leh wat.....2 lom ag nak enjoy lbh2 xleh coz takot lari bajet lak...adoyai.....cmne yek...

DUIT OH DUIT......

Aku Terbaca n Aku Menulis

ni mnulis b4 start study anatomi 4 da quiz on da next day (esok la...hehehe)...td aku de la bce 2 blog yg aku follow - sorg my teacher 4 eva n eva n sorg ag klasmate aku....

k ni cter pertama:
    ckgu aku ni de cter n ckp psl wat kputusan yg tepat n bijak dlm idop....aku pon terfkir la, mmg sush nak wat kputusan dlm satu2 hal kan????ag2 klu ia mlibatkan mse yg ckop sgkat utk kte beri jawapan....mse 2 la ase mcm2, letih, sesak, buntu, n de ag la perasaan2 lain yg same waktu dgnnya..hehehe..korg pon sntiasa mngalami nya kan, so korg ag tau..xyah la aku nak tulis n korg bace berjela2 pnjangnya....
sememangnya mmg kte yg bertggungjawab atas diri kte...SEPENUHNYA...salah ke btol kte gak yg akan merasai dan menanggungnya......
aku mmg pling xsuke ble disoal dan kna wat kputusan...aku mmg jnis yg buntu ble saat kna wat kputusan on da time....aku jd cuak la beb....nak fkir sesuatu dlm mse yg singkat.....especially bab yg melibatkan perasaan org len...aduh...aku fail la bab ni...aku surrender beb......kdg2 kte xsdar yg kte mlukakan aty org......tp kdg2 tu kte sdar tp kte terpaksa n de kes len lak, kte sdar tp kte xtau nak wat cmne.....kputusan mmg memeningkan........
smpai ke ketika n saat ini aku sndiri mmg xsuke ble kna wat kputusan.....tp dlm idop byk menda kte kna hadapi yg memerlukan kte utk wat kputusan.....every day n every moments kte kna wat kputusan utk idop n our life....so, it depends pd diri kte sndiri.....ceyh, ble berckp mmg power kan...ble mlaksana, aku sndiri ketaq lutot mcm kate oghang utara....hehehe.......

ni lak cter kedua:
  ni aku bce kat blog mmber aku.....merujuk pd gmbr yg beliau upload la...aku terpggil utk mmbace n mnulis berkenaan kate2 yg berbunyi:
" Dear heart, fall in love only when you're ready...not when you're lonely"
aku terfkir, bnarkah kata hati....sbab aku relate dgn "ikot kata hati mati, ikot rasa binasa".....so???cmne nak wat????mmg plik kan???n bnarkah juga dikatakan kata hati slalu mnipu......aku jugak berfkir, ape gunanya akal????akal utk berfikir kan???so??depends la pd kte ane satu yg kte nak ikot....
ok, rujuk pd kate2 yg aku quote kat ats td, bolehkah kte mmberi arahan sesukenye pd hati utk jatuh cnta saat kte tol2 bersdia bukn mse kte rasa kesepian...mmg sukarkan...saat pntu hati kte diketuk, xsmestinya mse 2 kte dh bersdia...klu x, xde la wujud cnta monyet lak kan...secara logik la...kdg2 cnta itu hadir mse kte rasa berseorangan or kesepian n kte rsa mcm nak seseorang utk kte luahkan...n mse 2 de la hamba Allah yg cuba mndekati, mgkin kte rse die sesuai utk kte..tp ble lpas beberapa ketika n saatnya, kte rasa yg org 2 mcm xperlu utk kte....pernah x korg alami??????waduh, mmg sulit ble berbicara soal hati..kan????aku xtau la korg..aku ni merujuk pd pengalaman yg sdikit yg aku ade n berdasarkan pemerhatian yg aku smpat wat...mmg sgt sukar ble memperkatakan soal hati serta melibatkan perasaan.......so, aku juga pernah mnjadi buntu saat hadirnya seseorang dlm idop aku.......
adakah aku bnar2 jujur dlm soal hati????adakah aku berfikir panjang dlm mmberi kputusan..(mlibatkan persoalan kat atas td)....arrrrrrrrggghhhhhhh!!!!mmg aku bnci ble aku terfkir bnda2 mcm ni....runsing coz takot aku melukakan aty org...tp aku rsa mcm aku hampir2 melukakan aty org n pernh melukakan aty org...............ape aku nak wat...kebuntuan bersarang di sanubari.........ble ia nak terlepas bebas..aku sndiri belum pasti...........masih berteka-teka mcm main silang kata.....permasalahan sntiasa melonjak2 meminta penyelesaian.....kdg2 kbuntuan lagi besar drpd bijaknya melontar kata menyelesai mslh yg hadir....soal hati mmg merumitkan bg aku...dr dulu smpai kini dan aku rasa akn berpanjangan mnjadi selamanya........

waduh2...ag pjg aku mnulis ag byk yg aku mngarut...so, mood anatomi aku dh generate ni...so, time 2 go........c u all next time......HOPE SGALA MSLH AKAN SELESAI JUGA HENDAKNYA.....
adios!!!!!

*kredits to:
- Asma: dear heart
n my beloved teacher 4 eva n eva, mr. Ahmad Sazili b. Mohd Noor: Pilih dan buatlah keputusan yang bijak