Tuesday, August 26, 2014

Lame sangat!!!

Dah lame sangat aku tggal blog ni... Cara nak edit n update sane sini pon dah lupe..... kena belajar semula.....huhuhu... Im back with positive version.....  Allah ade.... Ingat tu!! =)

Tuesday, August 19, 2014

Its about Heart...

Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang terselindung, tersembunyi dan tertutup...
Ku serah smuanya padaMu....
Moga Kau jaga semuanya Ya Rabb..
Aku hanya mampu berserah....
Aku punya naluri...

Enough for third chances... No more

Monday, August 18, 2014

Its Already End of August 2014

Wow... lamenye xupdate blog.... pasni InsyaAllah selalu la buke.. banyak kisah suke duka tawa hiba menangis ketawa yg xshare kat cnie... Dah tertainggal banyak sangat kisah... Tertinggal kisah abes belajar, konvo, start keje or posting.. dan yang paling penting Im a wife now!! Have been married to Muhammad Syukri Zainal, my lovely sweetheart... So, nnt aku update ape yg tertinggal... Sini luahan hati yang takkan pernah orang rasa ape yg aku rasa... Alhamdulillah masih bernafas.. Itu yg paling aku bersyukur....

Saturday, January 4, 2014

Its already 2014!!

Alhamdulillah... itulah kata2 yang sepatutnya lahir dari stiap insan kerana masih diberi peluang bernafas dan menjejakkan kaki pd tahun baru 2014.... Suka... Duka.. Tawa.. Hiba.. silih berganti menjadi kenangan dan memori untuk dikenang....
Terlalu banyak kejadian yang terjadi hingga xmampu untuk aku ungakp dan singkap satu persatu... 2014 datang dengan cabaran baru yang menuntut kekuatan fizikal, mental dan emosiku... Permulaannya hambar, tapi kuharap akhirnya menjanjikan seribu kebahagiaan... Amin Ya Rabb....

*setelah sekian lama xupdate blog...hehehe

Sunday, July 14, 2013

Peristiwa Ramadhan ke- 6

MasyaAllah.... Ujian datang lagi... Astagfirullah... Kuatkan aku untuk terus bertahan... Syukurku alhamdulillah kerana masih diberi kesempatan untuk terus bernafas... Umur masih panjang.... Nasib masih menyebelahi aku, alhamdulillah... Mujur aku n housemate aku xde pe2... Alhamdulillah sangat2.... Tiada keceraan yang kami alami, cuma kereta yg cedera agak teruk di bahagian hadapan... Uwaaaa... Nak melalak pon xguna, sume dah jadi... Alhamdulillah dapat no plat lori yang langgar tu.. Moga cepat la sume ni selesai.... Ya Allah, bantu aku, kuatkan aku..... Moga semuanya selesai......

Sunday, May 26, 2013

Duhai Hati... Duhai Airmata

Duhai hati...Kenapa mesti kau sakit?? 
Duhai air mata, mengapa kau mengalir?? 
Aku tahu kalian sakit ye... 
Bersabarlah... 
Andai itu ujian untuk diriku... Aku terima... 
Sakitnye terasa perit mencengkam sanubari.... 
Aku kalah lagi dengan linangan air mata yang seperti xhenti2 mengalir dari tubir mata...
Akan kuterus bertahan demi rasa yg aku simpan n semai setiap saat, masa dan ketika...
Takkan pernah kulepaskan kau pergi..
 Biar sakit terus mencengkam jiwa..
Bertahan dan terus bertahan...

Sakitnya xmampu kuungkap...
Hanya linangan airmata mampu kuluahkan...
Sakit terase sampai teresak2 aku sendirian...
Aku cuba tabah dan kuat, tapi aku juga manusia biasa...
Tak mampu jua kutahan pilu itu...
Kau pernah menyukai dia, siapa yg xterase??
Itu persoalannya....

Ku hambat rasa sedih, pilu, luka dan kecewa jauh2 dari jiwa yang satu...
Tapi makin aku tolak, makin kuat cengkamannya...
Aku pasrah...
Yang pasti tangisan itu membawa sampai ke dalam lenaku...