Monday, April 25, 2011

L.O.N.E.L.Y

pernah x korang rse korg mcm dok sorg2 pdahal korg berada dlm lingkungan rmai org...rsa korg berada dlm dunia korg sndiri...snyap sunyi mcm xde penghuni.......korg mcm xwujud dlm dnia org len...cume jasad tp mcm  hanya roh lak....mcm xnmpk di mata n jauh juga d hati......adoi...
pe aku merepek ag ni...hehehehe........
rasa bertingkah mulut nak meluah.....so, jd la mcm ni.....medium yg jd sasaran adalah blog...so, i like blogging 2 release what i feel, what i think n what i face....walau aku sndiri xtau sape yg mmbaca atau ingin mmbaca......
thanx pd yg sudi mghabiskan mse mmbaca.......sudi juga meletihkan mata membelek2 blog aku yg xseberapa klu nk dibndingkan dgn blog2 hebat yg len........

so, this is mine......its all about me....pe aku nk tulis, thats up 2 me......so, klu nk baca truskan...klu x, just pangkah snang cter........

huhu...apsal aku emo skang, i dont know yet,,,hormon berubah (mungkin...hehe)...atau faktor cuaca yg panas kat lipis skang ni???maaf, aku sndiri xdpt nk mntafsirnya kala ni.....

time 2 go...........im release a little bit........rasa bertingkah, xtau ape yg gundah n wat aku resah...........someone can help me 2 answer n settle my problem right now??????????????

sekadar hiasan 

Bersantai Berehat di Hujung Minggu

wah3....mmg jauh perjalanan luas gak la pemandangan......last weekend mmg menyeronokkan bg aku....sronok abeskan mse dgn kawan2 yg sememangnye best.....
22 April 2011
- perjalanan bermula jumaat ptg dlm kul 2.30 ptg...grak nek keta ber5 dgn viva n driver yg hot - my PKU....husna.....perjalanan alhamdulillah smooth n steady....kami xtdo demi menemani driver yg setia drive dr lipis ke kuantan..hehehe...thanx a lot husna......mlm 2 ble smpai je kat umah husna, just mkn mlm n rest...then tdo....

23 April 2011
-sesudah subuh bgn tlg mak husna wat breakfast utk sume.......xsabo2 sbnrnye kwn2 aku -----> ain (my luvly rumate), adila, adibah, asma, ili, wani n miza........
- aku n husna as org kuantan bese ler nk g Bukit Gambang Resort City ni...ble2 je leh g...klu de duit la kan.....
- lpas brekfast, trus gerak ke gambang city....mmg menyeronokkan...........sume game kami rasa men.....cume yg dak2 nye kami xleh men, klu berpeluang, yg dak2 kcik nye pon kami tibai je...hukhukhuk.....trun nek tangga nk nek men game2 yg ade leh wat kami nyer lemak2 hilang kot..huhuhu.....wah!!!keseronokan jelas terpncar kat wajah sorg2...xkre la muke burn ke kulit gelap ke..jnji kte ENJOY!!!!hehehe......
-first yg kami rasa Glacier River, pnat gelak je....hahahahaha......then, grak ke destinasi sterusnya adalah Family Raft Ride - fuh!!!mmg dgr la jeritan mmber2 aku.....korg rasakan!!!hahahaha...nk sgt yek....huhu
-then, grak g try Crystal Slide, Canopy Slide n Galaxy Slide....trun nek nk cube....mmg best....yg pling aku nk tergelak kat 6 Lane Racer.....huhu...mule2 try, aku xbergerak...marah ler...ble dh trun..hah!!!amek kau...nk tercmpak ase.....yg pling lucu, aku pling lmbt trun, tp sbab berat lbh dr mmber2 aku yg comel2 tu, aku gak smpai lu..hakhakhak...xkan aku lupe..hahaha.....
- dah penat men sume2 game 2, berehat d coco beach jap....pas 2 nek blik men.....mmg cam xnak kuar ase.....
- lbeh kurg kul 2 lbih kami terase lapar......prot dah bunyi2..muke msg2 dah letih...jom kte grak g bndar kuantan.....amek2 gmbr n mmbeli-belah pe yg ptot.....kami grak ke centrepoint kuantan utk mkn.....lpas 2 bru jln2 kat Kuantan Parade.........pusing2 je la kat KP 2......
- lpas 2, grak lak ke Teluk Cempedak...bwk la mmber2 aku yg dr negeri len ni ke TC tu.......jln2 mkn angin petang2, tgk monyet2, amek gmbr...then grak blik ke umah husna kat Pantai Sepat........
- bersdia nk bakar ayam 4 BBQ......hahahahaha....lawak nye la, nk idopkan api xidop2 gak..last2, ayh husna amek kipas angin ltak tepi tmpt bakar 2, kami nye la puas mengipas nk bg idop n berbara......bg api hinggap pd arang...hahaha.....dgn slamba n rlexnye ayh husna pegang kipas elektrik 2 n halakan pd tmpt bakar 2....hahahahahaha...........sakit perut ni gelak mlm 2.....then, berbekalkan kemahiran membakar ayn yg tinggi, kak ili tlah siap mmbakar aym yg tlah diperap oleh mak husna.......dah siap 2, pe ag..mkn ler..bork2 n gelak2..mmg seronok dpt abeskan mse dgn korg......luv u all....lpas mkn pe ag, bsuh le pinggan2 2..hehehehe........tgk cerekarama 'bila azan berkumandang' smbil keletihan n tahan mengantuk....hahaha......then, tdo...

24 April 2011
- lpas suboh knon msg2 nk tgk sun rise ler...tp sume tdo smule..hahaha......bgn smule kul 9 nk g mndi pntai.....kul 9.30 bru tol2 grak g mndi pntai......wat la bekalan nk mkn colek....tup3!!!!mse aku dok kupas buah pelam yg bwk td....jari aku berdarah..mak aih, byk gak ler aku bazirkan drh aku....peristiwa berdarah d Pantai Sepat..hehehehe......mndi laut pon darah xhenti2 ag kuar.....pdih tahan je la..klu x, xmndi ler aku..hahahaha......
- dah puas, kami nek kul 11.30...mmg burn ler pasni..hahaha...xkre jnji ENJOY....nk blik ag klakar, 6 org nek 2 motor....yg nek keta mmg selesa ler kan.....
-smpai2 g mndi, tolong kat dapor n siap2 nk blik lipis......4 org nek bas n yg len nek keta......
-lpas mkn n solat, gerak ler blik ke destinasi kami iaitu Kuala Lipis........tggal keseronokan kat kuantan untuk cntinue our life in institut.....
- ptg 2 kami smpai institut dgn slamat kul 6 lbih...fuh, mmg sronok walau bdn rse sakit2 n letih...ngantok pon ye gak...hahaha.....tp thats our best n sweet moments together.......LOVE U ALL!!!!!!!!!!


* gmbr xsmpat ag nk upload..hehehehe......