Wednesday, July 13, 2011

Kerinduan dan Kerahsiaan

Wow....dah 2 minggu aku xmenulis atau meluahkan ape yg aku rasa kat blog kesayangan aku ni (xkan kesayangan korang lak..hehehe...)...sibuk dgn urusan duniawi je..hehe...ye la, kdg ade mse utk buka blog tapi kebuntuan menerjah minda dan fikiran....jadi, x la menulis gak...oooppss, menaip..hehehe....agpon sekembali dari Uitm Shah Alam utk Konvensyen Guru-guru Muda (KOGUM) peringkat kebangsaan aku dijangkiti virus selesema dan demam.....ni pon masih dalam kurang sihat....tapi bila ade idea nak menaip dan berkongsi, demam pon ok je..hehe...

bukan ape, cter kali ni mungkin bosan bila menjadi tatapan umum....aku just nak luahkan ape yg aku rasa tatkala ini.....ye, kembali pada topik yg nak aku share ni -----> RINDU.......atau kate orang putih miss...huhu...em, ye aku memang dilanda kerinduan...eh, jgn salah faham lak...rindu kat family la...aty aku mmg nak balik umah, tapi aku xtahu la kenapa macam ade satu magnet yg sama kutubnya menolak utk aku balik ke rumah....why???kenapa???ntah, aku sendiri xde jawapan utk 2....aku sdang mencungkil kegalauan yg aku rasakan.....tp dgn sape yg aku nak kongsi???blog la media perantara tempat aku meluahkan walaupun ia hanya bertindak sehala..no respon at all...but I will be happy n calm after finished any post because everything has been exposed..mungkin berbeza dgn orang lain, tapi this is me.....menipu kalau aku katakan aku xrindu rumah n family aku....ye, aku sdang berbohong tapi masalah aku adalah ada satu rasa lain yang menolak aku untuk balik rumah.......so, kebuntuan dan confusion sering wat aku jadi sukar wat keputusan...so, aku x la balik umah............I miss my beloved family so much......hanya doa dan ingatan yang menjadi peneman di kala aku memerlukan kehadiran keluarga aku di sisi........





sememangnya, aku perlukan seseorang untuk berkongsi, tapi bila ada yang sudi berkongsi, aku jadi buntu sebab rahsia yang tersimpan hanya sesetengah je yang boleh dikongsi kerna aku terpaksa dan dipaksa.......bukan aku yang mahukannya tapi  keadaan yang membuatkan ia menjadi sebegitu.........so, ia seperti tersemat dan tersimpan kemas menjadi rahsia yang utuh walaupun ia seperti meronta-ronta mahu diluahkan.........keadaan membuatkan kata-kataku seperti hanya tersekat di kerongkong dan minda pula ligat memikirkan kesan andai terlepas kata....bak kata pepatah "biar pecah di perut jangan pecah di mulut.......ditelan mati emak, diluah mati bapak"...jadi andai anda berada dalam situasi yang sama seperti aku, ape yang kalian rasakan???????Fikirkan dan jawapannya ada dalam diri anda sendiri...........

No comments:

Post a Comment