Thursday, October 14, 2010

RAYA 2010

walaupon dh lpas buln Syawal thn ni...tp aku terasa nak mncoretkan sesuatu tentang sambutan raya aku tahun 2010 ni.
cam bese, sambutan hari raya aku tetap hambar xmcm orang len..aku xpernah rse beraya beria2 cam family org len..org len g umah sedara mara, tp aku still stay at home.....
tp alhamdulillah kdtgn mmber2 skul dulu wat idop aku ceria ckit...they r my strengths.....my happiness..
mmber2 aku rmai laki2..aku pon xtau la nape..hahaha..mgkin aku ni jenis yg kasar, so laki ni kasar, leh la tahan dgn my behaviour..hihihi
ada gak dak pompuan, tp tau je la, klu pompuan ni, kna dok umah time raye2 ni, layan tetamu katenye..hahaha...
syukur gak mmber aku de yg de lesen 2 dtg umah amek aku bwk g jln2 umah mmber2 yg len..wah, hepi gler rase....
i really enjoy with them..release all my tension....
dok umah pon aku stress gak...huhu
borak2 n bergelak ketawa mengimbau kenangan lame mmg best..
kenangan yg aku rse manis dlm idop aku..

bergelak ketawa.....(aku, apeh,aidil,sue,malinee,akim n ejai)

my old frenz.....(apeh,aidil, sue, akim n malinee, xlupe kameraman-ejai)

thanx 2 my frenz.....luv u all very much.....aku bersyukur ade korg dlm idop aku.....
khadiran korg wat aku lupe sekejap masalah yg aku alami..thanx a lot my dearest frenz!!!!
hope dpt enjoy ag next time dgn korg.


about what????

I dont know what i gonna talk actually right now....
hearing 4 da music, just 2 release tension...
I really hate stress time...sometimes I feel like I want 2 go back 4 my previous life,
life when I was in primary school...
i really like that moment..i miss it very much.
nothing is problem..n problem is nothing...
everything is all right...I can do what I want 2 do..
even my mum cant do anything on me..hahaha..my life is mine..
its my sweet memory..
I have much time 2 enjoy with my friends, I have free time 2 go anywhere I want...
its almost 8 years ago....
so where I am now????
Now....
I am going 2 b a teacher..haha
its really amazing..
1stly, I didnt know why im here..but only Allah knows...
but now its slowly change my perception 2 b where I am now...2 b a good teacher!!!
Many people said 'life must go on'.....yes, its true..
anything happen, we should face it with our effort...try 2 settle every problem slowly...
dont make it more complicated.....

its all about life....how we face it....

Kembali Semula

Setelah sekian lama aku x melawat ke blog aku sendiri..xtau la pe dh jadi, dh berkulat ke berkulapok ke,x ku tahu..........
kesibukan sbg seorang bakal guru membuatkan aku xde masa nak buke blog sendiri......
hehe..tp kdg kala 2 ble teringat kat blog, cm mls lak nk mnulis........hehehe..........
everything is great if we do as we like  tapi kdg kala kte sndiri x yakin akan diri sndiri......
aku kini mghampiri ujung semester ke-2 dlm siri program ijazah sarjana muda....hehe....
jatuh bangun, penat lelah, mmg sentiasa bermain every day....
mkan, tdo, sembang2, kuliah...silih berganti hadir memenuhi jadual hidopku.......
keluhan demi keluhan dah bese kudengari baik dari clasmate2 aku atau rakan2 semaktab.....
aku pon kdg kala mngeluh gak..hehehehe....
pnat....letih...mengah....bertukar ganti....
aku pon xtau smpai ble harus ku mengorak langkah menahan cabaran idop yg kdg kala wat aku cam nak jatuh tersungkur....
ku kuatkan juga demi family tercinta.......
demi cintaku pada keluarga, aku jadi kuat dan tabah.....
thats me.......

p/s: chaiyok2 kpd sume especially clasmates aku........
korg juga menjadi penghibur n menemani jalan yg sukar ini.....