Wednesday, November 30, 2011

Sampai Aty

Susah kan nak diungkap ape yg difikir, dirasa dan dilalui dengan kata2.....
Tak terluah dengan hanya luahan kata2...
Terlekat dan tersangkut dikerongkong.....
Aaaaarrrrgggghhh!!!!! Nak menjerit tapi tak kluar lak jeritan ni....
Help me!!!! Please help me!!!
Janna tak keruan skang ni....
Tak tau kat sape nak diluah....
Terpendam ntah ble akan terungkap melalui kata2...
Pedih kan klu terbuku dalam aty tapi tak mampu untuk diluahkan....
Nak nangis pon xmampu rasanya...
Apa lagi yang mampu...
Diam seribu bahasa...
Yang tahu hanya Allah Yang Maha Berkuasa....
Aku pasrah andai itu takdirnya....
Tapi bukan begini caranya....
>_____<

p/s: Wish me luck to handle my feelings.....

Friday, November 25, 2011

Macam2

Sama macam title la, 'macam- macam'... Ye, macam2 jd dalam arini je in my life... Ade suke dan juga duka... Nak cter satu persatu mungkin de yg terlepas...tapi aku cter gak la serba sdikit yg terjadi arini ikot kronologi ye...hehehe....

1. Bangun pagi dengan terkejut
    Nak dijadikan cerita, aku dah bgn solat Subuh cam bese kul 6.20 pagi. Bese r, cuti sekolah kan.....Lepas aku solat, aku g la men dgn my little nephew, Ikram....Main punya main aku yg terlelap bukan si budak kecik 2... hahaha...Last2 kak ngah aku yg bg die tdo...huhuhu...Cmne nak jd ibu ni??? Kah4....=)
    Ble dah syok tdo semula, aku dikejutkan dgn teriakan sepupu aku, Azleen yg panggil aku utk tolong Ibu kat kdai... Ibu dpt order nasi lemak last minute utk dak2 SBPI Kuantan... Aku dgn terkejut bergegas g mndi.. huhu...sejuk beb!!!! Tibai je la....tapi x ler mndi kerbau lak...huhu.. Settle bersiap terus bergegas ke kdai utk tolong Ibu siapkan makanan utk2 budak2 SBPIK.....

2. Ke Segamat on the spot
    Em, lpas je tolong Ibu settle bungkus sume tempahan...Aku dok la rlex2 n bersantai smbil tolong masak n cuci pinggan.... Ttbe je Ibu ajak aku teman die g Felda Pemanis untuk anta Tok aku g berubat, dah la g dgn Yap....Aduh!!!Situasi yg aku x berape gemor ye teman2..... Tapi nak wat cmne dah kehendak Ibu, aku ikot la jugak..... Aku bukan gaduh pon dgn Yap...Xmau ungkit cter lame...huhu...Die n aku berbeza; die pon dah ade awek dan aku dah ade Mr. S....Cume sesekali terusik jugak perasaan ni sbab dah die dpan mata kan....huhu. MasyaAllah!!!! Selalu kutepis perasaan yg langsung tak pernah wujud untuk wujud dan singgah menguasai diri ini.... Aku hanya anggap dia seorang abang dgn adiknya saja...Dah dari umor aku 6 thn aku knal die yg mase tu umo 10thn...So, korang kira sendiri la berapa lame aku knal die klu umo die skarang dah 25thn...huhu...Ni bukan kuiz maths ye...hehehe

3. Cermin berkecai depan mata
    Firstly, aku sangat2 bersyukur coz aku, Yap, Ibu n Tok yg dalam keta tu xde pe2, just terkejut je.... Em, nak dijadikan cter, cermin depan keta yg Yap bawak retak sejuta la aku klasifikasikan...Kejadian berlaku sangat pantas sekelip mata je...Dah la depan mate aku je aku rasa hentakan batu yg tak la sebesar ane menghentam cermin depan tu... cepat gler effect hentaman batu tu pada cermin keta Yap....Aku yg dok sebelah Yap ni, cuak gak ler rasa takot berkecai kna muka....Dah la agak jauh gak nak smapi ke umah or tempat yg bese Yap tukar cermin..... Tapi menurut kate Ibu, tempat yg sama je dah dua kali kejadian yg hampir serupa jadi pd Ibu n Yap...Cermin van n lori pon berkecai kat tempat yg sama.....Dah naseb nak kna kan......Padahal jauh gak la jarak keta Yap dgn lori pasir tu....Tapi dah nak kena.. Cume aku sangat bersyukur coz de lapisan plastic 'tinted' (ntah tol ke tak ejaan die...huhu), xde la cermin yg dah retak sejuta siap de corak2 ag tu terus berkecai dan hentam muka aku n Yap... Alhamdulillah.....Kami selamat gak sampai kat kedai utk ganti cermin baru....

4. Makan udang galah Rompin
    Alhamdulillah, rezeki kurniaanNya.... Abang Long bawak balik sekilo utk isteri tersayang yg mengidam nak udang galah, tapi Along ane pernah mkn sorok2 jadi rezeki bersama la..hahahaha....kongsi2 la bnda ckit kan...Tapi alhamdulillah la dah lme xrasa udang galah rompin..huhu.....Yang paling best sebab makanan dikongsi bersama, makan rmai2.....Suasana mmg hingar-bingar ler td mcm kat pasar dgn suara masing2 yg nak kuat dari yg lain..hahaha... Si Ikram sampai nanges2 ble Yap tunjuk 'sesungut' udang yg besar dpn die..huhu...Puas gak Ibu pujuk die...hahaha....Opah kna pujuk la sbab yg len sume tengah makan...hahaha.... Alhamdulillqah sbab dah lme family aku xmcm ni..kumpul rmai2 n dok sekali borak2...mmg bising tapi itulah saat yg paling membahagiakan..... Alhamdulillah Ya Allah!!!!!!!

Ok la, de ag sebenarnya nak cter...tp ckop la dulu smpai situ, kna tdo awal nak tolong Ibu lak......De pe2 ag, nnt kte cter dlm post yg akan datang ye........ Ni pon dah nak pejam mate sesangat coz nnt kna bangun kul 5 pagi...huhuu....Nyte all..

^______^
   


-This is my beloved family yg terkandung suka duka dalam mencari keredhaanNya-
-I love them so muccchhh-
>____<

Monday, November 21, 2011

Oooops!!Lupe lak....

Huhuhuhu.....
Firstly, as usual nak kupanjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi coz selesai dan tamat sudah perjalanan duri ranjau sepanjang semester 4...
Wait 4 me semester 5...
2 YEARS TO GO...
BERSEDIAKAH AKU BERGELAR SEORANG GURU???
Waduh2!!!! Baru skang nak persoalkan bersedia ke tak...
hehehe... Saje je terfikir semula persoalan mcm 2...
Cabaran tetap ada kat ane2....
Belajar lain cabarannya, bekerja pulak lain cabarannya...
Moge aku berjaya menghadapi cabaran - cabaran yang mendatang.....
Chaiyok2 Janna....
InsyaAllah.... You can do it!!! 
If u can't, who else can help u????




Lub dub lub dub!!!!

Debarannya mmg sgt terase...
Walau pon sorg2 mulenye menyaksikan kebangkitan Harimau Muda, akhirnya membuahkan hasil yg dinanti-nanti sekian lama....
Alhamdulillah...Syukur dipanjatkan ke hadrat Ilahi atas anugerah ini...
Alhamdulillah!!!!!
 By the way, congratz sgt pd sume pemain2 skuad bwh 23 Malaysia kerna berjaya membuatkan jutaan rakyat Malaysia terdiam kaku di bumi sendiri...
Tahniah pd sume pemain walau ade yg injured tetap berusaha utk menjadi kebanggan sume rkyat Malaysia....
Berjaya juga kte menundukkan Garuda Muda.....
Alhamdulillah....
Wah2!!!! Naik sakit tekak menjerit..naseb bek la tgk sorang2 mulenye, then Kak Long aku pon join skali waktu mase tambahan.....
Macam2 aksi aku tonjolkan..kah4!!!
Malu lak..tapi sebab xde orang, ade aku kisah!!!huhuhu
Siap terlompat2 memberi sokongan padu...
huhuhu
Jom celebrate!!!!
Moge usaha n kejayaan bola sepak Malaysia xberhenti di sini.....
Masih banyak peluang utk kte kejar...
Go Malaysia go!!!!!

My favourite player is Baddrol Bakhtiar!!!!
Suke tgk muke die...
Aku xtau nape sbab tgk muke die aku ingat pd seseorang tapi aku sendiri xsure sape yg aku nak ingat 2..
hehehehe...
nothing more...
just as a fan je.....
Tapi die memang mengingatkan aku pd seseorang.....
Special n humble congratulations to Baddrol Bakhtiar....
Berjaya juga membawa Malaysia menggondol emas yg sume rakyat Malaysia nanti-nantikan...
Tdo mimpi Baddrol leh x mlm ni???hehehehe.. (Sorry, Mr. S dont worry coz u're still in my heart, Baddrol Bakhtiar pnjam jap je...leh kan???huhu)
Syabas wat skuad Harimau Muda skali ag....



Tak lupe juga pd Kontinjen Malaysia yg beraksi cemerlang di Sukan Sea ke-26 2011 yg diadakan di Indonesia yg menutup tirai esok (22/11/2011)......
Teruskan kecemerlangan anda!!!!!
^_______________^







Wednesday, November 16, 2011

Alhamdulillah.......

Syukur kupanjatkan ke hadrat Ilahi kerna masih mmberi kesempatan utk aku rasa nikmat nye lepas abes exam...Ye la, dah pnat study 4 da whole 2 weeks....(study beriya sgt ke??).. Paper last mg mncabar gler.... sampai aku tdo kul 4.30 pg, padahal paper kul 8.30 pg... Naseb baik la xtertdo mse jawab....Siap pesan kat mmber blkg aku, klu tgk aku lntok sila tendang kerusi aku ye...hahaha

Tp alhamdulillah, everything goes smoothly walau berkerut2 gak la nak jawab last paper, ELE 3102 Principles of English Teaching... Memang kaw2 la study..huhu...ane pernah mlm exam tdo lmbat gler...kah3...rasakan.. Siap minum kopi yg I hate the most semata2 nak make sure xtdo utk study BI... Lecturer aku ptot salute kot...hahahaha...(padahal sebab last minute study)..huhuhu

Tapi sume dah lepas....Hope resultnye jugak baik...huhu
Skang, preparation 4 balik umah 4 da next day... Tapi aku malasnye nak kmas barang2... Anyone outside there wanna help me to pack all my stuffs....hahaha... Msti korang pon xsanggup...
Ok fine....aku gak kna kmas... Ni pe ag, dok melayan drama Soffiya b4 kmas barang2.... Amek mood lu...Ceyh!!!!
Ok la...c u in the next post....
Hope rjin la jap ag nak berkemas.....

Just wanna wish Happy Holidays pd sume rakan guru pelatih yg akan balik ke rumah....
Cu all next year k.....
Cuti pnjg beb!!!!
Hooorayyyyy......
Hope nice holiday waiting 4 us....
^_____^

Tuesday, November 15, 2011

2 more

Setiap ari aku rjin gler update blog countdown utk abes paper....
Actually, aku countdown nak blik cuti...
hip2hooray!!!! Cuti panjang kot...huhu...
Hope ape yg aku hajati tercapai sepanjang cuti sekolah ni....
Em, 2 papers more 2 go...
This is real battle...huhu
Hope I'll be one of the person that will be success!!! 
Tadi bru abes paper major....paper elektif xabes ag....
tp cam ase nak balik umah sgt2 dah ni....
hehehe...
Sabo ye Cik Janna.....
No matter what it is, InsyaAllah kau akan balik umah gak.....except len yg smpai umah...ooppss!!
em, k la....nak njoy2 before start study paper PJM 3110 Pendidikan Jasmani...
Wish me good luck dear frenz......
^______^

Monday, November 14, 2011

3 more!!!

Congratz dear Janna.....
hahahaha...lom pe2 ko dah nak thniah sane cnie yek...
huhuhu....saje je la....
padahal 3 more papers 2 go b4 starting my holidays....
itu yg saye nanti2kan ...
Rasa berdebar2 tggu 3 paper ag ilang saat memikirkan cuti yg xlame ag akan menjengah..hahaha
Gud luck Janna....!!!
Ceyh!!! Macam xde org nak wish yek...padahal ade je..
Thanx pd sume yg wish especially 4 my Mr S.....
Thanx ea awak!!!!!
K la, skang kna study ag utk paper ke-3.....
wah3!!!!
Menyempat ag layan sofiyya jap..hahhaa
Haish3!!!!!
Now!!!study time....
Wish me luck u olls......


Semoga usaha kte membuahkan hasil!!!!InsyaAllah......
^_____^

Friday, November 11, 2011

Istimewa ke?????

Wah, cantik tarikh arini : 11.11.11
pd yg sambut bezday arini aku nak wish epy bezday la.....
bukan senang nak dapat tarikh cantik ni kan, bertuah la korang...hehehe
Bagi sesape yg memilih tarikh bertuah ni utk melangsungkan perkahwinan lak, aku nak ucap selamat pengantin baru la....
Nothing more 2 comments coz im still studying...hehehehe
Just take a moment 2 wish n remeber this beautiful date in my life...
coz it comes once in a lifetime.....
Tapi ade fakta gak mengatakan tarikh ni adelah tarikh kesukaan Yahudi
coz kebangkitan anak satan n dajjal....
So????
Aku pon xtau nak kate.......
Now, continue studying....hehehehe..
Chaiyok3!!!! Janna
11.11.11 in memories
^________^

Thursday, November 10, 2011

Redha

Before start study, aku dengar lagu.... de la terdengar lagu ni lak....Em, best utk didengar.....redha je ler...


Let's enjoy the song......
Hanya Allah yang Lebih Mengetahui apa yang terbaik untuk kte......

Baru Satu!!!

Aidiladha berlalu sudah.....Alhamdulillah, sambutan kali ni meriah la coz ibu de wat open house... Tapi skang aku xnak cter pasal pe yg jd sepanjang open house n sambutan Aidiladha kali ni, maybe next post or anytime la yek coz mok cik bz ckit ler...hehehe....Bukan bz pe, nak fokus utk exam...biorkan jap sesi upload mengupload gmbo2 rye 2 ye..hehe... 

Ni baru abes 1 paper, EDU 3105 Teknologi dalam Pendidikan....Wah! ckgu2 pon kna tau pasal tknologi utk ajar dak2 tau...hahahaha....Ok, now time 2 fokus 4 da next coming 4 papers...dah ler straight sepanjang mggu depan...huhuhu..... Nak rlex pon ble lepas sume paper coz holidays is just around da corner.... yg 2 yang aku dok nanti n tggu2 coz ade agenda penting utk diselesaikan dlm cuti....hik3

So far, alhamdulillah utk paper EDU td....4 paper ag ntah la... So nervous waiting 4 them..hehehe...Ok, la got 2 go coz bertimbun ag notes ekosistem lom aku 'date'...hehehehe....Wish me luck k...

Friday, November 4, 2011

Sukarnya...

Memang payah kan.....
Susah sangat.....
Susah nak percaya orang..
Rambut same itam, tapi aty len2...
Luaran len, dalaman berbeza....
Takot la!!!!!

Kte ye2 la percaya kat orang tp kte dipergunakan....
Aduh!!! Sukar utk diungkap ble kte diperlakukan sebegitu..
Cam tajuk post la, sukarnya...
Sukar untuk diungkap!!!!
Sukar untuk ditafsir!!!!
Sukar untuk mempercayai!!!!
Sume bnda skang nak bukti.....
Bru la leh nak trun nek court n menang kes.....
Ckop bukti insyaAllah mudah n settle la.....
So, cari la bukti n maklumat yg bersesuaian untuk membantu anda.....
Semoga kte bukan dalam golongan yg tertindas dan tertipu.....
InsyaAllah......semoga Allah mendengar doaku..............amin~~~~~

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1432H

Alhamdulillah.....kini hampir tiba detiknya.....tapi kebiasaannya untuk Hari Raya Aidiladha rmai xmenyambut secara meriah x macam sambutan Aidilfitri.....Tapi de jugak sdikit berbeza la dgn negeri Kelantan yang agak meriah jugak sambutan Aidiladhanya.....

Bagi aku dan keluarga, sambutan tahun2 sebelum ni macam biasa je....Pagi raya ada la makan2, then lpas 2 dok ngadap TV coz Astro kan byk siaran n cter2 menarik...mase ni la nak diabeskan sepenuhnya bersama family....aku pon ingat ag kami bergelimpangan kat ruang tamu dok ngadap cter Pontianak Harum Sundal Malam (aku xingta tahun ble..hehehe)....mmg best r..bergelak ketawa dgn gurauan sume orang.....
Tapi skang dah xmcm dulu...tempatnya dah berbeza coz kami dah pndah umah baru.....So, its different.....tapi aku tetap bersyukur coz kami still beraya n dapat berkumpul rmai2 mcm dulu cume situasinya ade sdikit berbeza......dulu ade Kak Long, Angah, aku, Wan, Abg Chik, Alin, Ibu, Ma, Tok, Abah n Abg Pul...tp skang mungkin de pertambahan ble Kak Long dah kwin....Skang ade Abang Long...n xlupe anak tiri Ibu, Yap.....

Tahun ni mungkin agak berbeza sambutan Aidiladha coz Ibu rancang nak wat open house...InsyaAllah, klu de mase n kelapangan aku upload gmbar2 open house 2 klu jadi...hehehehe.....

K la, nak study lak coz esoknya aku nak spent mase wat kueh raya utk open house Ibu...hehehhee.....rjin x aku???huhu....demi family, aku korbankan juga mase utk mereka walau ade tuntutan len iaitu study.... Love olls.....^_______^

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA 1432H UNTUK SELURUH UMAT ISLAM ESPECIALLY WAT FAMILY TERSAYANG, MY BELOVED, KLASMATES & YG MNGENALI DIRI INI ......


Thursday, November 3, 2011

Tak tau nak cter cmne

Geram tol......tapi nak wat cmne...mulut bising pot pet pot pet pon..tgn tetap mnaip utk siapkan keje org....Adoyai....dah naseb bdan ni kot.....Wat baik salah, wat jahat dah kompom salah...huhuhu....

Yang geram sangat, wat kte ni mcm dak kecik yg leh disuapkan dgn hadiah atau sogokan n diam la....pergh!!! mcm 2 ke mentaliti org pd kami....Cis!!!!sampainya hatimu.....

Nak dijadikan cter, 4/11/2011 dgn bersungguh la aku n mmber2 ni g nak ke klas, ingat de la soklan spot ke, klas tmbahan revise utk exam ke....Last2 kna tolong ag lecturer sorg yg baik aty ni wat keje die....Kah4!!!memang terbaeeeekk la... Xbenarkan kami balik awal, padahal dah bersusun dak2 maktab balik, dgn de yg xjejak kaki lgsung mase study week kat maktab....2 cmne lak??? de die kisah... huh....
Wat RPH utk revision knon...tp silibus sekolah menengah..nak menipu bior ler bertempat ckit...kami dah besar utk berfikir dgn waras...bukan dak2 kcik tadika yg ble bagi gula2 diam x kate pe....tapi dak2 skang pon dah pndai demand, xnak gula2 murah..nak coklat cadbury....wah3!!!banyak cantik..hehehe....

Xkcian ke pd kami ni...dipergunakan ag ade la...Ye la, pe x nye, mulut ni bising memberontak tapi tolong tetap tolong, wat keje tetap wat keje...dah cmne???? haish!!! 2 r pasal tajuk aku xtau nak cter, ditelan mati mak, diluah mati bapak (eh, tol ke peribahasa aku....hentam je la labu...hehehehe).....Dah la study time ni....cmne la nak wat keje orang len yg xde kena mengena dgn silibus or proforma kurusus....ish3!!! naseb bdn ler ko jahhh!!!

So, xmau cter pnjg..Now!!mood aku nak study dah ilang....lpas bce ekosistem td, update blog jap.... then kmas brg sok nak balik utk rye aji.... Ikram!!!!tggu mummy ye..hehehee...first rye bersama anak...Ceyh!!! (Amboi!! xsabo benor ko ye janna....bwk2 ler bertenang..hehehehehe...)...

Haish!!!! Nak g kemas bju la...berangan je lbeh..hehehehe....Enough!!!Stop it janna...udah2 ler....hehehee..C u olls len kali lak yek....

 Ok la, got 2 go...Buah hati kuar mkn lak...hehehe...So, layan Angels in the sky; Insania b4 off lappy kesayanganku.....tata titi tutu... *______*

Wednesday, November 2, 2011

Nak mengarut jap b4 continue study...huhuu

Ttbe je teringat pasal lagu Fauziah Latif yg satu ni.....Jom layan jap!!!hehehe.....

DIA

Fauziah Latif



Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu

Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi sehingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

Tiada ku duga
Permulaan yang jernih
Menjadi keruh dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antaraku dan dia
Cinta terlarang oleh orang tua

Kini terkilan sungguh rasa hati
Dia tak pernah lagi ku temui
Dia ku abadikan dalam jiwa
Terima kasih atas segalanya



p/s: saje je teringat pasal lagu ni then pos la....xde kena mngena antara idop dgn yg sudah meninggal dunia.......skang time study sbnarnye tapi ade kan jugak mse nak edit blog jap...huhu....Now!!!study time....njoy da song!!! ^_____^



Dedication to my dear frenz : Nisa!!!!!

Wat tatapan sahabat tersayang:

Tahniah wat sahabatku, Nisa....... atas convocation yg baru berlalu (29/10/2011)
Sekalung penghargaan dari aku, Naini, Tiek n tak lupa si kecil Fizie...hehehe...
Semoga kau lebih tenang n fokus utk masa depan....
Masalah tetap datang tapi masa n cara ia datang mungkin berbeza....juga cara kita menangani masalah membuatkan kita berbeza dari individu lain....
Setiap orang ada kelebihan juga kekurangan...... 
All da best in ur future undertakings dear......
Frenz 4 eva ^_^
Tahniah sekali ag....
>_<    (",) 









^_______^
sweeeeet...... >___<


p/s: tahniah!!!! sori xdpt join ari bhgia ko....doa dari jauh je ler....hehehehe