Thursday, March 28, 2013

I want you ----> Mr. mok2


I want you to tell everyone that you truly love me.... 
I want you to watch the sunrise with me... 
I want you to watch movies with me... 
I want you to wipe my tears away... 
I want you to tell me you miss me..
 I want you to take pictures of us... 
I want you to smile ever single time you see me.... 
I want you to know how much I love u mok2....
 I just, want you.... 
Only u my mok2....


There are empty side without you....

2 years

Alhamdulillah..... Hari menginjak hari, masa kian pantas meninggalkan saat lalu, hari ini bakal menjadi semalam dan esok menjadi hari ini..... Kini 2 tahun itu tiba walau susah payah ku pertahankan usia tersebut... Walau kau pernah menyakiti hati dan perasaanku, aku sendiri xpasti dan xpernah bertemu jawapan mengapa engkau juga yang aku rindui....

Allah pertemukan aku dan kau saat kte sendiri xpernah terfikir apa yang akan terjadi pada masa depan.... Berpisah membuat kte bersama insan lain yang Allah pertemukan dalam hidup kte.... Bertemu dengan kau kembali menjadikan hari-hariku kembali indah... Xpernah terfikir akan dipertemukan kembali kerna kau dengan cara hidup kau dan aku dengan cara hidupku.... Kte berbeza dan jarak itu memisahkan kita.... 

Walau kau pernah menyakiti hatiku, buat aku terluka dan menangis mengenang tindakanmu, tapi aku lantas menerima kau kembali saat huluran cintamu kepada ku... Biar ramai menentangku, biar ramai memusuhiku, biar ramai mencadangkan aku melupakanmu tapi aku sendiri xpunya alasan mengapa kau juga yang aku rindu.....

Kau mengatakan aku xpernah peduli dengan ape yang kau lakukan, tapi hanya aku yang mengerti betapa pedulinya aku dengan setiap tindakanmu... Aku mengira waktu dan berdoa semoga Allah mempertemukan kte... Tapi kte hambaNya hanya mampu berdoa... Kte merancang Allah juga yang menentukannya.....

Saat ini, Allah masih meletakkan dirimu adalah insan yang aku cintai dan nantikan hadir dalam hidupku. Aku berdoa semoga kaulah insan yang Allah ciptakan untukku.. Menemani hari2 sepiku, menggembirakan aku saat aku bersedih, memimpin tanganku saat aku terjatuh, membimbing aku mendekati Yang Maha Esa dan yang paling penting menjadi imam dalam setiap solatku.....

Terima kasih untuk hari2 dalam 2 tahun yang berlalu... Kau menghiasi hidupku... Membuat aku kadang-kadang tidak mengerti dengan sikap aku terhadapmu.. Marahku dan sedihku, kau juga yang aku cari walau kau adalah puncanya.... Kau pernah membuat aku menangis namun kau juga membuat aku tertawa... Membuat aku menghitung masa merindui dirimu...

Terima kasih untuk semuanya... Kau insan teristimewa di hatiku... Kau tempat aku bercerita, tempat aku meluahkan marah, kalau dulu kau juga teman yang selalu menemani aku bermain game, kita tertawa bersama, bergaduh sebab kalah main game macam budak2, berlumba untuk menang tapi akhirnya kau juga yang menang...... Aku selalu nombor dua.... Kau banyak membantu dan mengajar, menegur kalau ada aku tersilap langkah, terima kasih sahabat juga insan teristimewa di hatiku.....

I miss u a lot.... mok2!!! Thanx 4 everything..... 

Wednesday, March 27, 2013

Cuti datang lagi....

Alhamdulillah....Dapat la berehat dari kesesakan menyiapkan Rancangan Mengajar Harian untuk 1 week..... Memang lega...Tapi xlega jugak coz assignment menanti utk disiapkan... Kna rancang utk last observe ag...Memang bz jugak...

Balik dari Kelantan, berehat di rumaha saje.... Plan nak ke Subang terbatal saat Ibu mintak Along balik..huhu... No more skating, no more dating...huhuhu... Pdan muka... Len kali la jawabnye... Ada rezeki, ade la.....

Hari2 cuti dihabiskan bersama family.... Merasai kesusahan hidup mereka yang siang malam berusaha untuk meneruskan kehidupan.....  Sedangkan aku, hanya ingin bergembira... Tau ke aku betapa susahnye mereka nak hidup??? Kau perlu bersyukur Janna..... Tnpa mereka yang Allah utuskan, kau xkan berada di mana kau berada sekarang..... Jangan mudah lupe diri..... Peringatan keras utk diri sendiri.....

Ok, saat post status ni, hati aku xtau pe yang aku rasa.... Sedih, gembira, gusar, susah hati, teruja... Semuanya dalam satu rasa... Bercampur baur.... Sabarlah hati, jangan terus gundah gulana.......

Wednesday, March 13, 2013

Kepenatan

Praktikum kali ke-3.... Wah!!! Sangat stress even ade 3 bulan utk abeskan observe...Ni sume sebab English Language... Kna ajar BI, memang stress....Bi ko pon teruk, nak ajar dak2 BI... Haru biru...kah3... Tapi halangan tetap perlu ditempuhi.... Biar beribu yang menentang tapi tetap kan ku renangi jua...ceyh!! Ayat..kih2... Ble BI je mula la, diam xkate pe.... Ngadap lesson plan mcm nak wat pe je...ngadap laptop cari bahan, cari idea, cari strategi, cari ilustrasi..... Sakit abes bdan...macam g jogging tiap petang...hahaha.... Tapi sempat ag tdo..huhu..

Macam hari ni la, abes suda observe BI yg kedua...last observe adalah observe bersama antara pensyarah pembimbing dengan guru pembimbing.... More nervous than the previous two observations.... Hope cepat la abes...nak rest je ase....hehe..but it calls experience... Byk pengalaman aku tempuhi sepanjang praktikum fasa 3 ni...Memang byk yg bmenguji kesabaran, menguji daya pemikiran, menguji kewibawaan.... Macam2... it test my toughness.... Tol ke ayat tu?? Ckgu Bi ni...hehe... Tapi Sekolah Kebangsaan Bndar Temerloh memang akan menjadi tempat yg akan aku kenang.... Best school gak la.... yang paling best, Guru Besar memang hebat!!!!hehehe.... Okla, nnt aku update ag pasal pengalaman sepanjang praktikum fasa 3 ni... Banyak tau...Tggu..... (Ade ke yg tggu???haha.... Watvever!!)