Wednesday, September 28, 2011

TDP

Wow....TDP nye hal saat ni aku masih berjage bersengkang mata menyiapkan tugasan....
huyoooo!!!!hebat x??
eleh. sape soh ko tangguh keje???hahaha
skang terime la akibatnya..hahahaha
now: 4.34 pagi jam pd lappy ku....
TDP bru selesai...hahahaha...
ko klu saat genting bru leh berfikir dgn kreatif ek cik janna..hahaha
ok la, dah xtdo ag, baik g tdo lu..sok de perjumpaan dgn timbalan pengarah...
so...time 2 sleep now!!!hehehe

Tuesday, September 27, 2011

Indahnye....^_^



ye!!!!! mmg aku bosan skang ni..kaki terase sakit akibat terlalu aktif bermain waktu PJ td....aduh!!!! smbil menyelam minum air...smbil wat TDP, aku terbace bnda2 ni..saje je nak post kat cnie.....help me!!!!
mood nak balik sbnrnye, tapi dpt berita tiket lak xde...sdey....='(
Selamat membaca......... (yg aku bold 2, paling aku suke..hehehe) :p :p


"In his younger days a man dreams of possessing the heart of the woman whom he loves; later, the feeling that he possesses the heart of a woman may be enough to make him fall in love with her."


"If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be."


"The minute I heard my first love story, I started looking for you, not knowing how blind that was. Lovers don't finally meet somewhere. They're in each other all along."
- Maulana Jalalu'ddin Rumi  







"Love is the triumph of imagination over intelligence."

- H. L. Mencken



"True love stories never have endings."



"Never love anything that can't love you back."       -  Bruce Williams




"You talk too much, you laugh too loud, that's the price of love."

- Brian Ferry























Monday, September 26, 2011

Exhausted.....

wow.....memang terbaeek la...
ko aktif bebenor sape soh, jgn nak salahkan org ble ko kepenatan or letih...
hahaha....2 mukadimah je, sbab kelas PJ xde tp rakaman still go on...
klu kte xtolong kwn, sape ag.....
hope sume dpt result ok dlm exam nnt...

ok, bukn 2 aku nak cter sbnrnye..
ni cter len, yg mgkin xde kena mengena dgn cter kat atas td..hehehe

aku just nak luahkan je la kat cnie....
xkisah pon org amek peduli ke x...
just nak ckp yg aku adalah aku...
i am who am I..
cam ni la aku, aku nak wat cmne ag...
huh!!!!!
ok, now klas de ag....kna g yek.

just release tension n my mind here...
not more than that...
I love myself very much!!!!!!
cau coz klas puan puziah still diteruskan walau ko pnat cmne skalipon ---> duhai cik janna...
huhuhu....
FOKUS!!!!!

Satisfied.....

Doa kupanjatkan...
syukur ku salurkan...
Alhamdulillah....
Now...Im satisfied with what I got in my life......
Alhamdulillah..........

I love my family so much......



Thanx dear...."S"


 And also thanx 2 my beloved rumate....
hehehe...
share our stories....
aku sayang ko....




Sunday, September 25, 2011

Nothing 2 b share

Susah nak ckp....
de bnda yg kdg perlu utk dikongsi...
tp de bnda yg perlu dirahsiakan, sbab itu lebih baik....
padahal pendam 2 rasa mcm nak pecah dada ni, tapi biarlah...
sendiri lagi tahu...
diri kita je yg tahu pe yg sbnarnye kte rasa n tanggung......
biar org 2 dkat cm ane pon dgn kte....
die tak mungkin leh tahu n rasa pe yg kte fikir or lalui....
kecuali kte berkongsi.....

Kali ni, bagi aku pendam ag baik....
ntah mgkin ni langkah terbaik yg aku rasa...
sbab aku tahu sape aku..
xperlu nak ckp pe2 sbab aku tahu n dpt agak jawapan yg bakal aku dgr...huhuhuhu

kali ni berdiam diri adalah lebih baik dari berkata-kata...
now!!!I'll take that action.....lock ur mouth....huhu

My sweet little nephew

28 Ramadhan 1432 Hijrah bersamaan 28 Ogos 2011 tarikh keramat buat insan kerdil ini....lahir ke dunia tanpa sekelumit dosa dan noda.....debaran dihela dgn nafas lega tepat 11.38 mlm......saat bahagia diiringi kesyukuran kpd Yang Maha Esa.....
Alhamdulillah - lafaz yg xhenti2 diungkap oleh stiap bibir yg menanti dlm detik cemas itu....
kegembiraan terpancar dari segenap wajah yg menanti dgn penuh sabar...
saat itu pelbagai perasaan dirasai tapi xmampu diungkap dgn kata2..
Alhamdulillah, Ya Allah........

Inilah insan kerdil yg kami nanti2 kan.....Fadli Dzil Iqram Abdul Hakim........

bru 3 days mase ni....

pandang pe 2???hehehe

amboi!!!!!

Nak susu ke??? lapo ek??

mcm dah besar sgt....
padahal bru 20 hari mse ni..huhu

Sengih ye.....mummy wat lawak ke??? hehe



Bulatnye mata die....pandang pe?? tgk mummy, mama or ummi??

alololo!!!tdo pon cute....

Family aku makin meriah...hehehe...dah lme xde baby dlm family aku....how sweet....he is very cute...geram!!!nak cubit2 ase pipi 2.....saat post ni aku taip pon, rase aty kat umah...rndu die sgt2!!!!
love iqram dr mummy......mmmmmuuuaaahhh!!!!!rndu die...

Miss him a lot right now!!!!!! wait yea nnt mummy blik.......

complete mothers...hahaha...
sume ade....
ade ummi, mama n mummy yg comey....
miss him a lot!!!!! 


Saturday, September 24, 2011

Raya 2011

ok2....walau pon syawal dah nak menginjak penghujungnya....tapi nak gak update cter time raya...hehe
Raya, sume org nantikan especially dak2 kecik yg mmg seronok....
ye la pe x nye, dapat duit raye, men bunga api n men mercun ag..

Tahun ni aku n family raya kat Kuantan...xbalik pon umah kat kampung..
rase ckit la berpezaannye..tp pe yg bestnye sume pakcik2 aku dtg gak beraya kat ktn ni...

jom tgk aku sakan beraya utk Raya 2011....(xsume gmbr ler..hehehehe)

This is my sweet family.....(belakang: aku, abg long, ma..duduk: along, tok n abg chik)

adik aku yg pemalu...huhu....
bukan suke bergambar...xmcm kakak die..hakhak


my lovely sister...

me n abg chik....

me n kak long....yg kadang2 gler2...huhu

this my little baby...hahaha...beraya dgn org baru...anak sepupuku yg cute ni namenye fadli dzil iqram....
mase ni bru 3 days..hhuhu


Ok....2 cter raye kat umah....
Ni plak cter raye bersama my beloved frenz...sape ag klu bukan - Nisa, Noi, Tiek..Fizzie still kat Sarawak mse kami jmpe....
Suke sgt time kuar ni....sweeeet...hehehe...mmber2 aku yg happy go lucky.....bestnye dpt mkan nasi ayam kat umah Tiek..hehe...(len kali leh cube ag..haha).....kekenyangan makan b4 gerak ke next destination kat Pekan...long journey on that day....sakan beraya hampir gelap bru smpai smule kat umah...hahahaha....dapat kumpul skali sekala mmg seronok.......thanx 2 Nisa, Noi n Tiek....korg mmg da best...xlupe pd Mr. X yg jd cameraman xterlatih n driver terlatih yg skaligus menjayakan perjumpaan kali ni..hehehe....thanx a lot...walau kepenatan still ikot je kami ke sane ke sini...thanx n sorry 2 him..

Nisa, Naini, Tiek n aku d rumah Nisa
(thanx 2 Mr. X as a cameraman merangkap driver...huhu)


kami lagi...huhu


Naini, Nisa n Tiek

Kami di rumah Bangpi @ Pekan


 Ni lak cter saat kembali ke institut setelah bercuti......wat pot luck kat kelas time tutorial session....makan2 bersama tutor, Puan Puziah.......

sweet future teachers - me, wani, mel, miza, ain, dila n rina....

aku bersama rumate tersayang n tutor, Puan Puziah...


Its new!!!!

It is awesome.....
bru sebulan lebih xupdate blog, sumenye bru...terkezzzzut den tau!!!
smpai xtau nak klik ane...hahahaha...
pelik bebenor aku tgk....
nak tulis pe pon dah terkejut, kna cari idea len kali la...ni update pon sbab aku bosan...de keje tp xtau nak mule dari ane.....
so, skang time 2 xplore this new look of blog.....nak jd blogger tegar x ler...just suke2...
especially time aku bosan, terlebih xcited atau juga sdey....2 la time aku menulis...sbab idea mase 2 mencurah2 bagai coklat mencurah d ladang gandum......see dah mule ngarut...so, time 2 go....hahaha.....



ni la wajah bru 2......


ni satu ag yg tol2 memelikkan dan memeningkan aku......
kna xplore lebih utk edit blog 4 da next time...hahaha..
terkjut bangat...hehehe


terkedu aku nak tulis post bru saat ni....so, idea pon stuck xkuar2...len kali je la....
cari ilham lu...huhu....still xplore..

post baru nnt pkir idea baru..byk cter yg tertunda ni sbnrnye.....hehehe
gerak lu la.....