Wednesday, January 5, 2011

masalah?????

sume org ada masalah.......n Allah bg setiap mslh 2 berbeza2 walao kdg2 ada gak persamaannye........
cume cara penyelesaiannye je yg berbeza........antara setiap manusia xkire la berdasarkan pengalaman die ke ape ke.....

mcm2 ada.....(cm iklan astro lak)


aku de terbace satu artikel atau lbh kurg nukilan or tulisan seseorg......die 2lis psl redha hadapi mslh....ye REDHA....2 la cara nye nk hadapi mslh....
tp snang ke kte nk redha ble trima mslh......
rata2 aku tgk termsok aku sndiri la (....hehehe..aku sdar la kan)....em, slalu merungut ble de mslh.....adakah itu caranya kte mghadapi mslh...aku ckp ni pon coz aku sndiri kdg2 merungut sane merungut cnie.....ble de mslh.....dh bese ni aku berani ckp....(4 myself la kan....)
so, cmne kte nk dtgkan REDHA ni dlm diri kte ble hadapi mslh??????
2 persoalan yg aku sndiri tgh mncari solution nye.......ble kte nak jd kuat utk hadapi mslh yg hadir tanpa diundang?????

bese aku dgr org kate...sabar.......


atau pon....jgn putus asa


2 la yg bese aku dgr n aku kdg2 ckp kat mmber2......em, tp hanya kte yg lbh knal sape diri kte......so slamat mghadapi mslh dgn tabah n berani.........

jgn la kte jd sperti ini......jgn skali2!!!!!!!


mntak dijauhkan ler........jgn terlintas pon harapnye!!!!!!

k la....slmt mghadapi mslh anda!!!!!!




aLHaMDuLiLLaH......

syukur aku pnjtkan ke hdrat Allah coz ari ni aku berjya mengedit blog aku ni....hahaha...kre update bru ler.....ni pon aku dpt smgt nk updte dr my lovely rumate, ain.......n a lotz of thank aku nk bg pd classmate aku si hunnywani coz dh ajar aku cmne nk edit de bhgn yg aku lgsung xprnh tau n amek tau (nk sgt de blog...hikhik..)....thanx my dear frenz.....
                                                       hahahaha....ni la rupe terkini blog aku.....

skang lom dpt eseimen pe2 ag coz this is 1st week sjak blik dr bercuti hmpir 2 bulan.......so byk mse yg aku de aku guna utk edit la blog aku yg dh mcm ktggalan zmn....hehehe....kutuk sndiri..kre sblom org kutuk bek aku kate....kan...kan.....
em, 2 je aku nak ckp....hehehe...nk ngade2 ckit la coz nk mnayang blog aku....xkisah la org xsuke ke..jnji aku suke...hehehe.......


k la.....hope korg enjoy la blog aku yg xsberapa ni......SELAMAT MENYUSURI KOMEN2 AKU....hahahaha...neway..tq....