Monday, April 25, 2011

L.O.N.E.L.Y

pernah x korang rse korg mcm dok sorg2 pdahal korg berada dlm lingkungan rmai org...rsa korg berada dlm dunia korg sndiri...snyap sunyi mcm xde penghuni.......korg mcm xwujud dlm dnia org len...cume jasad tp mcm  hanya roh lak....mcm xnmpk di mata n jauh juga d hati......adoi...
pe aku merepek ag ni...hehehehe........
rasa bertingkah mulut nak meluah.....so, jd la mcm ni.....medium yg jd sasaran adalah blog...so, i like blogging 2 release what i feel, what i think n what i face....walau aku sndiri xtau sape yg mmbaca atau ingin mmbaca......
thanx pd yg sudi mghabiskan mse mmbaca.......sudi juga meletihkan mata membelek2 blog aku yg xseberapa klu nk dibndingkan dgn blog2 hebat yg len........

so, this is mine......its all about me....pe aku nk tulis, thats up 2 me......so, klu nk baca truskan...klu x, just pangkah snang cter........

huhu...apsal aku emo skang, i dont know yet,,,hormon berubah (mungkin...hehe)...atau faktor cuaca yg panas kat lipis skang ni???maaf, aku sndiri xdpt nk mntafsirnya kala ni.....

time 2 go...........im release a little bit........rasa bertingkah, xtau ape yg gundah n wat aku resah...........someone can help me 2 answer n settle my problem right now??????????????

sekadar hiasan 

Bersantai Berehat di Hujung Minggu

wah3....mmg jauh perjalanan luas gak la pemandangan......last weekend mmg menyeronokkan bg aku....sronok abeskan mse dgn kawan2 yg sememangnye best.....
22 April 2011
- perjalanan bermula jumaat ptg dlm kul 2.30 ptg...grak nek keta ber5 dgn viva n driver yg hot - my PKU....husna.....perjalanan alhamdulillah smooth n steady....kami xtdo demi menemani driver yg setia drive dr lipis ke kuantan..hehehe...thanx a lot husna......mlm 2 ble smpai je kat umah husna, just mkn mlm n rest...then tdo....

23 April 2011
-sesudah subuh bgn tlg mak husna wat breakfast utk sume.......xsabo2 sbnrnye kwn2 aku -----> ain (my luvly rumate), adila, adibah, asma, ili, wani n miza........
- aku n husna as org kuantan bese ler nk g Bukit Gambang Resort City ni...ble2 je leh g...klu de duit la kan.....
- lpas brekfast, trus gerak ke gambang city....mmg menyeronokkan...........sume game kami rasa men.....cume yg dak2 nye kami xleh men, klu berpeluang, yg dak2 kcik nye pon kami tibai je...hukhukhuk.....trun nek tangga nk nek men game2 yg ade leh wat kami nyer lemak2 hilang kot..huhuhu.....wah!!!keseronokan jelas terpncar kat wajah sorg2...xkre la muke burn ke kulit gelap ke..jnji kte ENJOY!!!!hehehe......
-first yg kami rasa Glacier River, pnat gelak je....hahahahaha......then, grak ke destinasi sterusnya adalah Family Raft Ride - fuh!!!mmg dgr la jeritan mmber2 aku.....korg rasakan!!!hahahaha...nk sgt yek....huhu
-then, grak g try Crystal Slide, Canopy Slide n Galaxy Slide....trun nek nk cube....mmg best....yg pling aku nk tergelak kat 6 Lane Racer.....huhu...mule2 try, aku xbergerak...marah ler...ble dh trun..hah!!!amek kau...nk tercmpak ase.....yg pling lucu, aku pling lmbt trun, tp sbab berat lbh dr mmber2 aku yg comel2 tu, aku gak smpai lu..hakhakhak...xkan aku lupe..hahaha.....
- dah penat men sume2 game 2, berehat d coco beach jap....pas 2 nek blik men.....mmg cam xnak kuar ase.....
- lbeh kurg kul 2 lbih kami terase lapar......prot dah bunyi2..muke msg2 dah letih...jom kte grak g bndar kuantan.....amek2 gmbr n mmbeli-belah pe yg ptot.....kami grak ke centrepoint kuantan utk mkn.....lpas 2 bru jln2 kat Kuantan Parade.........pusing2 je la kat KP 2......
- lpas 2, grak lak ke Teluk Cempedak...bwk la mmber2 aku yg dr negeri len ni ke TC tu.......jln2 mkn angin petang2, tgk monyet2, amek gmbr...then grak blik ke umah husna kat Pantai Sepat........
- bersdia nk bakar ayam 4 BBQ......hahahahaha....lawak nye la, nk idopkan api xidop2 gak..last2, ayh husna amek kipas angin ltak tepi tmpt bakar 2, kami nye la puas mengipas nk bg idop n berbara......bg api hinggap pd arang...hahaha.....dgn slamba n rlexnye ayh husna pegang kipas elektrik 2 n halakan pd tmpt bakar 2....hahahahahaha...........sakit perut ni gelak mlm 2.....then, berbekalkan kemahiran membakar ayn yg tinggi, kak ili tlah siap mmbakar aym yg tlah diperap oleh mak husna.......dah siap 2, pe ag..mkn ler..bork2 n gelak2..mmg seronok dpt abeskan mse dgn korg......luv u all....lpas mkn pe ag, bsuh le pinggan2 2..hehehehe........tgk cerekarama 'bila azan berkumandang' smbil keletihan n tahan mengantuk....hahaha......then, tdo...

24 April 2011
- lpas suboh knon msg2 nk tgk sun rise ler...tp sume tdo smule..hahaha......bgn smule kul 9 nk g mndi pntai.....kul 9.30 bru tol2 grak g mndi pntai......wat la bekalan nk mkn colek....tup3!!!!mse aku dok kupas buah pelam yg bwk td....jari aku berdarah..mak aih, byk gak ler aku bazirkan drh aku....peristiwa berdarah d Pantai Sepat..hehehehe......mndi laut pon darah xhenti2 ag kuar.....pdih tahan je la..klu x, xmndi ler aku..hahahaha......
- dah puas, kami nek kul 11.30...mmg burn ler pasni..hahaha...xkre jnji ENJOY....nk blik ag klakar, 6 org nek 2 motor....yg nek keta mmg selesa ler kan.....
-smpai2 g mndi, tolong kat dapor n siap2 nk blik lipis......4 org nek bas n yg len nek keta......
-lpas mkn n solat, gerak ler blik ke destinasi kami iaitu Kuala Lipis........tggal keseronokan kat kuantan untuk cntinue our life in institut.....
- ptg 2 kami smpai institut dgn slamat kul 6 lbih...fuh, mmg sronok walau bdn rse sakit2 n letih...ngantok pon ye gak...hahaha.....tp thats our best n sweet moments together.......LOVE U ALL!!!!!!!!!!


* gmbr xsmpat ag nk upload..hehehehe......

Tuesday, April 12, 2011

Rase yg Saling Bertingkah

Rse tenang, aman...rse lega...rse senang je aty 2...sume anugerah Allah yang tak ternilai....yg spatotnye disyukuri....Alhamdulillah.....walau dlm keserabutan dan kesibukan sehari2 mnyiapkan eseimen yg byk....smpat ag aku memerhati diri ini yg byk silapnya..........byk juga salahnya.....

ble rse lega..kepala pon xberserabut..mgkin ade org kate, klu aty snang sume keje berjalan lncar...yes!!aku sokong n stuju...everything comes from ourself n come out to our surrounding.....it all affect others.....ape2 pon...aku berckp utk diri n sesape yg sudi....tenung diri, insafi kesalahan n blajar utk xmengulangi kesilapan yg sama coz hanya org yg bodoh je yg nak ulang kesilapan yg sama......xguna rse bersalah andai diri lgsung xde rse ingin brubah......

syukur, aty ini tenang mghadapi keserabutan sekeliling...walau aku juga sbnrnye xkuat utk mghadapi idop ini sbnrnye.....hanya kekuatan anugerah dariNya yg aku pnjam utk jd lebih gigih utk mghadapi sesuatu........
bese org kate, xcube xtau, xknal maka xcnta...n mcm2 ag....aku sememangnya sokong bulat2 penyataan 2 coz aku akui......xcube mmg kte xkan tahu sama ada cabaran atau dugaan yg perlu kte hadapi.....n ble dh hadapinye kte prlu muhasabah diri utk mncari kesilapan n memperbaiki kesilapan tersebut agar xberulang ag perkara yg sama......kte mmg byk blajar...blajar dr pengalaman dan juga pembacaan......mgkin bukn pengalaman diri tp berdasarkan pemerhatian, kte blajar sesuatu dr org lain.....Allah Maha Adil......kte bleh blajar dr sesiapa pon atau dgn ape pon coz makhluk Allah itu pelbagai.......

hari ni aku bljar ag memafkan org lain...think it as positive n berhati mulia....aku blajar n trus blajar.....cume satu kesilapan aku yg mnjadi jiwa aku kacau suatu ketika dulu adalah - sukarnya aku memadkan kesilapan seseorang yg aku sndiri xtau nk ckp cmne...but until now..i dont know whether I can accept the apologize or not.....thats my biggest problem.........yg aku blajar dr sehari ke sehari utk memafkan 'die'...wallahualam...smpai ble n bagaimana penamatnya aku sndiri xpasti....hope everything will always get better.....

*BI aku xsehebat ane......maaf klu de yg terbace n grammar x betul......aku sntiasa cube utk belajar.....
**pada yg berkenaan, aku psti 'kau' xkan mengerti perasaan ini....sbab 'kau' xkan pernah cuba utk mengerti......maaf andai kesilapanmu lom aku maafkan................

Monday, April 11, 2011

Aku belajar!!!

yup!!!kian masa berjalan meninggalkan aku....kian byk bnda yg aku blajar..makin byk aku blajar mkin byk jugak yg aku xtau...
yg pling aku blajar ari ni adalah "rindu"...ye aku blajar merindu..dlm diam aku rndu kan saat bersama org tersyg...aku boleh mnjauhkan diri aku tp aku xleh mnipu diri aku sndiri yg aku sememangnya dilanda kerinduan yg amat...perasaan berserabut dlm jiwa n mnda aku.......

******aku rindu family aku....aku nk balik!!!*****

ye..perasaan mcm aku nk terbang je blik umah jap..mncari n menjana kekuatan dari melihat wajah sorg demi sorg ahli kluarga aku...wah!!klu dpt skjap je pon jd lah....ble la ag aku dpt pluang nk blik ni?????mshkah ada masa utk aku pulang meminta maaf dan meminta supaya mereka mndoakan kejayaan aku yg jauh dr diorang.........i need them 2 b strong.....i luv them much although i didn't say it loudly and clearly.........


-pos b4 tdo...coz aku takot sok xsmpat nk luahkan pe2......
                                                      salam syg dr achik wat family....
                                                              "LUV U ALL"

Andai esok tiada utk aku titipkan salam sayang wat mereka, smpai pd angin lalu bahawa aku sgt10 rindu n sayang kat diorang coz diorang salah satu sumber kekuatan pd aku yg lemah ni............maaf kan segala kesalahan achik........especially wat Tok, Ma, Ibu, Abah, Along n Abg Long, Abg Chik, Aleen, Muhammad, Wan, Angah.............luv u all very much hingga xterluah rsenye......

E.M.O.S.I

Sume org yg normal ade emosi msg2...emosi ni cm2 ada, antaranya marah, bimbang, takut, kecewa, sedih dan sebagainya......sume emosi terhasil dari berbagai keadaan yg dialami dan mmbuatkan seseorang 2 akn mghasilkan emosi yg xmenentu dan berbeza antara satu dengan yang lain........

nape ttbe cter psal emosi????nothing la....just dua tiga ari ni mmg aku bermain dgn emosi....hanya Allah yang mampu membantu memberi aku kekuatan utk aku menguruskan emosi aku dgn betol......klu x, aku pon xmcm aklu skang.....ane xnyer, tension dgn eseimen yg bertimbun2, keadaan sekeliling dan juga perasaan aku sndiri cthnya mcm rndu nk blik la n so on......
bese r, ble eseimen bertimbun n kna anta..msg2 akn beremosi nk settlekannye....ada yg nk mrh, nk nangis n ade gak yg nk terjun bangunan (hehehe.....xde la smpai mcm 2, just saje2 je).....klu time serentak eseimen kna anta, mmg la ag kusut idop msg2..aku berckp dr pengalaman aku sndiri n org len iaitu kwn2 terdekat aku..masyaAllah, mmg mnunutu kesabaran yg tinggi...hanya sokongan dr insan2 yg memahami yg mgkin membantu dlm menguruskan emosi yg bercelaru dan berserabut........
wktu 2 jugak la aty melonjak2 nk blik umah, jiwa rse xnak gangguan n rse nk duduk diam ngadap laptop siapkan eseimen.......tmbh la bersrabut klu de gangguan yg xdpt dielak...hehehe....idop mmg sukar dijangka coz kte hanya hambaNya yg daif n kerdil.....Maha Suci Allah juga yg Lebih Berkuasa....

ok, berckp berkenaan aku je la...coz ni blog aku kan..klu org len nyer hal or cter diorg la..hahahaha.....mmg sgt bercelaru memikirkan eseimen yg dh nk dhantar, dh lme xblik umah, jiwa yg xtnteram...hah!!!!msalah aku yg cari sbnrnye....pe2 pon, aku xnak salahkan sesape dlm mslh aku coz everything comes from me..aku xtau la org len....my view is just mine......klu aku sokmo salahkan org len, aku xkan dpt tau kesalahan aku...aku insan yg lemah, mmg kdg2 emosi kurg stabil..hehehe.....tp aku nk wat cmne ni la aku.....frankly said la, makin ari aku mgkin dah byk berubah...not totally same as me 10 years ago.....aku byk belajar dlm idop ni...byk aku dpt spnjg mghadapi laluan idop yg aku rse sgt sukar bg aku...sorg insan yg lemah.....aku cube utk bertahan walau aku sndiri xtau smpai ble harus aku bertahan..hanya da kepadaNya mmberi kekuatan kpdku utk menjalani ari2 ni......syukur, aku mampu mghadapi idop ni walau kdg2 aku pon beremosi dan bermasalah.....sape xde msalah kan?????masalah dtg n pergi...tp mcm aku ckp td..aku xnak salahkan org lain........coz aku tahu sume kesalahan adalah berpunca drpd aku.........mgkin ada silap aku di mana yg buat keadaan xseperti yg aku mahu..........

aku sntiasa cuba utk mnjadi insan yg tabah n kuat utk mghadapi idop ni...tp kdg2 aku juga lemah...air mata mcm mudah je nk ngalir......nape aku selemah ni????adakah ini aku 10 thn dulu????ye, thats not totally me who is a naughty and stubborn girl who raised by a lovely mum n granmum.....persekitaran aku mndesak mnjadi seperti mana aku skrang...ape yg aku pkir kdg2 xsame dgn ape yg aku wat...aku kate je pd diri aku, yg aku xkisah akn org len tp 2 la yg sokmo mnjadi keutamaan aku..."ape org akn kate"...fuh!!!mslh gak mcm ni......aku blajr n trus blajar...every day is learning.....every second is meaningful for me....kdg2 aku rse mcm xnak lelap mate coz aku takot, aku xkan cukop mse utk settle keje2 yg ade, utk berubah mnjadi lbh baik dan utk mmberitahu pd org2 yg aku syg bahawa berharganya mereka pd aku.........aku takot xsempat..........takot ajal mnjmpot diri ini lbh awal dr jangkaan........

nothing want 2 reveal......kdg aku lbh suke memndam rse dr cter kat org coz aku tahu bukn sume org suke dgr cter aku yg mmbosankan ni.....tp satu mslh aku yg aku dh cube settle tp xjugak settle2....aku nk cube jd pndiam ckit......ni x, byk je ckp...tipa kali aku fkir aku nk blajar jd diam ckit, tp xleh..ade je cter yg aku nk share, de je bnda yg aku nk ckp n ade je bnda yg aku nk komen....kdg2 xde xter pon, aku de bnda nk ckp...mgkin org sekeliling aku bosan kot.....ye la, org lain pon de gak hal msg2....xkan nk dgr cter aku je....huh!!!maaf kan ler aku wahai kwn2, aku sokmo cube utk mnjadi diam ckit tp xleh la.....aku tetap de bnda utk dikongsi...xkisah la sape pon.....aku mudah utk berkenalan n mudah dpt kwn.....walau kdg2 ade gak org kate aku ni sombong n muke bengis..hahaha....whatever...thats me....maaf kan aku kwn2..........tp ape yg aku rse n lalui, xsume org tahu.....kdg, ade bnda yg kte leh cter n ade gak bnda yg perlu dismpan kukuh  mnjadi sebuah rhsia yg kekal bersemadi.......lantak la pe pon pndapat org pasal aku.......aku hanya aku bukn org lain.......kupendam sebuah luka....wow, tp kenyataannya xmampu aku luahkan dgn kate2 walau ade je bnda yg aku nk share dgn mmber2................

*****wah2!!!beremosi tol aku yek...tp ade bnda yg tak terluah dgn kate2.....utk jage aty sume org, biarlah aku terluka...i dont care coz sapelah aku utk memaksa org lain utk suke aku..tp ape yg aku leh wat....hanya aku yg boleh pksa diri aku utk suke org........walau xsukenye aku pd org lain (maaf la klu ade yg terase....xtuju pd sape2........) tp klu aku syg smthing, aku akn hargai ape yg aku ade............xkisah la ape pon, bg aku sume bernilai dan berharga.........aku hargai setiap ape yg aku ade......cube kuelak pmbaziran berlaku dlm idop ni coz perjalanan idop aku mengajar aku utk sntiasa mghargai ape yg ade d persekitaran aku.......thanx 2 my granmum n family: mereka sumber inspirasi aku slain Allah yg mnjadi peneman setiap hari walau di mana jua aku berada.....wallahualam......

~aku hanya insan biasa yg lemah~

Thursday, April 7, 2011

Penat utk Trus Begini....

Penat utk trus begini???????ye, tp ape yg leh aku wat...aku idop dlm komuniti...aku terlibat dgn rmai org.....jiwa aku, ade org kisah????ade yg pduli????hah!!!i hate this feeling actually.....aku slalu ckp..."ah, lantak la ape org nak kate...." tp sbnarnye ape yg aku wat everytime anywhere...aku sokmo akn pkir ape org akn kate pd pe yg aku wat..itu slalu mnjadi keutamaan aku....bukn 2 je....aku juga bosan utk trus jage aty org...tp ape yg leh aku wat.....aku mmg perlu n spatotnye mnjge aty org d sekeliling aku......letih dan bosan?????hilg sume 2 saat aku rse org hargai ape aku wat....

nape aku msti rse ag perasaan ni??????aku xnak ape yg pernh aku lalui dulu jd ag pd aku this time....sudahla hanya aku yg ingat peristiwa yg aku rse mmg sukar aku trime knyataannya.....aku slalu mcm ni...tersepit n dihimpit....aku xnak ape yg jadi dulu berulang hingga aku hilang kwn2 n malu dgn org skeliling walau aku tahu aku xpernh wat salah.....aku xnak hilang kwn2 coz aku syg diorg.....nape kwn yg mmg berjnji susah snang bersama pergi meninggalkan kte saat kte dlm kesusahan hanya akibat rse xpuas aty n dgki or erti kate len cmburu....(jeles ler beb!!!!).....aku xpernh buang kwn2 aku.....aku syg korg!!!tp ade ke kwn2 pkir psl aku????

* maaf la pd kwn2 sume yg xterlibat dlm situasi aku kat ats 2 baik scara lgsung atau x langsung........aku sntiasa berusaha mnjadi bukn hanya kwn pd mmber2 tp sahabat yg sntiasa ade time susah atau snang......ya Allah....kuatkan lah hambaMu ini utk mghadapi ujianMu.....kerna aku tahu aku xsekuat atau setabah ane...hanya keredhaanMu aku impikan...agar menerangi jalan idop ini Ya Allah.......

* maafkan aku sume....aku xmampu utk memuaskan aty sume org d sekeliling aku walau berapa byk usaha aku letakkan utk memuaskan aty sume org.....tp aku slalu berusaha utk trus mncuba memuaskan aty sume org.........
*thanx kwn2 coz wat aku rse kehadiran aku sokmo dihargai!!!

All about Dynamic Views for Readers - Blogger Help

All about Dynamic Views for Readers - Blogger Help