Monday, April 11, 2011

Aku belajar!!!

yup!!!kian masa berjalan meninggalkan aku....kian byk bnda yg aku blajar..makin byk aku blajar mkin byk jugak yg aku xtau...
yg pling aku blajar ari ni adalah "rindu"...ye aku blajar merindu..dlm diam aku rndu kan saat bersama org tersyg...aku boleh mnjauhkan diri aku tp aku xleh mnipu diri aku sndiri yg aku sememangnya dilanda kerinduan yg amat...perasaan berserabut dlm jiwa n mnda aku.......

******aku rindu family aku....aku nk balik!!!*****

ye..perasaan mcm aku nk terbang je blik umah jap..mncari n menjana kekuatan dari melihat wajah sorg demi sorg ahli kluarga aku...wah!!klu dpt skjap je pon jd lah....ble la ag aku dpt pluang nk blik ni?????mshkah ada masa utk aku pulang meminta maaf dan meminta supaya mereka mndoakan kejayaan aku yg jauh dr diorang.........i need them 2 b strong.....i luv them much although i didn't say it loudly and clearly.........


-pos b4 tdo...coz aku takot sok xsmpat nk luahkan pe2......
                                                      salam syg dr achik wat family....
                                                              "LUV U ALL"

Andai esok tiada utk aku titipkan salam sayang wat mereka, smpai pd angin lalu bahawa aku sgt10 rindu n sayang kat diorang coz diorang salah satu sumber kekuatan pd aku yg lemah ni............maaf kan segala kesalahan achik........especially wat Tok, Ma, Ibu, Abah, Along n Abg Long, Abg Chik, Aleen, Muhammad, Wan, Angah.............luv u all very much hingga xterluah rsenye......

E.M.O.S.I

Sume org yg normal ade emosi msg2...emosi ni cm2 ada, antaranya marah, bimbang, takut, kecewa, sedih dan sebagainya......sume emosi terhasil dari berbagai keadaan yg dialami dan mmbuatkan seseorang 2 akn mghasilkan emosi yg xmenentu dan berbeza antara satu dengan yang lain........

nape ttbe cter psal emosi????nothing la....just dua tiga ari ni mmg aku bermain dgn emosi....hanya Allah yang mampu membantu memberi aku kekuatan utk aku menguruskan emosi aku dgn betol......klu x, aku pon xmcm aklu skang.....ane xnyer, tension dgn eseimen yg bertimbun2, keadaan sekeliling dan juga perasaan aku sndiri cthnya mcm rndu nk blik la n so on......
bese r, ble eseimen bertimbun n kna anta..msg2 akn beremosi nk settlekannye....ada yg nk mrh, nk nangis n ade gak yg nk terjun bangunan (hehehe.....xde la smpai mcm 2, just saje2 je).....klu time serentak eseimen kna anta, mmg la ag kusut idop msg2..aku berckp dr pengalaman aku sndiri n org len iaitu kwn2 terdekat aku..masyaAllah, mmg mnunutu kesabaran yg tinggi...hanya sokongan dr insan2 yg memahami yg mgkin membantu dlm menguruskan emosi yg bercelaru dan berserabut........
wktu 2 jugak la aty melonjak2 nk blik umah, jiwa rse xnak gangguan n rse nk duduk diam ngadap laptop siapkan eseimen.......tmbh la bersrabut klu de gangguan yg xdpt dielak...hehehe....idop mmg sukar dijangka coz kte hanya hambaNya yg daif n kerdil.....Maha Suci Allah juga yg Lebih Berkuasa....

ok, berckp berkenaan aku je la...coz ni blog aku kan..klu org len nyer hal or cter diorg la..hahahaha.....mmg sgt bercelaru memikirkan eseimen yg dh nk dhantar, dh lme xblik umah, jiwa yg xtnteram...hah!!!!msalah aku yg cari sbnrnye....pe2 pon, aku xnak salahkan sesape dlm mslh aku coz everything comes from me..aku xtau la org len....my view is just mine......klu aku sokmo salahkan org len, aku xkan dpt tau kesalahan aku...aku insan yg lemah, mmg kdg2 emosi kurg stabil..hehehe.....tp aku nk wat cmne ni la aku.....frankly said la, makin ari aku mgkin dah byk berubah...not totally same as me 10 years ago.....aku byk belajar dlm idop ni...byk aku dpt spnjg mghadapi laluan idop yg aku rse sgt sukar bg aku...sorg insan yg lemah.....aku cube utk bertahan walau aku sndiri xtau smpai ble harus aku bertahan..hanya da kepadaNya mmberi kekuatan kpdku utk menjalani ari2 ni......syukur, aku mampu mghadapi idop ni walau kdg2 aku pon beremosi dan bermasalah.....sape xde msalah kan?????masalah dtg n pergi...tp mcm aku ckp td..aku xnak salahkan org lain........coz aku tahu sume kesalahan adalah berpunca drpd aku.........mgkin ada silap aku di mana yg buat keadaan xseperti yg aku mahu..........

aku sntiasa cuba utk mnjadi insan yg tabah n kuat utk mghadapi idop ni...tp kdg2 aku juga lemah...air mata mcm mudah je nk ngalir......nape aku selemah ni????adakah ini aku 10 thn dulu????ye, thats not totally me who is a naughty and stubborn girl who raised by a lovely mum n granmum.....persekitaran aku mndesak mnjadi seperti mana aku skrang...ape yg aku pkir kdg2 xsame dgn ape yg aku wat...aku kate je pd diri aku, yg aku xkisah akn org len tp 2 la yg sokmo mnjadi keutamaan aku..."ape org akn kate"...fuh!!!mslh gak mcm ni......aku blajr n trus blajar...every day is learning.....every second is meaningful for me....kdg2 aku rse mcm xnak lelap mate coz aku takot, aku xkan cukop mse utk settle keje2 yg ade, utk berubah mnjadi lbh baik dan utk mmberitahu pd org2 yg aku syg bahawa berharganya mereka pd aku.........aku takot xsempat..........takot ajal mnjmpot diri ini lbh awal dr jangkaan........

nothing want 2 reveal......kdg aku lbh suke memndam rse dr cter kat org coz aku tahu bukn sume org suke dgr cter aku yg mmbosankan ni.....tp satu mslh aku yg aku dh cube settle tp xjugak settle2....aku nk cube jd pndiam ckit......ni x, byk je ckp...tipa kali aku fkir aku nk blajar jd diam ckit, tp xleh..ade je cter yg aku nk share, de je bnda yg aku nk ckp n ade je bnda yg aku nk komen....kdg2 xde xter pon, aku de bnda nk ckp...mgkin org sekeliling aku bosan kot.....ye la, org lain pon de gak hal msg2....xkan nk dgr cter aku je....huh!!!maaf kan ler aku wahai kwn2, aku sokmo cube utk mnjadi diam ckit tp xleh la.....aku tetap de bnda utk dikongsi...xkisah la sape pon.....aku mudah utk berkenalan n mudah dpt kwn.....walau kdg2 ade gak org kate aku ni sombong n muke bengis..hahaha....whatever...thats me....maaf kan aku kwn2..........tp ape yg aku rse n lalui, xsume org tahu.....kdg, ade bnda yg kte leh cter n ade gak bnda yg perlu dismpan kukuh  mnjadi sebuah rhsia yg kekal bersemadi.......lantak la pe pon pndapat org pasal aku.......aku hanya aku bukn org lain.......kupendam sebuah luka....wow, tp kenyataannya xmampu aku luahkan dgn kate2 walau ade je bnda yg aku nk share dgn mmber2................

*****wah2!!!beremosi tol aku yek...tp ade bnda yg tak terluah dgn kate2.....utk jage aty sume org, biarlah aku terluka...i dont care coz sapelah aku utk memaksa org lain utk suke aku..tp ape yg aku leh wat....hanya aku yg boleh pksa diri aku utk suke org........walau xsukenye aku pd org lain (maaf la klu ade yg terase....xtuju pd sape2........) tp klu aku syg smthing, aku akn hargai ape yg aku ade............xkisah la ape pon, bg aku sume bernilai dan berharga.........aku hargai setiap ape yg aku ade......cube kuelak pmbaziran berlaku dlm idop ni coz perjalanan idop aku mengajar aku utk sntiasa mghargai ape yg ade d persekitaran aku.......thanx 2 my granmum n family: mereka sumber inspirasi aku slain Allah yg mnjadi peneman setiap hari walau di mana jua aku berada.....wallahualam......

~aku hanya insan biasa yg lemah~