Wednesday, May 12, 2010

makan2 bersama para sahabat.......

first of all, nak ucap berbyk trime kasih tak terhingga pd cik halimah lecturer sains kami yg budiman kerana sudi blnje KFC pada kami semua dak2 sains ni......
diam2 x kami dh hampir 2 tahun bersama melayari bahtera kehidupan sebagai pelatih guru d IPG Kampus Tgku Ampuan Afzan.....pelbagai kerenah yg dtunjukkan.....
mcm2 perangai ade...kami trime i2 sbagai warna warni khidupan.....
sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula kami yg berlainan bapa n mak......
suka duka, hilai tawa n sorak sorai kami kongsi bersama walau byk jurang perbezaan antara kami.....
inilah duniaku kini.....

mghabiskan waktu bersama mereka mmbuatkan aku lupa bahawa aku juga insan biasa.....
setiap kenangan yg kami cipta bersama buat aku lupa kedukaan yg aku tanggung dlm hidopku....
silaturrahim yg terbina mmbuatkan aku sntiasa bersyukur dgn keindahan yg tiada tara yg pernah n telah Allah kurniakan pd ku.....

aku bangga dgn mereka...aku sayang mereka....aku rindu mereka.....
mereka kadang kala buat aku geram.....
mereka kadangkala buat aku sedih...
mereka kadangkala buat aku gembira..hingga tak terkata....
mereka kadangkala buat aku nak menjerit.......

satu sem memimpin mereka sebagai penolong ketua unit....buat aku lebih faham mereka....
aku knal mereka...
hingga cara jalan, cara makan, cara duduk, gelak ketawa....dan x lupa cara bersin pon...dah ku hafal dlm benak ku....
mereka sangat dekat dgn ku...walau kami tiada pertalian darah yg mengalir dalam setiap pembuluh darahku.....
aku sentiasa bersyukur dgn anugerah Ilahi yg tak terhingga ini.....
hingga aku berdoa utk kami sama kekal bersama menempuh alam keguruan dalam susah payah bersama.....
melayari bahtera khidupan sbagai seorang pendidik yang berdedikasi dan penyayang......

ingatlah wahai sahabat2ku.....aku tak pernah rasa segembira ini kerana memiliki sahabat2 yang sangat hebat d mata ku.....walau berlaku perselisihan pendapat....kami tetap bersama....biasalah.....

aku doakan aku n kalian mampu bersama2 hingga ke garisan penamat menamatkan pembelajaran kita bersama......aku sntiasa berdoa moga kita semua sukses n cemerlang dlm kerjaya n khidupan......
aku sayang korang sume.......DAK2 SAINS IPGKTAA ambilan januari 2010........
korang memang da best................aku salute korg sume coz korg mmg paling best la...........
with luv...PKU PISMP Sains Sem 1 Ambilan Januari 2010/IPGKTAA