Sunday, May 26, 2013

Duhai Hati... Duhai Airmata

Duhai hati...Kenapa mesti kau sakit?? 
Duhai air mata, mengapa kau mengalir?? 
Aku tahu kalian sakit ye... 
Bersabarlah... 
Andai itu ujian untuk diriku... Aku terima... 
Sakitnye terasa perit mencengkam sanubari.... 
Aku kalah lagi dengan linangan air mata yang seperti xhenti2 mengalir dari tubir mata...
Akan kuterus bertahan demi rasa yg aku simpan n semai setiap saat, masa dan ketika...
Takkan pernah kulepaskan kau pergi..
 Biar sakit terus mencengkam jiwa..
Bertahan dan terus bertahan...

Sakitnya xmampu kuungkap...
Hanya linangan airmata mampu kuluahkan...
Sakit terase sampai teresak2 aku sendirian...
Aku cuba tabah dan kuat, tapi aku juga manusia biasa...
Tak mampu jua kutahan pilu itu...
Kau pernah menyukai dia, siapa yg xterase??
Itu persoalannya....

Ku hambat rasa sedih, pilu, luka dan kecewa jauh2 dari jiwa yang satu...
Tapi makin aku tolak, makin kuat cengkamannya...
Aku pasrah...
Yang pasti tangisan itu membawa sampai ke dalam lenaku...

Tuesday, May 14, 2013

Langit malam

Syok2 study tiba2 teringat pe yang aku n klasmate aku, Kak Ili n my rumate, Ain bualkan mase kuar makan baru-baru ni..... Aku kate kat diorang, "saye nak mengira bintang dengan suami saya...." Hahahaha... memang kna gelak ler... At that time, bintang n buruj bersepah memenuhi dada langit... Bulan pulak seolah-olah tersenyum.... fasa bulan sabit baru.... 

Em, bila tgk bintang2 n buruj tu, aku tersenyum sendiri.... Teringat ade satu hari dalam byk2 hari dalam idop aku n Mr. S, kami merenung langit yang sama walau lokasi yg berbeza... 
How sweet...

Memang menjadi angan2 aku yg entah kesampaian ke x, aku nak sangat merenung dada langit dan mengira bintang bersama seorang lelaki bergelar suami.... Berbual dan berborak antara kami je... Just two of us..  Ye la, bila dah halal nak kuar malam2 berdua pon org xkisah, nak wat pe pon xde siapa yg persoalkan.....

Gambar sekadar hiasan...hehe

Sweet duduk berdua mengira bintang......hehehe...
Update pasal berangan sebab bosan... now, time to go... Study!!!

Saturday, May 11, 2013

Exam Time

Yes, it is just around the corner.... So, are u ready?? hehehe... Tengah2 study, terfikir lame dah xupdate blog... So, mencari ilham meluah rasa di laman sesawang....

Actually xsure nak tulis ape.. sebab terlalu banyak nak diluahkan tapi xtau mane satu yg perlu diluahkan dulu... Jari bertingkah xsehaluan dengan rasa dan fikiran... So, lambat2 jari menaip membuatkan semuanya xmampu diluahkan dalam sekelip mata. 

Skang fokus utk exam, study + study  n study.... Dah nak abes dah semester 7.. Tua dah aku rasa... Ye la, dah 10 semester di IPG Kampus Tengku Ampuan Afzan. Tggal ag 1 more to go... Kuatkan hati ini utk terus tabah bertahan Ya Rabb.. Macam2 dalam kepala ni ade.. Tapi semuanya kena sabar.. Yang penting skang adalah study for exam.. Naseb baik semester 7 menyaksikan aku bertarung dengan 2 paper je.. EDU 3107 Bimbingan dan Kaunseling Kanak- kanak dengan paper Action Research... huhuhu... 2 paper pon punyer la malas study... Ish!!! Pe nak jadi ni cik Janna oooi??

Sebab dah lme xupdate tu mnyusul masuk new post ni..hehe... padahal org dok sibuk study... Memandangkan time ni sepatutnya study tp aku on9 n download movie... So, time to go.... Sebelum study tu, jom wat masker telur jap.. Whitehead n blackhead dah mnular kat muka ni... Jom hapuskan mereka!!! Ok, got to go..