Sunday, July 17, 2011

Sehari Berkelana

Wah3...ni la terjadi ble dapat elaun..ane lekat kat institut....berjalan sane berjalan sini...aku xketinggalan menyertai kawan2 aku ke Kuala Lumpur...memang sakan berjalan, kuar pg balik malam..huhuhu....
Sampai je kat KL pg tu, terus gerak g Jalan TAR...aku serius mmg x reti jln2 KL ni, so sumenye bergantung pd klasmate aku..kami pergi ramai2(sepuluh org...siap ade ketua cam rombongan sekolah lak..hehehe)...sakan klasmates aku mmbeli belah, aku lak just beli tudung n sehelai shawl.......entah ler, aku pon dah rambang mata nak memilih, last2 dua je yg aku beli..hahahahaha........
Banyak gler pilihan smpai xmampu nak memilih dalam masa yg singkat

Ramai nye orang.....sume nak shopping b4 Ramadhan...huhuhu


Then, gerak masuk kat Semua House....pergh!!bju mmg banyak, nak xnak je..sume depends on money..huhuhu.....aku xbeli pe2 kat situ....gerak ke Sogo..kat Sogo, kami just mghabiskan masa utk makan je.....rmainya orang masyaAllah.....nek pening aku....hehehehe.....lpas 2, terus ke Plaza Low Yat....kat cnie byk la duit aku dihabiskan.....antara barang yg aku beli ---> kamera (wow!!yg ni paling mahal dalam list aku) dan juga headfon.....abes je kat Low Yat, gerak ke Sungei wang utk beli hadiah n baju utk anniversary dinner yg xlama lagi akan berlangsung....dah la tema Arabian night..mmg buntu aku nak pakai pe mlm 2....ok, kembali ke cter perjalanan aku kat KL, kat Sungei Wang mmg banyak jugak ler duit aku abes dibelanjakan.....baju je aku beli 2 helai, aksesori2 tambahan konon utk dinner nnt..hahaha....xberingat ye ko..huhuhu...hadiah utk bg kat klasmate ag...settle je, g mkn kat Mc Donald b4 gerak ke Pekeliling utk balik ke Kuala Lipis......ape yg xbestnye, xdpt jumpa insan yang sememangnya aku harap dapat jumpa dia.........=(  -----> (T_T)

Cam ni ler rupe kamera yg aku beli.....start 16/7/2011 ia jadi milikku...Im Happy!!

Huhuhuhu...ni cter pasal kat monorel nak ke Titiwangsa..memang bersesak nauzubillah ler.....aku pon terpaksa ler, bertolak-tolak...memang aku xsuka idop kat bndar cmni la..mgkin sbab xbiasa.....sbab takot ketinggalan bas, kami paksa gak sume naik tapi 2 orang klasmate aku yg lelaki ni xsempat naik, so next trip la..hahahaha...xpe, at least kami lepas dulu utk naik bas, then gtau la kat pak cik driver kawan saye lom smpai..hahaha...tp syukur alhamdulillah mmber2 aku ni smpai b4 bas gerak ag.......Alhamdulillah........sume berakhir dgn selamat walau kepenatannya mmg terasa sangat2....

Biasa la klu bab shopping ni mmg xingat dunia..hahaha....sakan membeli belah....dah abes sume baru terasa lenguh kaki la, bahu la, tangan la....tapi sekurang-kurangnya, aku lega la dapat beli ape yg aku nak.....
Walaupon ade la ckit terkilan sbab ape yg aku hajati xterlaksana tapi aku cuba berfikiran positif, mungkin ade hikmah di sebalik kejadian......ckit la sdey walaupon sakan bershopping...ye la, dalam aty sape yg tahu......aku perlu terima la......klu ikot sdey mmg ler...tapi malas nak diungkapkan n diungkit.....kesedihan xleh dibiarkan berpanjangan........smpai je institut konon nak tdo awal. Eleh!!!ble dah mandi, terasa segar lak..hehehe....gayut nye gayut nasib baik xterjerut je..hehehe.....dah liat jd mata aku nak  tdo...kaki lenguh mntak diurut...wat xtau je. Tahann pnyer tahan, ok cam 2 je..hahaha...klu dah berjalan sakan, memang la...tapi aku gembira walau sedihnya de la ckit...tp wat pe nak kecoh2 kan...biarlah hati je yg tahu.........biarlah kawan2 aku tgk janna yg luar ni je.............

Having fun with freinds....sbab kenangan2 ni la yg akan diimbau andai umur panjang nnt.....thanx my friends...u all complete my life......thanx again sbab hadir menambahkan kenangan n memori terindah dalam idop untuk dikenang......Thanx.....