Friday, June 3, 2011

Secret Admire

wah3...entry ni aku jnji agak lme sbnrnye dh terpndam di sanubari n tersmpan di benak ni....cuma mse je xde nak ditulis berkaitannya.....ni entry yg de ckit ler sbut psal secret admire ni...alah, part yg aku jnji soh korg ingtkan..de ke korg ingt???hahahaha ----> Rahsia ........

ok, jom cntinue....korg pernah x trime surat2 cnta..msti ade kan.....nak2 bg yg famous n hot gitu..aku bukn la nk kate aku hot or cantik.....tidak terlintas sama skali....wktu sekolah dulu2, aku ni garang terlampau kot....dak2 klas aku x kan sah klu xdgr suara aku jerit dlm sehari....agak pelik la kot klu xdgr suara aku...especially sek rendah n sek men rendah (form 1-3).....mmg mse 2, trasa idop sgt seronok......bebas ler nk wat pe pon sbab aku ni agak keras aty ckit dulu2 la....(skang dah baik ok....hahaha....)..ok, ditakdirkan la aku berpindah dr sebuah sekolah SBP ke sekolah harian biasa....sbab aku ni terlalu berkeras nak kuar dari salah sebuah sekolah asrama penuh mse form 1, aku dibawa kuar la dr sek 2 n diuruskan oleh my lovely sister, along....bersusah payah la die uruskan perpindahan aku dr SBP ke sekolah biasa....aku pon sndiri xtahu ape sbab aku berkeras sgt nk kuar dr sek 2...nak kate aku kna buli tidak....kna ejek or ditindas, tidak jugak....smpai skang aku pon xfaham nape aku sibuk sgt berkeras nak kuar....tp kat c2 jugak aku tamatkan sesi persekolahan aku ble form 4 aku msuk sekolah 2 smule..hehehe...mcm lawak je...n mcm ikot suke aty aku je nk kuar msuk ek...hahahaha.....msti ade yg tahu sekolah ane yg aku mksudkan..hehehe....dan di situ jugak byk kenangan yg tertulis dlm idop ni.....hehehe.....Alhamdulillah, Ya Allah....aku reda dgn ketentuanMu......

ooopppss...ok, lari topik lak....lpas je aku pndah dr SBP 2, aku g la kat sek menengah kat area umah aku gak...tp mse 2 SMK Seri Rompin msih menumpang di blok Sekolah Kebangsaan Leban Chondong....so, dah la mse sek rendah byk kenangan kat c2...cmpur lak dgn form 1 aku kat c2...x ke byk memori pahit n manis kat c2....xkan aku lupekan....hehehe.....

utk mnjaga sensitiviti byk pihak..aku guna la 'Mr. M' n 'Mr. A' utk dua watak yg aku nk berkongsi ni......mse 2 bru nak jejak zaman remaja dr zaman kanak- kanak yg msih hingusan walau aku x la berhingus ok..hahaha....otak nk bercinta xde ag mse 2....terkejut saat org luahkan perasaan kat aku.....buntu campur xtahu nk wat pe...nseb bek la ade kakak2 ku yg sudi mmbantu.....family aku sume tahu coz aku bukn perahsia yg tegar ok..ehehehe...kisah bermula dgn Mr. M cuba utk memancing undi..haha..undi pe bnda lak dak ni..ok2..serius....Mr. M sgt baik la bg aku....kat sek mse 2, die leh dikategorikan dak2 baik la....beza umur kami adalah dua tahun....aku form 1 n die form 3....so, disebabkan sekolah 2 x la rmai studentnye, aku leh knal la diorg sume tmbahan pulak die n mmber2 die adalah senior sekolah rendah aku jugak a.k.a dak2 kampung aku jugak.......sekolah mse 2 adalah sesi ptg...so, byk la sesi skodeng- menyekodeng berlaku...hahaha..dh la nak g surau solat asar.....n pe yg aku suka kat die ni...die slalu gak la jd imam..alhamdulillah.......selalu nmpk die snyum je kat aku..mmber2 aku ni yg ane tahu  masyaAllah.....dok usik je...tp sebab niat aku adalah belajar n aku pndah dr SBP 2 bukn utk bercnta..aku x terima dia..maaf sgt2 kat die......die sgt baik pd hemat aku......nak tau ape yg sweet sgt tentang Mr. M ni..die sanggup bg duit blnja mkn utk aku pd stiap ari jumaat coz every friday, kat kantin sekolah ada special food ckit iaitu nasi ayam Kak Mek..hehehe..mmg terbaeeeekkkk!!!smpai saat ni aku suke sgt nasi ayam 2.....nak dijadikan cter gak, spupu aku jugak adalah posmen yg xterlatih dan mnjadi org tgh..hahaha...die pon best gak la, dpt upah ler......tp aku xleh nak trima la coz die pon mak bapak die bg duit 2....thanx la ye awak....hehe.....tiap ary2 aku cam agak malas ke kntin sbab xnak terserempak la dgn die.....tp time solat asar, mmg aku akn dgr la suara die jd imam...fuh!!lega ckit dgr..hehe.....aku agak segan la ckit dgn die.........maaf la yek.....em, aku pon xtahu cter nye cmne smpai la form 2 kami pndah ke tapak bangunan baru n xmenumpang di SKLC ag....kejadian 2 snyap mcm 2 je ble abes kes aku dipanggil ke bilik kaunseling utk kes kapel..hakhakhak....aku pon terpana buat seketika utk tuduhan yg aku xbuat...mmg nak tergelak pon ade klu diimbas kejadian 7 thun lpas.....hehehe.....sweet memories in SMK Seri Rompin....bsmpai skang aku pon xtahu la kes 2 snyap mcm 2 je..hahaha...n aku mmg sgt malu utk bersua muka dgn die......

ok, continue lak utk kisah Mr. A....Mr. A ni umah die dkat je dgn aku..kakak die pon kwn pd kakak aku, Kak Ngah....hehehe...die ni pon sgt la pndiamnye...tp die ni agak low profile ckit.....spupu aku jugak jd org tgh utk penyampai surat2 layang yg aku terima...ye, aku msih smpan ag la surat2 tu..hehehe....bukn pe, kenangan zmn kanak2 bg aku....ye la, form 1 ag mse tu la......dr nenek, mak n kakak2 ku tahu tentang Mr. A ni...dah dkat kan umah nye....die mmg sgt pemalu smpai kan saat ni, xpernah sepatah pon perkataan kluar dr mulut dia walau aku n nenek aku g jln2 umah die...hakhakhak.....lawak la awak ni....die ni pon tergolong dlm golongan yg baik la bg aku...snyap je kat sekolah....susah n xpernah la aku dgr suara die..hahaha......len la mcm Mr. M, aku pernah ler berckp dgn die......tp Mr. A ni sgt malu....dpt la aku rse ABC yg kakak die jual..hahaha..posmen nye still spupu aku.....kenyang ler die dpt ABC sokmo...ye la, tiap ptg die dpt ABC ble nak pass surat layang kat aku...aku xnak la ungkit sgt coz Mr. A ni skang dah pon kwin n dah ade anak.....hehehe..moga berbahagia n berkekalan ke akhir hayat....masih kuingat la surat layang die yg de lagu utk ditujukan pd aku....oooopppss, maaf la aku pon dah lupe la lagu 2..nnt blik umah aku cari blik surat 2 nak tgk lagu pe..hehehe..gatai hang no...xde la....just nak tgk lagu pe....tp xperlu diimbas kot..biar la berlalu mnjadi sejarah dlm lipatan idopku........hehehe.......ok, for me la Mr. M n Mr. A ni sgt ler baik orgnye......hingga saat ni, korang mmg baik la....

suka duka tawa sendu jadi hiasan dalam idop ni kan......sukar mnjangka ape terjadi hingga kte kdg2 kegusaran ag besar dr keyakinan............Kampung Leban Chondong mnyimpan sejarah manis tersendiri dalam kamus hidup aku...........jatuh bgn aku di sana hingga mmbawa aku ke mana tmpat aku berdiri kini.....
Ni lah Sekolah Kebangsaan Leban Chondong yg mnyimpan terlalu banyak kenangan manis dlm idop aku....love this school very much!!!!


Ni pulak adalah masjid yg jadi tempat aku n kwn2 SMK Seri Rompin utk solat asar pd masa kami bersekolah di Sek Keb Leban Chondongn sblum berpindah ke tapak sebenar SMK Seri Rompin........(byk gak ler skodeng2 kat cnie..hehehe.....nakal gak yek kamu ni!!!huhuhu...bese r....)

*hahaha...andai diimbas kembali zaman kanak2 n awal remaja..mmg sgt manis kan???..
*maaf klu ade mane2 pihak yg terasa ble aku tulis pos ni....im so sorry!!!