Thursday, June 16, 2011

Ada Suka Ada Duka

huhuhuhuhu.....hahahahaha.....izinkan aku nak gelak dulu..terasa nak gelak guling2 ble ingt balik or reflek ape jadi utk seharian ni dlm khidupan aku...macam2 jadi....mgkin sume ni ujian utk aku....ujian dalam hidup aku....tapi aku cube think positif n trime ketentuan takdirNya........

ok la, aku nak wat ranking....bukn ranking kesusahan atau kesenangan ape yg aku hadapi...tapi ranking turutan kejadian yg berlaku dr pagi smpai ke malam........kre ikot kronologi la ni ek....hehehehe

1) Teman n bawak nenek aku g bank
- yg ni cam bese je.......tp ble aku bawak nenek aku ke bank utk keluarkan duit utk kegunaan nenek aku, aku sokmo rase mcm ade mata memerhati n wat andaian yg aku ni mesti wat baik kat nenek aku sbab nak duit.....itu ble aku fikir negatif pndgn org pd aku...tp ble fikir positif nye lak, msti ade orang fkir, bgusnye la cucu die ni...hahaha...bangga ckit...masyaAllah, timbul lak riak..hehe..xde la, just terfkir n berfikir....

2) Bawak nenek aku g klinik
- Kali ke-2 pergi klinik, klinik tu tutup pula...adoi!!!!balik smule rumah........pergi smule pukul 3 petang...alhamdulillah, klinik buka n leh la bawak nenek aku g check...

3) Kereta tak boleh hidup
- Adoi!!!!lpas je kuar klinik selesai check nenek aku, semangat la naik kereta...tetiba kereta x boleh nak 'start'.....mak aih, dah la pnas...satu ag, kawasan 2 kawasan perniagaan India...so, aku terpksa la jugak mntak tolong sorg mamat india ni yg tgh jual bunga.....tp die xleh nak wat..tgh2 tggu xtahu nak wat pe, ttbe sebuah lori dtg, ckp kat kami tolong undur kereta sbab diorg nak turunkan barang2...adoi!!!!kami pon ckp la sbab sbnrnya...Alhamdulillah, die tolong la gak...kelakarnye, tolak ke depan n tolak ke belakang, tp kereta tetap xnak idop....so, solution yang kami ambil telefon anak tiri mk cik aku tolong tengok2 kan......punyer la berpanas aku menunggu, ble si mamat anak tiri mak cik aku sampai je, die sentuh ckit je kat bahagian bawah stereng, trus keta boleh hidup.....aduh3....aku xtahu nak kate pe mse 2....tergelak2 aku dibuatnya...ujian tol..mnguji aku dok berpanas....dah la hampir dingorat oleh mamat India yang aku mntak tolong tgkkan kereta 2...hahahaha....lawak2....

4)termakan lalat
-Adoi..nak djadikan cter...balik je dr anta nenek aku setelah menunggu keta xidop 2, semangat la nak mkn tghari...ttbe minum air termakan lalat...siap gigit beb!!!aku muntah2 dibuatnye....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeyark!!!!!xtau nak kate cam ne ag.....adudududududdudu!!!!!!ilang selera aku kjap...tp kejap je..hikhikhik....dah dpt title "minah lalat"......haish!!mcm la aku ni xsuke mandi...xsnonoh diorang ni....truk3...

5)Kuar g tgk KL Gangster
- Pergh!!!!g date dgn anak tiri mk cik aku...huhuhu..berdua je la....tgk plak cter KL Gangster....haha...dh la skandal dgn mamat ni, g lak dating...(maaf la buah hatiku...tp dikau tetap di hati..hehehehe).....saje je kuar, dh bosan kan...amek la mse kuar jap......kuar megamall abes movie, ujan lebat lak...nak g Teluk Cempedak pon xsyok coz ujan...so, pusing se'round', n trus balik umah....huhuhu......

*Suka duka dalam idop...yg baik jadikan pengajaran n yg buruk jadikan sempadan.......aku pon trima ape yg berlaku deadanya...cuba berlagak sool....yg penting bagaimana kita mengawal emosi kte masa berlakunya sesuatu kejadian..setakat ni aku masih n sering mencuba untuk yg terbaik dalam idop ku......cuba dan terus mencuba.......xsalah mencari kesempurnaan kerana kte memang xsempurna.....