Monday, July 30, 2012

Salah Tafsiran

Kadang kala kata-kata yang didengar disalah tafsir... Bukan orang lain je buat benda tu tapi kadang kala kita sendiri pernah membuat tafsiran yang salah... Jadi, bagaimana??? Jangan salahkan orang andai berlaku sedemikian..... Aku tak salahkan mereka andai ade yang salah beranggapan bahawa aku tiada semangat untuk berada di Lanai adalah kerana kesukaran atau halangan untuk aku berskype or bermeseg dengan buah hati aku... Aku xsalahkan pon member2 aku sebab memang patot pon mereka beranggapan macam tu..... 

Padahal semangat tu ilang sebab memikirkan nak ajar budak2 orang asli tu cmne.... Nak bagi mereka faham ape yang aku ajar... Ya Allah beri aku kekuatan agar aku mampu menyampaikan ilmu yang berguna buat manfaat mereka... Cmne nak rendahkan tahap pemikiran kita untuk pastikan objektif dan hasil pembelajaran tercapai..... Kadang kala idea tu xmuncul-muncul... Ilang terawang-awang xtau nak kejar ke mana.... Nak tangkap pon xtau.....

Bukan menjadi masalah buat aku pasal line telefon tu sebab ade tempat- tempat tertentu yang boleh aku dapatkan line telefon andai rindu nak contact2 sape yang aku rindu...huhuhu..... Tu xmenjadi masalah sangat la.... Salah ea klu nak contact sape2 yang aku nak??? Slah ke klu kte cari line fon semata-mata nak kol org yang kte ingat n rindu??? Ok, fine... Salah ek??? Ok, aku dah buat salah la ni..... Cmne nak wat??? De sape2 leh tolong???

Ok, masalah aku skang adalah pasal pengajaran... Aku xde masalah nak berada di Lanai... Klu orang lain dihantar ke sini pon aku rasa masalah diorang pon same dengan aku. sebab ape aku kata macam tu, sebab mmber2 yang praktikum sama dengan aku pon menghadapi masalah yang sama.... Pening nak cuba bagi murid2 asli ni faham pe kte ajar... Kesian dengan murid2 di Lanai ni.... Aku terlalu simpati dengan diorang tapi ape yang aku leh wat selain bantu berulang kali mengajar tajuk yang sama hingga mereka faham.... Beri aku kekuatan Ya Allah..... Agar diri ini tabah menghadapi 2 bulan bersama murid2 di Lanai..... 

Wish me luck!!!! Chaiyok2 Janna..... U can do it.... Thanx to my Mr. S....