Monday, April 30, 2012

Suke nye saya.....

Hehehehe...baru jap baca satu majalah islamik - Anis..... Pasal senyum n ketawa yang boleh bantu memberi kesihatan yang baik wat kte sume.... Banyak gak la die nye kebaikan.... Nnati senang2 aku ade masa, aku update pasal senyum tu....hehehe...

Skang aku tengah excited pasal something....hehehe... APE DIE???? Rlex2!!!! Aku just excited sbab orang yg aku sayang sudi menghadirkan diri kat blog aku.... Sokmo aku buka blog dgn harapan die sudi membaca post aku.... Hope bukan die je... Ramai yg sudi membaca blog aku pasal coretan xseberapa aku ni.....

Bnda pertama yg aku akan wat ble aku buka blog adalah aku tgk kat bahagian chatbox kat belah kiri blog aku tu.... hehehehe...Mencari siapa???? Tentulah my lovely Mr. S.....hehehehe....Sronok andai dapat baca post die even just say 'hi'....hehehe.... Dah angau ke aku ni???? Aduh!!! MasyaAllah........ Help me Ya Allah....... Moga dia pilihan terbaik untukku!!!!!

tau8020: nk kenal ngn mr S bleh? =P

s: ayg!!!

sam: message smlm x reply pn kn

Mr S :): update plssss

sam: awk rindu saye x?

sam: just enter the mist k... hehe

royal jester: i'll give you the key to my heart.. if u were mine =)

^_____^

Waiting 4 U make me be like this....wekkkkkk!!!!!


Sunday, April 29, 2012

Meet my Sweetheart.......
Baru tggal dah rasa rindu......
Fadhly Dzil Ikram......
My lovely sweetheart.......
Cute n naughty......
Love U my darling......
Mummy rindu Ikram...
^_______^

Wednesday, April 25, 2012

Kuterima Dirimu Seadanya

Alhamdulillah.....ku bersyukur memilikimu saat ini.... Kupanjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi kerana menghadirkan mu untuk ku saat ini..... Aku xtau selama mana kita mampu bertahan... Doaku semoga kekal bersama ke akhirat hendaknya... Doaku mengiringi setiap langkah.....

Aku tahu kita sama-sama insan yang lemah.... Masih mencari sisa kekuatan untuk meneruskan hidup... Mencari identiti menggagahkan diri menongkah arus kehidupan..... Aku terima seadanya dirimu walau siapa pun kamu... Saat ini, dirimu pilihanku... Aku xtau sampai bila Allah hadirkan sayang ini.... Sampai bila Allah pertahankan rasa dan getar itu dalam hati aku yang rapuh ini... Aku insan biasa... Aku juga bimbang.....

Aku tak tahu bila rasa dan getar itu bersarang dalam hatiku yang satu ini......

Love you Ballons
Untukmu yang jauh dariku.... Tapi dekat dalam hati ini.....


^________^
Thanx 4 stay in my life dear....

Dear Mr. S:
Hope u know what I feel right now....
Hope U also feel the same way as I felt...
Miss u a lot whereever u are.....
Although with whom u are..... 
I dont care as long as I know my feeling towards U....
Miss U........ <3 <3 <3  Mr. S...
I'll keep wateva u give as long as it makes me remember U.....

^____^


Saturday, April 21, 2012

Memang sukar......

Ya Allah, ble difikir2 alamatnye xdapat la aku nak kumpul family rmai2 macam dulu2 kala..... Ada yg ke selatan, ada yg stay kat timur n ada plak yg ke barat....... Aku yg kat tengah2 Banjaran Titiwangsa ni terkontang-kanting xtau nak tuju ane..... Sdeynye ble dah besar mcmni jadinya.... Aku sntiasa doakan yg terbaek buat family tercinta.... Biar orang lain memandang aku bahagia dan tersenyum tetapi di sebalik senyum itu tersimpan pedih yang menghiris kalbu... Biar kupendam sebuah luka kerna peritnya sukar aku ungkapkan....

Ble fikir masalah, aku rasa cam nak berhenti je belajar yg tggal setahun je ag... Tapi nak keje pe??? Aku skang dah stabil la jugak.... Aku bukan dari golongan kaya raya nak mintak mak bapak tanggung... Parents bagi allowance... Alamatnye makan pasir n kurus ag la aku.... Ape aku nak tanggung family aku?? Nak bawak nenek, ma n adik aku lari penye klu aku pon idop xstabil.... Jadi, kukuatkan langkah kaki untuk terus bertahan untuk beberapa ketika dan kesekian kalinya.......

Bertahan hati.... Bersabarlah... Moga ini ujian yang mampu kau hadapi walau jerihnya terlalu sukar untuk dimengerti..... Kalau dulu dapat kumpul ramai2 memang menyeronokkan.. Memang itu saat2 yang dinanti2.. Makan ramai2, borak2 n bercerita n menonton TV same2..... Along dah de family.... Tok, Ma n Angah dok Mersing yang jauhnya membuatkan aku hanya mampu bertemu mereka andai ada cuti panjang...... Aku paling kesian dengan adik aku..... Umur lom PMR dah cmni jadinya... Sabar adik!!! bertahan lah... Kakakmu sedang berjuang untuk kesenangan kita masa depan.... Semoga kau mampu bertahan dalam usia muda untuk menjadi insan yang berguna kepada kluarga.... Kita dah xde sape2 untuk menumpang hidup... Manusia di sekeliling sentiasa cuba untuk menjatuhkan kita... Walau nampak luarannya baik, jangan ditafsir dalamannya juga baik.....

Duhai hati, teruslah bertahan..... Jangan kau rebah sebelum tibanya di garisan penamat... Sekarang aku lihat, kau terlalu rapuh hingga mudah mengalirkan air mata... Ke mana perginya Janna yang dulu??? Yang titisan airmatanya sangat sukar untuk dialirkan..... Ke mana perginya Janna yang suatu masa dulu kental dan tegas??? Aku tak sanggup memikirkan kesusahan yang kau tanggung adik... Menumpang kasih pada yang tak sudi.. Klu yang sudi pon, bimbang menggangu hidup mereka..... 

Apa lagi yang Acik leh wat adik??? Apa lagi selain berdoa kau maju dalam pelajaran walau ini ujian untuk kau... Tapi kenapa Abang Chik degil??? Orang memang suka melihat kita jatuh..... Suka melihat kita rebah tersungkur....... Moga adik mengerti, hidop ini terlalu banyak onak dan ranjau berduri.. Kau terlalu mentah untuk mngerti tapi sekurang-kurangnya Acik harap adik belajar untuk faham.....

Jangan kau ingat orang baik dengan kita bermakna baik.... Masih ade yang hanya ingin menjatuhkan.. Jangan letak kepercayaan terlalu tinggi kerana kelak bimbang kesal sendiri... Berpada-padalah... Ingatan juga buat diri sendiri.......

Duhai hati...... redha dan pasrahlah selain terus berusaha... Chaiyok2!!! U can do it Janna... Kau memang dilahirkan dengan seribu masalah, tapi harapnya penghujung hayat nanti, kau mampu tersenyum gembira mengenang masa lalu...... Ini ujian wat kau... BERTAHANLAH!!!!!

Tuesday, April 17, 2012

Saya Rindu!!!!

Wawawawa!!!! Nak balik umah.... rndu kat nenek, Ma, adik n Ikram.... Rndu karenah dak comei Ikram tu.... Lmbtnye nak balik...... =(

Tapi skang klu balik Kuantan pon, nenek n Ma xde.... Sdey tau.... Lambat ag dapat bertemu..... Cepat la cuti sekolah.... Sye nak jumpe diorg..... Tapi untuk hadapi hari2 cuti tu, kna hadapi mggu2 submit eseimen+ study week + exam..... Aduh!!! Saat2 yg paling aku xsuke... Tapi wajib dihadapi dgn penuh ketenangan... Sebab klu aku xpandai urus stress yg aku hadapi, kejayaan yg aku nantikan xkan aku kecapi... Ya Allah, kuatkan hati ini menghadapi ujian ini..... Moga aku bukan dalam kalangan mereka yang rebah sebelum berjuang..... Moga hati ini tetap kuat meneruskan hari2 mendatang.... Agar kaki ini tetap terus kuat melangkah..... Moga jiwa ini kental bertahan dalam ranjau yang bertandang....
Mr.S sye pon jauh....huhuhu..... 


Sunday, April 15, 2012

Tersenyum

Hahahahaha.......Awak memang suke wat sye ketawa kan sbab awak suke ketawakan sye......kan3???huhuhu... Xpe2.... Sye pendam ape yg saya rasa.... Bukan semua terluahkan dengan kata2.... Hadir 'awak' dalam idop sye pon smpai saat ni buat sye mcm bermimpi......hehehhe....... Sye jd diri sye bile sye ade dgn awak... Thanx sgt2.... Sye harap ape yg awak ckp tu mnjadi nyata... Sye masih malu dgn awak.... Cuba control macho la kre nye....hehehehe..... Awak wat sye tersenyum, ketawa, geram dan kadang2 nak nangis... Sye xtau... Skang sye eppy sgt walau kadang2 saya keliru..... Kadang2 sye jadi takot... Cume ditepis je rasa bimbang yang bersarang di sanubari ni... Maaf ada bnda yang tak terluah ble dpan awak... Yang pasti awak memang leh ubah mood sye..... Im truly in love now!!!! Anyone can help me cure this???? huhuhu.......

^____^

New Header

Fuhhhhh!!!!! Siap jugak akhirnya header baru....huhuhu.... Puas nak wat...Idea xde coz xde mood.....huhuhu... Ble mood dtg  cpat2 wat.... Now!!! Its ready to be use.....hehehe

Alhamdulillah, siap jugak..... Wat padam wat padam.... Akhirnye ini lah hasil yg diperoleh.....  Sampai tergendala pembacaan novel Tiada yang Kedua.... Wat header sambil berkaraoke lagu Siti Nurhaliza..... Amek mood la knonnye...ahakz!!! Now, time to rest n continue my novel......

Njoy!!! Make yourself happy even there is thousand problems in ur life....... 

^_____^

Smile coz maybe someone waiting your sweet smile.......hehehehe

Saturday, April 14, 2012

Perlu ke???

        Em....... Disebabkan xde mood nak wat keje, maka novel2 abes baca.... My lovely rumate tgk Super Spontan, gameshow Malaysia yang banyak game2 lawak..... Join tgk leh la ilangkan stress aku....huhuhu...thanx dear rumate.... =) 

         Sebelum meneruskan pembacaan next novel (Tiada yang Kedua) yang dibeli dari sumber Baucer Buku ditemani Mr S di Popular Megamall Kuantan, aku teringat kata-kata seseorang pada aku "mencintai seseorang tidak memerlukan sebab tertentu"..... I do agree with that statement.... Why???? Tepuk dada tanya selera....(perut lapo mse status diupdate....hahaha)... Sendiri tau jawapannye sbab hanya kte mengenali dan tahu ape yg kte lalui dalam idop... Apa juga yang kte rasa dan lalui, watak utama adalah diri kte sendiri.... So, segala persoalan dan jawapan segalanya bermula dari diri kte sendiri....... Loving someone doesn't need a reason even it is such a simple reason...... 

               Aku masih tercari-cari jawapan untuk pertanyaan tersebut.... Puas kuselongkar segala perkaitan yang ada tapi jawapannye tetap tidak kutemui...(mood jiwang lak minah sorang ni... ahakz!!!)....... Sukar kan nak diungkap rasa yang ada dalam hati ni.... Andai mampu diluahkan dengan kata-kata pon, it still not totally explain the real feeling we feel.... isn't it??? Tak tau la klu korang ckop dgn sekali luahan, lepas segala ape yg korang rasa.... Thats not me..... Kadang kala terlalu banyak nak diluahkan tapi ble bercakap len plak yg diceritakan sampai topik utama dah lari ntah ke mana...huhuhu.... Cakap banyak gak minah ni???? Lastly, I found that I have no concrete answer for the simple question "why do love me????" huhuhu..... I have no reason la...... mood: missing someone.....

             

            ^______^

Thursday, April 12, 2012

SEDIH + GEMBIRA

Dalam kesedihan yang aku xsangka2 td, kau hadir membuat senyumku kembali bertaut di bibir..... Thanx 'awak'.
Awak wat sye tersenyum, awak wat sye ketawa, awak wat sye pernah menangis kerana awak tapi awak jugak kembali memujuk sye...... Dalam kesedihan sye, awak hadir memberi ruang untuk sye bergembira..... 
^_________________^
(tgk senyum sye lebar utk 'awak'...hehehe)

Praktikum Fasa 1

           Alhamdulillah...... Praktikum Fasa 1 bakal melabuhkan tirainya pada 13 April 2012...... Syukur ke hadratNya coz mcm2 aku belajar sepanjang sebulan d SK Wan Ibrahim...... xpernah backdrop, kna wat backdrop.... xpernah jadi pengacara majlis, jd pengacara majlis...hahaha..... Praktikum adalah selangkah menjejaki dlm profesion yang telah aku pilih ni......
So far, masih banyak yang perlu ditimba dan dipelajari...... Banyak teguran yang diberi dijadikan panduan.... Murid2 yang nakal n comel mula2 memeningkan kepala akhirnya menjadikan aku terharu..... They all are so innocent.....  I truly in love with them.... cikgu sayang kamu sume.... Sdey nak tggalkan awak sume.... Alamak!!! Perpisahan sememangnya telah tersurat..... Moga rahmat mencurah di sekelian alam...... SEKOLAH KEBANGSAAN WAN IBRAHIM dalam kenangan.... menjadi tapak tempat aku bermula dalam profesion keguruan ni......
             Ble dah merasa ngajar ni, teringat balik mse sekolah rendah dgn ckgu2 praktikum.... So happy.... Pengalaman praktikum tak kan dilupakan.... Mase ni la merasa tdo kul 3 bangun kul 6..... dan mase ni jugak nak kenal yg ane kawan yang ane lawan..... Ni rujuk kepada member2 praktikum......
Sayang member2 praktikum......... Miza, Faten, Aiman, Nina n Marhamah.......... xlupe wat semua murid2:

               Sayang awak semua....
With love:
^_________^

Moga semua murid-murid cikgu berjaya dalam pelajaran dan hidup...

Minggu yang Indah

Wah2!!! Cam best je tajuk kan...hehehe....Xde la pe sgt pon....Just kinda share something interesting in my life..... huhuhu....

06-08 April 2012
 Tarikh yang menjadi kenangan terindah dlm lembaran hidop aku.... Im sooooooo happy with all the memories happened in the most memorable days.....  Dpt hangout dgn 'awak' wat sye eppy sgt2.... Sye suke knal awak.... U always make me smile.... Smpai sepanjang minggu after that sweet moment, asyik nak tersengih je rse..... klu orang tak nampak ag ler.... U make me smile dear.....hahahaha.......

Soorry banyak susahkan 'awak'.... 'awak' sebenarnye sweeet sgt tau.... Ooooooo, pandai selame ni awak sembunyi2 je ek.... 'Awak' thanx for all the great moments in those three days...... I will remember as I can... May Alleh bless us......

Minggu yang menyajikan macam2 rasa bersarang dalam sanubari aku..... ade debaran, ada ketawa, ada tangisan, ada teruja dan macam2 lagi perasaan yang tak mampu terungkap...... Biarlah kenangan tersebut kukuh tersimpan menjadi memori utk di kenang.... Moge di bawah perlindungan Yang Maha Esa......

^______^

Sye harap 'awak' sentiasa ada bersama sye....