Monday, February 14, 2011

Em.....Speechless...

hah!!!!mmg aku sgt xsuke ble berada dlm keadaan tersepit yg memerlukan aku kna wat kputusan......aku tak suke keadaan terhimpit...rimas n lemas la........bikin aku jd nervous pon ade......
saat pmilihan utk calon JPP maktb dibuat oleh clasmates aku...aku sgt terkjut apsal lak nama aku tercalon utk dicalonkan...layakkah aku?????
adoi...lom msenye kot aku ase.....aku lom bersdia n aku rse aku xmampu kot mghadapi situasi utk berhadapan dgn org.....apsal la korg plih aku????pe la yg korg nmpk daya kepimpinan dlm diri aku?????

im speechless la korg...cuak r beb nk hadap2 dak2 mktb ni....msh kurg ilmu didada utk dibandingkan dgn org lain......aku tak tau la, aku rse sgt rndah diri...aku xyakin...maafkan aku la korg yek(dak2 sains sem 3 afzan)...aku msh lom mampu n xsanggup nk hadapinya ag......im SOOOOO SOOORYYYY!!!!!!
sory coz msh xmampu nk pikul tggungjawab yg korg bg kat aku...mmg la aku lom kompom ag dipilih jd JPP...tp klu mmg aku terpilih.....mmg la mse 2 korg akan kate "dh mmg Allah pilih aku utk jd pemimpin...."..ye lantak la korg nak kate aku pengecut coz xnak trime cabaran kali ni..k fine...i accept it!!!yes, aku jd kecut perut la korg ble fkir nak jd JPP...xprnh terlintas ag dlm benak n fkiran aku utk melagkah ke tahap jd JPP......

im so speechless td.....mau xnyer..terkejut yg amat beb......aku ane la reti nk manifesto2 ni.....cuak je...ckp dpn clasmates pon aku xbrape yakin ag...ni kan lak nk conduct dak2 mktb..mak aih...mati kutu aku......

by da way...aku mntk maaf sgt2 kat korg wei......aku lom bersdia utk memegang amanah 2......im so sory!!!!

Perjalanan di Hujung Minggu

wah3, korg nak tau pe yg janna wat ari sabtu mggu ni...g KL beb..jln2 buang duit la, pe ag..hehehe....
perjalanan dimulakan seawal kul 8 dr stesen anggerik terminal bas kuala lipis....
ni cter b4 g KL:
wow, bgn ckit nye awal.....bese klu sabtu n ahad sblum2 ni, msti la lpas je subuh aku tdo smule, kul 10 lbh2 bru bgn smule...2 la khidupan ujung mggu dh hmpir 3 thn  aku mnginap d blok kdiaman kat mktb ni....mmg kedengarannye agak truk la kan, anak dara bgn lewat, tp nak wat cmne..dh kebiasaan...kat umah x lak cm 2...nak kna jerit bg pecah gegendang telinga ke???hahahaha.....
ari sbtu 2, mmg awal kami kuar blik....nak g kuliah pon x seaal 2 tau...hehehe....kantoi lak...alah, aku akui la kan....korg pon msti pernh lmbt gak kan...eleh, jgn la ckp x..bese la klu idop sndiri ni..kna urus mse sndiri..pndai2 ler nk idop kan???

smpai KL dlm kul 11 lbey....trus beli tket monorel ke bukit bntang....aku ni ikot je..ane tau sgt selok-belok kat KL 2..mau sesat klu sorg2..hikhik...malu lak nk ckp yg 2 la 1st time aku nek monorel....kantoi ag..malu lak..tp itulah kenyataannya..hehehe....LRT prnh la...tp konsepnye sme je kan...hahaha..lbey kurg la...laluan je beza...
ok, trun kat bukit bntang, jln ikot klasmate aku yg mmg pakar la (aku salute n tabik spring la kat diorg) ke lowyat....g tman mmber2 aku n aku gak la nk g bli brg2 cam headfon, mouse, n de ag la brg2 utk lappy kami n kegunaan kami....

Then, kami grak g Times Square...ni la destinasi yg mmg kami nk tuju sgt2 seawal plan kami ag.....tmpt yg ditunggu2 adalah Cosmo's World Theme Park atau Times Square Theme Park...huhu...itulah pertama kalinya aku mnjejakkan kaki kat theme park 2....bese tahap2 men funfair je..hikhikhik.....cter dan juga mse aku n mmber2 byk diabeskan kat tmpt ni..ye la, lbey 3 jam 'berkurung' berkampung kat c2 utk melepaskan gian keinginan nk rse men2 bnda alah yg ada kat situ.....
wow, mmg mnyeronokkan...xsdar mse berlalu pntas kat c2....alhamdulillah, aku dpt rse gak la...pnyer la excited smpai nek supersonic odessey yg rollercoster dua kali...mmg best la...klu dpt kuar cmni dgn family ag best asenyer...njoy sgt la ari 2....

abes je 3 jam lbeh kat theme park 2, aku n mmber2 aku grak g shopping brg2 cm kasut n beg....sbyak2 kdai2 yg ade aku dpt la beli beg sebuah...kasut lak lgsung xmenepati ctarasa aku....nak kata aku ni cerewet, xjugak..tp bab kasut aku mmg agak memilih la ckit....hehehe....

abes mmbeli-belah (beli byr tau, bukn bla je..hehehe), aku n mmber2 grak cari monorel utk blik ke pekeliling smule 2 get back 2 lipis.....alhmdulillah, sume berjalan lncar...kami x la terkejar2 utk dptkan bas blik Lipis coz smpai kat pekeliling awal la dr mse yg spatotnya........

wah3, ari tersebut mmg meletihkan....tp enjoy with all my frenz there.........klu de pluang nrezki aku x tolak utk g ag...hehehe...de sape2 nak blanja....sila angkat tgn cam saye..hehehe.....

Smpai kat mktb lpas mkn kat bndar baru lipis, mmg lepak abes la....aku nyer kaki sgt lenguh...nseb bek ade cik yusmira.....leh la berbkti pd aku mlm 2.....klu x maybe xleh tdo kot, lenguh sgt...hah, sape suruh g KL pkai high heel..hahahaha...padan muke ko!!!thanx 2 cik yusmira.....(losyen yusmira pati halia 2 la, bukn sape2 pon..hahaha)........

mmg lawak la.....seharian di abeskan kat KL...tp mmg best....njoy n have fun with u all la - adilah, asma, ain n zairul (all my beloved classmates).......tanpa korg aku x jejak la kaki sorg2 kat KL beb......thanx again.......

ni antara gmbr yg smpat  snap mse kat KL:

sebelum berpusing2.....hehehe......we want more!!!!!

xkisah la org nk kate cam dak2 ke...hehehehe.....njoy!!!!

aku n ain....peace!!


ni b4 berentap lumba kereta.....fight!!!

bukti keberadaan kami di Cosmo's World Theme Park Times Square

ni la muke stelah abes 3 jam kat theme park 2........we love it!!!!

*de rezki insyaAllah aku g ag..mmg best......
* blik dr shopping2, mmg best tp yg xbestnyer jumlh duit berkurg...hahaha..pasni kna berjimat ckit la...hehehehe...........i love it!!!!!!