Friday, July 15, 2011

Pe Nak Cerita????

Aku sebenarnya xtau nak tulis pasal pe....buntu memikirkan idea supaya menjelma dan leh la aku taip kan..tapi tetap xkunjung tiba......kebuntuan melanda lagi....
.............................................
.............................................
.............................................
..............................................
Then, aku teringat janji aku kat kengkawan geng berlima aku...Geng Haru-biru...hahahaha.......aku pon xtau nak tulis pasal ape tentang diorg ni......Tapi sebab dah janji kan, aku kna tunaikan...ckit pon jadi la kan..hakhak...korang xkisah kan..asalkan aku mention nama korang dalam blog aku...an3????hahaha...jahat lak aku ni.....ade aku kisah???hihihi....
Ok, let's continue......rlex2...wat exercise jari jemari jap b4 menaip cter pasal diorg ni..hahaha....

Aku de 4 sahabat yg memang 'kamceng' r....kami rapat bermula form 4 n de mse form 5....sumenye bermula di Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan Pahang....aku spatotnye knal diorg dah lme tapi sbab kuar mse form 1 hubungan terputus cam 2 je..form 4 hubungan erat bertaut semula ble aku jejak kaki kat kelas diorang.....masa form 4 aku, Noi, Tiek n Fizie sekelas except Nisa kelas sebelah....hehehe......

*aku bagi nama ringkas je la...(takot salah eja nama, kantoi lak nnt..hehehe)
1) Nynee @ Noi
- Ok, korang kna tengok gambar dulu..huhuhu..masih single n available, dan sedang mencari.....sape2 berminat leh contact aku..huhu...sori noi, terlebih sudah!!!!hehehe...tgk gambar die dulu ye...


Ni la Noi...hehe...manis kan???hahaha...jgn perasan lebih ye Noi...

Slama aku knal die, die mmg sorg yg epy...xpernah aku tgk die moody....nak marah2 xtentu pasal pon susah....antara kami, die mmg selalu yg wat havoc..hahaha...bikin kecoh ma...Die ni bakal guru bahasa German....em, sape2 nak belajar dgn die, kna bayar 2 kali ganda sbab kna bayar aku skali..hahahaha...ade2 je....Die sorang yg baik...senyum je....Kecoh klu dgn die....ade je bnda yg jadi isu kami....epy ble dgn die...nak2 ble aku nak marah..hahahaha......she is a nice girl....bukan mengampu ye Noi..hehhee....Ikhlas dari lubuk aty.....kami sama2 prefect masa form 5, so same dorm dgn die..huhu...

Frau Naini...hehehe

2) Nisa
- Ok, Nisa pulak.......aku xberapa rapat sgt masa form 4 dgn Cik Nisa ni...just sama skul kan....batch yg sama...senyum2 mcm 2 je...tp sebab Nisa ni baik dgn Tiek n Noi, aku pon jadi baik dgn die..mungkin sbab aku dak baru n kami len klas wat kan aku jarang berckp dgn die...huhu...sori Nisa.....tapi she is kind....anak anggota polis ni....tgk gambar lu ea..hehehe....no promotion la coz dah berpunya....hahaha

Ni la Nisa......da sweet one..jgn terangkat lak Nisa ye...huhu

Nisa ni masa form 5 pon xsama klas dgn aku, die dok klas pndai ckit dari aku la...hukhuk...sob3...eh, die ni sdey lak...puk2 kang..hehehe..ok2, kembali serius....Nisa ni lebih ke depan bab fashion2 berbanding aku..ye la dak office management....tp aku suke die coz she is sweet in her attire......satu pasal Nisa ni yg aku mmg ingat sokmo die xleh dok atas lantai simen kompom nak buang air besar..hehehe...ooopppss, kantoi lak Nisa..sori!!!!!hahaha....berselipar la klu berjalan atas simen....But she is lovely friend.......klu kuar same2 kat Kuantan, Nisa ni lebih tahu coz die mmg lebih arif pasal Kuantan berbanding aku..hahaha.....

3) Tihah @ Tiek (nama komersial ni..hehehe)
- Member aku ni sorang yang teliti orangnya.....hatinya lembut mudah tersentuh...hehehe...mudah touching la....hebat dalam bola jaring bab shoot, sbab 2 dok as posisi GS dalam bola jaring..hehehe...sharp shooter ke???yg 2 aku xtau..hahaha.....berkaca mata dan manis jugak senyumannya....bukan memuji tapi kenyataannya.....Tiek ni juga sorang yg kemas n punya tulisan yg aku suka nak baca ble die menulis....n aku slalu gak la pnjam buku die especially Addmath dulu coz tulisan n keje2 die snang aku nak tiru..eh, kami bukan tiru meniru....tolong- menolong je....die pon pandai orangnya.....

Tiek (nama gelaran yg dak2 laki bagi n kekal terpahat sampai skang...hehehe)

4) Fizie
- Ni orgnya lebih kurang aku gak, ada angin gak ckit..hehe...Sori Fizie....orangnya putih dan rendah je...berkaca mata.....die ni suke buat bunyi keldai..."erk!!!"hehehe...cam 2 la kot, aku pon xpndai nak ajuk..hehehe...sori ag Fizie....sama kelas jugak dgn die masa form 4 n 5....die pon dak pandai....genius la dari aku....sob3...menuntut di Universiti Malaysia Pahang....memang die xkuar2 dari Pahang.....hehehe.....aku pon xtahu..hahaha....orang Sarawak.....dan anak seorang cikgu....

Ni la saudari Fizie....kecil molek orangnya...


Siapa pon mereka, aku senang bersama mereka, diorang sahabat aku dunia akhirat, time susah n senang, suka n duka juga tawa n sendu...........tapi skang memang susah sangat nak dapat kumpul kami berlima serentak dalam satu masa.....jarak memisahkan kami tapi ukhwah terbina xkan terputus begitu sahaja.....grup Haru-biru Crew menyatukan kami..hehehe...ade je isu yang wat kami borak sampai penuh notifications masing2..kadang2 xmnyempat n terkejar-kejar nak mmbaca, ye la ble masing2 excited nak bercerita n ade yg menyampuk...heheehehe......
Seronok kalau dapat jumpa..pasti ada je kisah menarik nak dibualkan......rindu saat bersama....emngumpat mengata dah jadi bualan...hahaha..kami x la jahat ane...just suke suki.....bese r, dah nama pon pompuan...hehe....rindu nye nak berkumpul bersama....kini, memang payah la....masing2 berbeza tempat belajar..sok lusa dah keje alasan bekerja lak.....nnt dah kahwin, alasan family lak....aduh!!!payahnya nak kumpul berlima....
Tengok gambar kami ni sudah, berempat je..ble jumpa dgn Fizie, Tiek xde....em, ble jmpe Tiek, Fizie lak xde.....cmne nak kumpol berlima ni????planning bukn men, tp xjadi..hukhuk...ni antara bukti yg hanya berempat je mampu dikumpulkan pd satu-satu masa.....

Fizie, Noi, Nisa n aku

Nisa, Noi, Tiek n aku

Nisa, aku, Tiek n Noi....

* Dalam banyak2 gambar kami ble bertemu, korang de perasan something x????cer tgk ag skali gmbr2 kami.....hehehehe...cam de pe2 lak dgn gmbr2 kami....
Klu korang tgk balik, mesti korang perasan yg tiap kali jumpa, Nisa yg xpernah miss.....hehehe...sume die ade...kan aku dah kate, die lebih arif klu dgn Kuantan ni...huhu...ye kan Nisa????aku up ko tau ni..hehehe...xperasan gak ke???ceyh!!!haahaha....

Ape pon, di mana jua dan ble pon, korang memang sahabat aku la......i miss u all so much....
Noi: aku ingat ko ble tgk Pooh ni..hehehehe....

Persahabatan sepanjang hayat.....

Di mana pon kalian.....wish u all ok all da time.....=)

Sekian....klu de masa jempa ag di lain post tentang kami............

P/S wat sahabat2 ku: selamat membaca.....em, aku letak 2 gambar Noi sbab korang tahu kan, die gler gambar ckit...hahaha.....yg len2 terutama Fizie, aku susah nak dapat gmbr sorang.....sesudah menyelongkar dan meneroka baru ketemu...hahaha.......




1 comment:

  1. hoi ak sorg ke komen? suke2.. letak la psl ktorg lg..hehe - nisa -

    ReplyDelete