Monday, May 28, 2012

Apahal????

Ye!!! Itu persoalannye saat aku FAILED 3 penjuru mase test kereta........ Apa masalah aku sebenarnye.. Belajar bukan men canteeek je... Ble test ko xwat elok2..... Ko nyusahkan org dalam ko xsedar.... Ko sedar x?? Membazirkan duit orang.... Xleh ke ko gunakan duit org tu dgn bijak.... Aduh!!! Pe masalah dak Janna ni??????

Aaaaaaaaaaaarrrrgggghhhh!!!!! Ape masalahnye xkutemu jawapannye... Saat ini hanya ingin berdiam diri rasanya.... Xde mood langsung..... Nak nangis pon dalam diam...... Hanya Allah mendengar tangisan kudusku..... Ku mencari kekuatan dalam kesepian..... Nak berlari balik Kuantan rasanya saat ini.... 

Ok la..... Nak tidooooooo.... Makan pon xlalu langsung nak masuk perut.. Tekak tak terima... Klu kat Kuantan mahu aku kuar g lepas stress karaoke.... Ye la, selain mengadu pada Yang Esa... Aku xtau nak cakap kat sape... Sori la Mr. S saye terpaksa lepas kat awak jugak..... Dilema saye ni... Saya pendam je sebab xmau orang tau... Tapi awak memang selalu jd tempat saye mengadu... Sorry la ek....Sebab awak tempat kedua saya mengadu.... Allah Maha Mengetahui rasa ini...  Neway, thanx pada awak... Saya selalu ganggu dia... 

Ok2.... Nak melepaskan perasaan japppp!!!! huhuhu..... Salam muhibbah!! Apsal tetiba salam muhibbah... Ntah la... Jiwa kacau macam ni la jadinye....hhuhu.... Salam SEJAHTERA... C korang pon msti nampak betapa serabutnya aku saat ni... So, sebelum lebih serabut.. Better I go.....

Happy + happy + happy...

Alhamdulillah.... Xtergambar gembira hati ni..... Im too happy... It was one of our sweet memories together....  Ble bersama 'die' hati ni mcm kat taman bunga...kah3... control Janna.... Perumpamaan je tu...hehehe...

Ok la, ckit story pasal pertemuan yg dirancang last minute...hehehe... Memandangkan keberadaanku di bumi bersejarah Melaka... Kuusulkan kepada si die untuk bertemu.... Memang saya yg ajak die.. So??? Malu??? Ahh!! Malu melepas.... Ceyh!! Bukan men ag skang berani nmpak??? hehehehe... Skang la bru dapat kekuatan n keberanian tu.... heehehhe... Thanx a lot Ya Allah... Kau pertemukan juga aku dgn die hari itu (26 May 2012).... Thanx pada Ain my lovely rumate.... Dia jugak yang banyak mendengar luahan dan beri pendapat pada aku.... Ain banyak memberi idea untuk menjayakan pertemuan ini....Ye la, aku ni baru bertatih kan....hehehe..... Thanx a lot Ain n tak lupa pada family Ain.... I owed with U...

Melaka Sentral jadi saksi pertemuan kami.... Macam bese r, ble nak jmpe die nervous tu ade.. Tapi kali ni lain dari sebelum2 ni... Im too happy kot sampai xsempat nak nervous...kah3.... Rlex Janna... =) Sebenarnya, nervous gak la ckit....hehehe... Dah la muncul tiba2.. Thanx sayang.... Awak berjaya wat saya kelam-kabut....hahaha... Berderau darah tetiba je muncul belakang ayah Ain.....hahaha.....  Naseb depan family Ain, saye control... Klu depan Ain je... Rsa nak tumbuk2 awak tau... Awak tau la, sye memang suke jadikan awak punching bag saya....hehehe....

Aeon Bandaraya Melaka juga jadi saksi pertemuan kami... hehehe... Ade sweet memory there... Tgh2 jalan nak mencari surau, jmpe S & J Giftshop..... Dah la die nmpak lu.. Tersengih2 gelak sorang2... Saya memang geram ble awak gelak xajak saya..hehee... Ble dah saya nmpak.. Saya pon tergelak sama dgn awak... So, funny.. Kebetulan yg manis for both of us... Sempat jugak possing kat depan kedai tu... Tu pon curi2 sebab segan gak...hehee... Bese r, awak memang cameraman saya kan... So, awak memang xde gmbar...hahaha... Thanx 4 da picture....


S & J.....hehehe... Ini yang kami gelakkan...
Ihsan Encik Google je ni...hehehe.....




There I am....hehehe... Sempat aej possing jap kat situ....
Walau curi2 sebenarnye....hehehe
Thanx awak, my cameraman....

Snap......hehehe

   Then, gerak ke Melaka Sentral semula... Kelakarnye, berpusing2 tempat yg sama....hahaha.... Patot g kiri  tapi kami belok ke kanan... Dah lalu tempat yg same..... Padahal mudah je jalannya...hahahaha..... Syukur alhamdulillah... Tiket bas kul 4.30 pm.... Thanx tggu sampai bas saye naik gerak lu baru awak balik... Thanx a lot.... Jarang org tggu saye nek bas tau.... Ain n mak cik je yg selalu tggu saya naik bas bru diorang balik....  Bese la, saye ni org yang berdikari... Untong tau awak!!! kah4.... Masuk bakul angkat sendiri pulak...hehehe... Xkisah la ape pon.. Just kidding!!! Em, thanx a lot... Terubat rindu saya kat awak.. Sebab saya sendiri xtau bila lagi kte dapat jumpa lagi... Thanx a lot dear.... 


    Awak sampai dengan selamat juga hati saya rasa lega..... Alhamdulillah.... Doa ku dimakbulkan untuk jumpa awak hari sabtu tu.... Saya happy sangat... Tapi awak tau la kan saya ni xtau nak ungkap... Depan mata saya tumbuk2 je awak... Cakap saya banyak je... Tapi saya nak awak tau satu benda... Awak la yg saya sayang.... Awak jangan gelak pulak sebab saya jujur ngaku kat cnie....... Ye, terharu dan sangat happy ble awak kate awak boleh jmpe saya... Thanx sanggup trun dari KL ke Melaka.... Awak wat saye terharu... Xpe la, mungkin Lipis bukan destinasi yg sesuai untuk awak drive sejauh itu.... Saya tau, jarak itu memisahkan kte tapi bukan hati kita... Kan3??? I hope so.....


     Ckop la sampai cnie dulu.. Mata xngantok ag, tapi kna tdo awal coz esoknya de test kereta.. May Allah our relatinship....  Hope u r my destiny.... InsyaAllah Ya Allah!!! Hanya Kau tempatku mengadu... Kerna hanya Kau Yang Maha Mendengar...... Thanx Ya Allah....... Alhamdulillah kerna Kau yang akhirnya membuatkan rancangan kami berjaya... Thanx Ya Alah kerana Kau mempertemukan kami..... Aku terlalu bersyukur.... Alhamdulillah....... Aku bahagia Ya Allah...... Alhamdulillah... Kau mendengar ku.... 

^_____^


Cuti Sekolah Datang Lagi....

Alhamdulillah.... Its come again....hehehe... Cuti sekolah datang lagi (baca nada Tora datang lagi...).. Cuti sekolah ni pe lagi yang nak dibuat --->  Makan + Tidur + Tgk TV.... Itu lah kerja nye...hehehe... Trase best gler... Time utk menggemukkan badan..... Cuma jadual aku len ckit awal2 cuti ni coz kna amek kelas belajar keta.. Ye ler, org failed test JPJ...huhuhu....  Nak dapatkan lesen bukan semudah dijangka... Aduh!!! I hope I'll pass the test this coming 29th May 2012....

Ingatkan nak balik Kuantan awal...lepas test (29/5) tapi kna pulak teman pak cik n mak cik aku anta sepupu aku yg dapat masuk Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM)... Melangut la aku nak tggu 4hb 6.....hahaha.. Im bored..  Nak jpe Ikram.... Then, balik Kuantan kna g Mersing pulak.... Banyak ag jalan yg bakal aku tempuh... Perjalanan yg panjang...hehehe....

Moga segala jalan yang ku tempuh dipermudahkan olehMu Ya Allah... Aku pohon redhaMu dalam segala hal kerna Kau yang menciptaku dan kau juga yang menetukan segalanya buat diriku yang kerdil ini........ InsyaAllah... Aminnn.