Tuesday, January 31, 2012

Bored??? Stress????

Let enjoy those quotes!!!!!














I also enjoy those quotes to entertain my own self....
Just to motivate yourself
^______^

Haruskah begini???

Aduh!!!!Nape la aku jd cam ni 2-3 ari ni...... Segala bnda cam xterluah je..... Rasa stuck kat dalam dada ni.... Xtau nak luah pd sape... Hanya Allah tempat aku ngadu.... Sape ag yg sudi??? Klu de pon, sbg pendengar yg setia... Tapi ntah, aku rasa pendengar setia aku terlalu jauh dgn aku skang..... Aku pon xtau nak cakap pe... Dulu die jauh gak.... Tapi aku xrasa camni.... Duhai hati, bersabar lah.... Aku pasti berjaya menghadapinya......

Nampak cam aku ok je.... Epy, bergelak ketawa depan mmber2, suke same2 dpan sahabat2ku... Tapi aku sendiri pon xpasti sebab sume bnda rasa berkecamuk dan bercampur2.... Ble aku lupe, aku rasa lega la.... Ingat balik, aku rasa lemas n rimas... Pe pon aku xpasti...... Xmampu cakap sebab aku pon xpasti dengan ape yg aku rasa..... So, how I want to settle all the problems that was undefined..... So, how?? Coz I myself dont know.....

Perasaan nak jauhkan diri dari sume org cam membuak2... Undefined!!!! Nak mati ke aku????? Ya Allah, bantu hambaMu ini mencari jalanMu yang Kau redhai.... kerna aku takot aku tersasar di jalan yang lurus dan terang..........

Monday, January 30, 2012

kenapa perlu xpuas hati????

Sape kte untuk memilih sama ada kte suke ke tidak... Sebab sumenye datang dari Allah..... Allah dah aturkan segalanya dalam idop kte..... Cume kadang2 aku de gak la rasa:

 "rasa nak ada dalam kalangan orang yang kte knal sebab dah mesra dan biasa..... tapi kadang2 ade jugak rasa nak berada dalam kalangan orang yang kte xknal sebab orang xknal sape kte...bebas nak wat ape pon tapi masih dalam adab sopan dan etika kemanusiaan la.....hehehe..... sebab klu orang xknal, lepas kte jmpe die, then xjmpe dah..pe kte pkai, pe kte mkn or guna org xkisah....huhuhu".....

Tapi dalam keadaan skang ni....Aku rasa mcm nak g melancong kat tempat yang orang xkenal aku sape....mcm ke pulau2.....example: pulau pangkor, pulau langkawi or pulau2 lain la yg aku dapat jauhkan diri aku dari segala masalah n orang2 yang aku nak jauhkan diri aku...... 

Nak release tension yg berkecamuk dlm otak ni....rasa nak memencilkan diri yg besar ni...hehehe.... tapi memandangkan sape aku skang...aku akur dgn ketentuan idop yang perlu aku patuhi....Mungkin lom tibe mase ag..... InsyaAllah, suatu hai tu pasti muncul!!!!! Aku tetap menanti dan terus menanti..........

Thursday, January 19, 2012

Sabar...Sabar...

Sabar je la mampu aku motivate diri ni saat aku nak marah ke, over excited ke or something else..... Kadang tengah nak marah kewarasan tetibe je ilang... Eh, xde la smpai tahap giler... Tapi mungkin akan mampu melakukan perkara2 yg boleh mmbuatkan orang kate die giler...hahaha.... Xde la smpai tahap mcm tu skali aku...hehehe...

Kemarahan memang selalu datang  dan pergi... Ble2 je die nak dtg die dtg.... n xpergi2 pon ade jugak...hehehe...tapi ble sejuk, kemarahan  akan pergi jugak... Setiap orang ada cara tersendiri untuk menghilangkan atau membuang kemarahan yang bersarang kukuh kat dalam diri korang.... Tol la, mak marah len, ayah marah len, atok marah pon len...Ini kan plak cikgu2 kat sekolah marah2...hehehee.....

Tapi setiap setiap kesabaran ade tahap or limitation die jugak... Klu dah melampau sangat n tahan sabar je... Bile MELETOP, memang xtau ler nak cakap pe...huhuhu....

Skang aku sabar untuk balik umah.. Alah..saje je mengada padahal tinggal semalam je ag nak balik umah...huhu... Then bercuti la seminggu utk tahun baru cina....... Tapi kerja/ assignment or tugasan dah bertimbun2 minta disiapkan..... So, xleh bercuti panjang jugak la...hehehehe.......

Sunday, January 15, 2012

Epynye sye....

Firstly, alhamdulillah..... Kupanjat ucapan syukur ke hadratNya sebab aku dapat jumpa Mr. S (14/1/2012). Alhamdulillah Ya Allah......Epy sangat rase sebab dapat jumpa die..... Rasa nak senyum je ble ingat tapi kang orang kate gila plak...hehehe....He is so sweet...Thanx a lot 4 spending ur time with me...... Aku pon xnak la cter panjang nnt timbul riak n takbur pulak...Mintak dijauhkan.....

Just nak sharing my feelings 4 this weekend....hehehe.... Alhamdulillah, memang epy sangat2..... Thanx a lot ye awak!!!! I'll remember that moments...... Alamanda jadi saksi.....

^_______^

Wednesday, January 11, 2012

Wah3!!!! Dah beberapa ari xde post baru.... Bz nye cik Janna ni kononnye..hehe.......... Xtau nak share pe padahal byk je yg berlaku sepanjang sem baru bermula.... Tapi arini dalam sejarah (10/01/2012) telah tercatat satu rekod yang memang jadi sejarah dalam idop aku yg biasa n simple ni..... Ceyh, macam de pe2 je...padahal perkara biasa je... 

Ok, let me straight to the point.... Niat aty nak tolong orang, bukan nak canang pe yang aku wat tapi ni situasi yang kelakar... Berlaku la adegan kejar mengejar antara aku dgn seorang akak cina yg baru masuk maktab.. Die tertinggal beberapa helai borang kat meja kafe, aku takut la bnda tu penting utk die...Kejar punyer kejar, aku xtau nak panggil sapename die...aku ni jerit panggil akak pon die xpandang n terus laju die naik tangga....Aku ape ag, terkeluar la jeritan "chineseeeee"... Baru la die pandang, nseb bek la...huhuhu... Tapi nak dijadikan cerita hampa untuk aku adalah saat aku dengar die kate bukan.... Mak aih!!! Nak tergolek aku tau ase sebab penat berkejar, dah la lantai licin sebab hujan..hehehe...Nseb x jatuh tergolek aku..huhu...Tpi xpe la at least aku berusaha nak tolong die...

Tapi ape yg wat aku tergelak sakan dengan rumate aku, ble aku ingat betapa fluent nye aku dalam kelam kabut menjerit 'chineseeeee', instead of aku jerit 'akak cina'..... hahahahaa..... Korang leh gelak kan aku jugak, aku xkisah pon... Sebab aku pon xtau ape aku nak wat, dah penat berlari, xkan aku nak lari daki anak2 tangga yg banyak tu... So, nak jimat mase aku jerit je la pe yg aku rasa patot...hahaha... Thats my story for today to be shared.... De lawak jugak walau penat kan.... Sampaikan Ain my lovely rumate dah tergelak2 sambil lunch.... Bawak ag gelak continue sampai ke bilik..... Ok la, hiburan arini..hehehe... Ok la, nnt de cter len kte share ag ye...hehehe... Got to go!!!

Wednesday, January 4, 2012

Selamat datang!!!

Selamat datang Semester 5......
Kini 2011 kutinggalkan dengan kenangan yang tersendiri....
2012 menanti untuk dilakar corak dan bentuk tersendiri....