Monday, December 26, 2011

Sweet 21

First of all, nak wish epy bezday to my sweetheart...ececece....hehehe... HAPPY BIRTHDAY MR. S...... Semoga ape yg dihajatkan n diimpikan terlaksana dengan jayanya.... Semoga keberkatan mengiringi langkahmu. May Allah bless u.....

~ Doaku untukmu ~

Yang paling aku suke adalah part die tua dari aku walaupon sebanarnya xde la jauh pon bezanya..kah4.... 3 ari je kot...tapi saje je.... hehehe.... Awak dah 21 thn dulu dari sye...hehee.... Aku xberniat nak melakar coretan yang panjang lebar.....Just a simple wishes 4 my Mr. S.......

Have a very HAPPY BIRTHDAY......


No cake la coz jarak kami jauh....telekomunikasi mendekatkan jarak kami.....Tu je la pengubat rindu......
Last but not least....Sweet 21 pok cik!!!!!hehehehe

Nak cake len kali yek..hehehehe
^_____^

Wednesday, December 21, 2011

Saat Sukar.....

Susahnye nak wat keputusan kan..... Cmne nak wat kputusan saat aty anda terbahagi dua??? Keputusan perlu diambil segera.... Siapa yg menjadi pilihan mnjadi persoalan.... Mcm2 difikirkan, buruk dan baik pilihan tersebut.. Ya Allah, saat ini bantuanMu amat2 diperlukan....(ble saat2 sukar bru ingat Allah ye...).... The best man will win....Tapi sape antara dua masih lom dapat dipastikan.......

Sukarnye kan nak wat keputusan...Nak menolak secara baik n menerima adalah dua perkara yg perlu dilakukan seperti menarik rambut dalam tepung...xmau la de insan yg terluka..... Moge petunjuknya diperolehi utk membuat pilihan yang sukar ni..... Moge Allah memberkati pilihan yg dibuat kelak........

Wednesday, December 14, 2011

Fall in Love

Aduh!!!!Memang berat klu dah jatuh hati n cinta ni kan.....Haish!!! Jgn wat spekulasi awal....Aku bukan nak cter pasal aku jatuh cnta dgn someone ke....tapi aku nak cter yg aku memang dah jatuh hati pada instrumen bernama 'piano'... 


I dont know why i love piano so much..Mungkin sebab mse kat sekolah rendah aku dah diberi pendedahan tentang alat2 muzik, cume xberpeluang la nak bljar secara terperinci. Paling aku suke ialah piano...memang dari start blajo dan diperkenalkan dgn alat2 muzik, aku suke piano the most la.... Tapi mse kat sekolah rendah dlu, just dapat men keyboard je....Rezki la jugak dapat men kan.....ckit2 leh le...huhu... 


Klu diberi pluang utk blajo, mmg aku suke sgt.... Klu dah jatuh cinta n sayang, memang korang xkan jemu kan...hehehe....Cam 2 la aku, agak2 dah keje aku beli kot satu piano letak kat umah...hehehehe.... Suke bebenor.... Lagu2 instrumental piano pon memang aku layan la.... Love the piano, love the song.....
Contohnye:


Hafiz & Adira - Ombak Rindu....
Njoy it......
^_____^

Tuesday, December 13, 2011

Sweet ^___^

Time cuti ujung thn adalah rehat yg panjang bagi aku..hehe...Kemalasan bermaharajalela.... Kali ni masa aku abeskan di Muar utk dapatkan lesen keta.... Alhamdulillah, everything is allright.... Sepanjang mghabiskan masa cuti sekolah yg pnjg ni, aku byk manfaatkan utk baca novel... Bermanfaat ke??hehehe.. So, entry kali ni berkaitan dgn satu babak dalam novel yg aku baca..... Take time utk berangan jap ble baca novel tu...

Actually, dah lme kot aku berangan ade orang men gitar n nyanyi utk aku....Oh!!! Mesti sweet kan?? hehehehe....Berangan je cik janna ni...Haish!!!! Ade ke org nak men2 gitar n nyanyi utk ko... Kang kna sumbang ke pe plak??? Ah, sumbang tu len cter la....romantik pe...hehehe....Ok, enough!!! Now time 2 cntinue, ckit ag nak abes novel AD + IZ oleh Eury Athena..... tke cre...

Wednesday, December 7, 2011

Settle.....

Alhamdulillah.......
Settle gak test komputer yg aku tggu dah berapa ari 
smpai niat nak abeskan baca novel Bicara Hati xjugak kesampaian....hehehe..
(novel ane leh tiggal, letak tepi jap je..huhu)
Alhamdulillah, LULUS dgn cemerlang...
Walau ade ckit xpuas aty coz xbtol sume (49/50), tapi aku bersyukur
coz masih rmai yg dok repeat nak dptkan 42/50.
Aku bersyukur sgt2.....
Aku perlu wat sehabis baik coz aku xnak my uncle kecewa dgn aku...
Dia watak utama dalam memastikan aku dapat lesen ni...
Thanx pak cik....
Tak mampu aku balas jasa beliau dalam masa terdekat ni..
Klu panjang umur, insyaAllah la.... 2 pon klu aku masih xlupe sape yg memang
berjasa sepanjang perjalanan idop aku....

Neway, alhamdulillah skali ag....
Now, aku leh sambung wat xtvt yg paling aku suke - baca novel...hehe
BICARA HATI yang xlame ag akan ditayangkan di Astro Prima (Disember 2011)
Abeskan cuti yg tinggal berapa ari ag xsampai sebulan..... 

Monday, December 5, 2011

Lesen oh lesen!!!

Alhamdulillah.......Walau x la lega sepenuhnya untuk dapat lesen sbab byk ag yg perlu diabeskan dan ditempuhi, but at least aku dah selangkah menjejakkan kaki utk dapatkan lesen memandu....huhuhu... Xsabar ase ni..hehe...Aku pon baru abeskan step pertama yang berkaitan kursus kurikulum pendidikan pemandu (KPP) selama 5 jam...aduhhh, lenguh leher dok menahan 5 jam nye kursus.....Baru abes kursus, lepas 2 kna amek test komputer lak..yg part ni aku cuak n nervous lbeh ckit..hahaha....cam nak amek periksa kat maktab lak..huhuhu...

Ade beberapa ari ag aku nak baca before menduduki test komputer...Hope lulus la dgn sekali cubaan.... Aku perlu usaha lbeh coz xnak hampakan pak cik aku yg dah abeskan duit utk pastikan aku dapat lesen memandu.... Than x a lot 2 pakcik n family....

Bosan gak abeskan cuti dgn xwat pe2...Aduuuhhh!!!! Bgn pagi - tgk tv -  sidai baju - masak- makan - tidur... 2 je la stakat ni xtvt harian aku....Memang membosankan...Walaupun dok kat Kuantan memenatkan, tapi epy coz ade keje aku leh wat...Not the same things everyday..... Nak balik tapi masih ade bnda yg lom di'settle'kan di Muar ni....
Wish me all da best n gud luck u olls.... 

p/s: Senyuman di bibir xkan membawa maksud yang sama dengan gundah d hati....... Im bored waiting 4 that day 2 come....

Thursday, December 1, 2011

Think Positive!!!!!

Wah3.....tajuk entry pon bukan men ag yek....Ape hal lak minah sorang ni  kan???? Ok, let straight 2 da point... Aku de terbaca satu artikel yg mungkin de kaitan ckit la dgn apa yg aku rasa ---> CEMBURU...huuhu...sejak bila cik janna ni pndai nak cmburu2 ni??? hahahaha...nmpaknye ape yg paling ditakuti dah dirasai skang kan.....
Tapi ade kata2 dalam artikel yg aku baca tu wat hati aku ni jadi lega ckit....

"Berfikiran positif dalam membina perhubungan, kalaulah ada jodoh itu tidak kemana, jika DIRINYA dah ditakdirkan untuk kita, sejauh manapun dia pergi, dia akan tetap kembali hidup bersama kita YAKINLAH!.."

So, aku pon berfikiran positif la..... Wat pe bodoh nak marah2.... Itu hak die kan.... Im always want to be profesional..... Cuma aku xsuka ditipu..... Aku cuba bersabar je skang ni.... Aku rasa die mungkin xkisah tentang apa yg aku rasa, sebab tu die wat cm 2.... Nak diluahkan aku xnak aku jadi penyebab die membenci.... Jadi, diam seribu bahasa..... Die pon bukan kisah pon!!!!!! So, langkah yang mungkin terbaik bagi aku adalah berdiam diri..... This is my choice... So sorry 4 everything..... Thanx gak sebab mungkin nak jage hati aku.....