Saturday, October 29, 2011

Jom picnic!!!!!

Cuti yg ade xdiabeskan begitu saja.....So, jom kte wat xtvt yg berfaedah.... Memandangkan rmai berstuju utk g picnic, maka jadi jugalah kami berpicnic 23 Oktober 2011 yg lalu (ceyh, mcm nak wat laporan sukan tahunan lak ase..hehehhee)...
Memang best sakan men air, bakar ayam n ikan yg fresh..huhuhu...seronok coz dah lme x g picnic dgn family rmai2...tp kurang seronok coz my beloved sister n brother, kak long n abang long xdpt nak join kami sbab keletihan membersihkan rumah baru...baru pindah la katekan..hehehe.....
So, ibu aku ajak gak la mmber2 rapat die join....yg best last minit sepupu aku pon join walau lewat ckit die tbe d tempat kejadian......Nak cter pnjang lebar pon dah xde idea nak menaip, so lets straight 2 da sweet moments there....

Abah as leader.....

Yap, bajet hero malaya ler tewww!!!!

Baju ijau yg dudok 2 is my close cousin....

my little close cousin..yg blakang 2 yek..hehehe...
Njoy sakan smpai merah mata mase balik umah...

Tangan ibu yang busy membakar ikan...hehehe...
kami tukang makan jew....
tapi part ayam, aku jd tukang bakarnye...huhuhu

Bese la, dak kecik mmg sakan ler....

Mereka lagi!!!!

Diorang jugak!!! huhuhu....
Xpe, mmg datang tukang amek gambo kan...hik3


Dah xde orang maek gambo...
Pose sendiri, snap sendiri....hehehehe

Kereta2 yg join picnic ni.....

Jejaka2 hot la knon...except abah yg berbaju itam..hehehe

Amek gambo sendiri ag...huhuhu...
Muka control sejuk lepas berendam....hehehe

Ibu!!!! Wat pe 2???? hehehe

Indahnye zaman kanak-kanak!!!!!

Makan laju...bakar malas!!!!! 

Bersama Kak Illa..... She is very friendly....

Sesi bergambar selepas mandi manda sebelum pulang...hehehe....

Diapit 4 jejaka.....

My cousins - Yap (bju coklat) n Wan (bju maroon)

Posing ler dlu b4 balik...hehehehe

Nak gak dak ni berposing....huhuhu

Posing ag...huhuhu


Memang dah lme xabeskan mase rmai2 cam ni...tp klu kak long n abang long dpt join kami, mesti ag best...=(
Tapi xpe la, nak wat cmne..maybe next time.....hehehehe.......
On da way balik, jap je nak sampai umah coz racing...huhuhu...berlumba2 masing-masing nak ke depan...huhuhu.....nenek aku smpai bising2 dok dalam van...hehehe...tapi last2 diam je die...huhuhu...
Njoy time with family.......lupekan sebentar keserabutan yg ada....heheheh......

Setelah sekian lama

Wah3!!!! Tajuk post bukan men gempak ag ble dibaca....huhuhu.....
Ok la, straight to the basic point, sebenarnya saje je nak bercerita yg aku dah lme x menjalankan xtvt edit blog, ni sume disebabkan broadband yg disekat penggunaannya....hak3!!! padan muke kan???? klu tidak, on9 je 24jam...heheheheheheeeeeee...tersengih aku sambil menaip coz sedar perbuatan aku...huhu...

Actually 2 je point nak disampaikan setakat ni.....de point len kte cter dalam post len ek...coz kesesuaian dgn tajuk perlu diambil kire...hahahaha....