Monday, February 14, 2011

Perjalanan di Hujung Minggu

wah3, korg nak tau pe yg janna wat ari sabtu mggu ni...g KL beb..jln2 buang duit la, pe ag..hehehe....
perjalanan dimulakan seawal kul 8 dr stesen anggerik terminal bas kuala lipis....
ni cter b4 g KL:
wow, bgn ckit nye awal.....bese klu sabtu n ahad sblum2 ni, msti la lpas je subuh aku tdo smule, kul 10 lbh2 bru bgn smule...2 la khidupan ujung mggu dh hmpir 3 thn  aku mnginap d blok kdiaman kat mktb ni....mmg kedengarannye agak truk la kan, anak dara bgn lewat, tp nak wat cmne..dh kebiasaan...kat umah x lak cm 2...nak kna jerit bg pecah gegendang telinga ke???hahahaha.....
ari sbtu 2, mmg awal kami kuar blik....nak g kuliah pon x seaal 2 tau...hehehe....kantoi lak...alah, aku akui la kan....korg pon msti pernh lmbt gak kan...eleh, jgn la ckp x..bese la klu idop sndiri ni..kna urus mse sndiri..pndai2 ler nk idop kan???

smpai KL dlm kul 11 lbey....trus beli tket monorel ke bukit bntang....aku ni ikot je..ane tau sgt selok-belok kat KL 2..mau sesat klu sorg2..hikhik...malu lak nk ckp yg 2 la 1st time aku nek monorel....kantoi ag..malu lak..tp itulah kenyataannya..hehehe....LRT prnh la...tp konsepnye sme je kan...hahaha..lbey kurg la...laluan je beza...
ok, trun kat bukit bntang, jln ikot klasmate aku yg mmg pakar la (aku salute n tabik spring la kat diorg) ke lowyat....g tman mmber2 aku n aku gak la nk g bli brg2 cam headfon, mouse, n de ag la brg2 utk lappy kami n kegunaan kami....

Then, kami grak g Times Square...ni la destinasi yg mmg kami nk tuju sgt2 seawal plan kami ag.....tmpt yg ditunggu2 adalah Cosmo's World Theme Park atau Times Square Theme Park...huhu...itulah pertama kalinya aku mnjejakkan kaki kat theme park 2....bese tahap2 men funfair je..hikhikhik.....cter dan juga mse aku n mmber2 byk diabeskan kat tmpt ni..ye la, lbey 3 jam 'berkurung' berkampung kat c2 utk melepaskan gian keinginan nk rse men2 bnda alah yg ada kat situ.....
wow, mmg mnyeronokkan...xsdar mse berlalu pntas kat c2....alhamdulillah, aku dpt rse gak la...pnyer la excited smpai nek supersonic odessey yg rollercoster dua kali...mmg best la...klu dpt kuar cmni dgn family ag best asenyer...njoy sgt la ari 2....

abes je 3 jam lbeh kat theme park 2, aku n mmber2 aku grak g shopping brg2 cm kasut n beg....sbyak2 kdai2 yg ade aku dpt la beli beg sebuah...kasut lak lgsung xmenepati ctarasa aku....nak kata aku ni cerewet, xjugak..tp bab kasut aku mmg agak memilih la ckit....hehehe....

abes mmbeli-belah (beli byr tau, bukn bla je..hehehe), aku n mmber2 grak cari monorel utk blik ke pekeliling smule 2 get back 2 lipis.....alhmdulillah, sume berjalan lncar...kami x la terkejar2 utk dptkan bas blik Lipis coz smpai kat pekeliling awal la dr mse yg spatotnya........

wah3, ari tersebut mmg meletihkan....tp enjoy with all my frenz there.........klu de pluang nrezki aku x tolak utk g ag...hehehe...de sape2 nak blanja....sila angkat tgn cam saye..hehehe.....

Smpai kat mktb lpas mkn kat bndar baru lipis, mmg lepak abes la....aku nyer kaki sgt lenguh...nseb bek ade cik yusmira.....leh la berbkti pd aku mlm 2.....klu x maybe xleh tdo kot, lenguh sgt...hah, sape suruh g KL pkai high heel..hahahaha...padan muke ko!!!thanx 2 cik yusmira.....(losyen yusmira pati halia 2 la, bukn sape2 pon..hahaha)........

mmg lawak la.....seharian di abeskan kat KL...tp mmg best....njoy n have fun with u all la - adilah, asma, ain n zairul (all my beloved classmates).......tanpa korg aku x jejak la kaki sorg2 kat KL beb......thanx again.......

ni antara gmbr yg smpat  snap mse kat KL:

sebelum berpusing2.....hehehe......we want more!!!!!

xkisah la org nk kate cam dak2 ke...hehehehe.....njoy!!!!

aku n ain....peace!!


ni b4 berentap lumba kereta.....fight!!!

bukti keberadaan kami di Cosmo's World Theme Park Times Square

ni la muke stelah abes 3 jam kat theme park 2........we love it!!!!

*de rezki insyaAllah aku g ag..mmg best......
* blik dr shopping2, mmg best tp yg xbestnyer jumlh duit berkurg...hahaha..pasni kna berjimat ckit la...hehehehe...........i love it!!!!!!

No comments:

Post a Comment