Friday, May 4, 2012

P+E+N+A+T

MasyaAllah....... Ya Allah, penat sungguh trase badan yang kerdil ini..... Sampai nak baring pon tggu tidur malam baru ade kesempatan.. Tu la, biasa ade masa je petang2 kau tido kan cik Janna oooi... Skang rasakan kepenatan dan kesibukan yang hadir dalam kehidupan kau yang bergelar pelajar @ bakal guru.... Ye, demi tuntutan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan kulunaskan juga semua yang perlu hanya semata-mata memastikan semuanya berjalan lancar..... Alhamdulillah, ni ada la ckit kesempatan untuk aku update pasal cter2 terkini aku.... Ye la, asyik nak post jiwang2 je cik Janna skang..... (dalam hati ade taman ke???hehehhee)......

Latest story from simple person like me:
      2 Mei 2012: 
Aku terlibat dengan program Bina Insan Guru yang diadakan di Pejabat Pelajaran Daerah Kuantan. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar walau ade kepincangan dalam pengurusan..... Macam2 jadi hari berlangsungnya BIG tu.. Bas yang aku naik tiba lewat dari jadual ke PPD Kuantan tu, dah xsempat nak breakfast...... Majlis penutup taklimat dengan sekolah2 yg terpilih pon lewat dari sepatutnya..... Sume jadual lari dari yang telah ditetapkan........ Alhamdulillah..... Syukur ku panjatkan ke hadratNya, sume berjalan lancar.... Sempat sambut bezday Kak Sya dalam bas on the wa ke Kuantan.......

Epy bezday Syairah Rajami... Sweet 22...hehehe


Aku sangat bersyukur terpilih melawat ke Methodist Girl Primary School bersama rakan seunit ku (Sains), Pendidikan Seni Visual 2 dan juga Pengajian Tamil. Sekolah tersebut adalah sekolah terbaik yang aku pernah pergi menjejakkan kaki.... Everything is good foe me there.... Start from their teachers until their students and staff.... Very commited and always ready to do the best for their school.... Im so excited being there although it is only 2 hours visit..... Im so proud being there as a teacher to be.....


Methodist Girls Primary School


Nice view...


Sempat aje...hehehe

Sempat bergambar dengan klasmate....


Aktiviti di MGPS


Antara piala kemenangan...


Antara sijil yang diperolehi......

Hari yang sama juga aku lepak East Coast Mall sementara nak tggu balik Lipis... Alhamdulillah, jumpa dengan Kak Long, Kak Ngah n my lovely sweetheart, Ikram..... Lepak2 sampai kul 7.20... Settle solat Maghrib jamak dan qasar dengan Isyak, bergerak la pulang kembali ke bumi Lipis yang tercinta..... Perjalanan pulang sangat memenatkan dan membosankan.... Aku yang xberapa sihat, telan pil masa nak balik tu.... Hope esoknya aku sihat n xdemam untuk jalankan tugas yang tersedia menanti.... Dah telan pil, tidur la.... Memang agak 'ting tong' kepala ni.... Tiba di Kuala Lipis hampir pukul 1 pagi.... Aduyai!!! Esoknya nak ke kelas plak... Penat x??? hehehe...(Mintak simpati pembaca ckit....ehehehehe)... 

Ensem x saye???


Smile ^________^


Sukenye....... Makan ape tu???hehe


Pose terbaek!!!!hehehe


Muka pelik.,...hahaha


Ni yang wat aku rndu dak kecik sorang ni.........



            3 Mei 2012
Dimulakan dengan  berita yang menyedihkan... Apa yang sdey???hehehe.... Yela, kelas PJ yang kami  harapkan tak de rupanya ada macam biasa....huhuhu.....Xpernah aku klu ade klas bangun lewat... Ari kejadian ni, aku leh bangun kul 7.45 pagi..uhuhuhu.... "Maaf la Encik Kamal..... Hope u'll understand our condition"hehehe.... Naseb bek la lecturer aku just bincang ckit pasal soalan exam...Yela, exam just around the corner.....

Lepas kelas PJ, aku runsing fikir pasal Majlis Penutup Kejohana Olahraga Tahunan IPGKTAA yang bakal diadakan dan diuruskan serta dikelola oleh batch aku... So tired ma!!!! Tapi dah tanggungjawab...dilangsaikan jugak!!!! Aku dah tak kira, kna kejar Encik Mat pon aku sanggup kejar lecturer aku yang sorang ni...Sumenye alkisah sebab die simpan wat pekasam aku nye surat yang nak dihantar ke luar untuk jemput orang luar wat persembahan... Xke naya klu aku xsend surat tu by arini???? Lecturer aku sampai dah knal dengan nama aku n boleh sebut plak...huhuhu.....Mantap2.....

Disebabkan aku urus persembahan ni jugak la aku tau banyak benda...Belajar banyak perkara... Alhamdulillah, hikmah yang Allah sediakan kadang kala sukar untuk ditafsir mata kasar.... Siap pergi mintak sendiri sign Tuan Pengarah.... Tak pernah2 aku jejak bilik Pengarah, dapat merasa jejak ke situ.... Alhamdulillah, everything is done!!! Waiting for the real day to come true.....

Hari ini adalah hari yang memanatkan.... Abes sign Pengarah, rushing balik bilik siapkan video olahraga yang perlu disiapkan coz malamnya ade presentation... Ane tau group aku terpilih...hehehe..... Wallahualam.... Pergi keluar ke Taman Perwira on the way ke rumah CT Nurhaliza untuk jumpa guru yang urus pasukan Gendang Cina yang bakal wat persembahan nnti.... Berkejar balik semula ke IPG untuk rehearsal majlis penutupan kejohanan olahraga yang batch aku anjurkan.... Malanya pulak berkejar ke lecture hall untuk persembahan video yang telah kami hasilkan.......

* Full x jadual aku????hehehe..... Saje nak tunjuk aku je la yg 'bz' bebenor.... Yela, dengan kesibukan yang bermaharajalela watkan demam aku kebah macam tu je... Munkin virus2 yang nak dekat pon xberani sebab rushing sangat minah sorang ni...Ke sana ke mari..... huhuhuuu......

         4 Mei 2012 
Starts the day with making field line for Sports day....huhu...Nak speaking plak... Ok2!!! Siapkan line kat padang untuk kelas aku..... Then, beramai-ramai bawak turun hurdle (untuk acara lari berpagar)..... Sakit gak bahu..Tapi aku ni xsuka la klu xtolong...... Xkisah la walau demam aku masih bersisa.....Then, berkejar ke Pra Sekolah untuk jmpe cikgu Pra dan settle untuk sijil2..... Everything is rushing....hahaha.... Belajar la aku wat sijil....Memang lech, nak test dulu b4 print... Amat merumitkan, tapi itulah yang aku wat dan dah settle pon..huhuhu

Settle pasal sume2 tu, aku ready untuk balik Kuantan.... Kelakar nye, aku tggu Mel sampai tertidur dengan siap bertudung ag...hehehe... mel dan Kak Chiem pon tertidur... Lewat la kami gerak dari Lipis nak ke Kuantan.... Dalam perjalanan, ujan lebat sangat tapi sekejap je kat area Kerambit.... Ade pokok tumbang la.... Nak patah balik ke Lipis amek mase... Try la jalan yang kami xpernah lalu pon ---> kat Jerangsang..... MasyaAllah!!!! Llauan die sangat teruk..... Rosak ya amat..... Cian kat tayar keta Mel.....  Amek mase yang lame dari kebiasaan kami pulang ke Kuantan.....

On the way ke Kuantan, mase kat highway hujan pulak..... Kilat nye jelas depan mata...dengan Mel yang silau mata....Aduh!!! Bikin hati aku ni gundah sekejap... Risau gak klu berlaku pe2..... Jalan licin..... Tapi syukur alhamdulillah walau agak lewat dari speatutnya sampai jugak kami ke destinasi yang dituju....... Syukur Ya Allah!!!!!! Dah sampai Kuantan pe ag yg nak dibuat kalau x main dengan Ikram..... Smpai tertidur2......hahahaha..... Msg Mr. S sye pon sye ignore.... Keletihan memaksa saya untuk tidur... Tapi tergangu dengan calling...hehehe....Tapi xpe, sye ni kalau letih, dapat tidur kejap pon dah memadai....... Janji happy.....

No comments:

Post a Comment