Wednesday, May 30, 2012

Menunggu....

Huhuhu.... Pagi yang indah dicemari dengan rasa marah dan geram yang menggunung tinggi.... Ape reaksi korang semua kalau dari pukul 8.30 pagi menunggu untuk keluar last2 kul 11 lebih baru boleh kluar??? Marah x??? Sakit aty x??? Xtau la korang spesies ape klu korang xmarah...  Sebagai manusia biasa memang geram teramat sangat..... Hal ni sume berkaitan dengan cousin aku ( bukan Mr S ye).. Kate nak kuar pagi g JPJ tapi kejut dari pukul 8.30 pagi xbangun2.... Pkul 10 lebih baru bangun n gerak kuar kul 11 pagi....

Ape xpanas ke??? Aku baru start bace novel dah nak tamat pon menunggu dan terus menunggu... Mau x hangin satu badan... Tapi aku bersabar lagi.... Hari ni (30 Mei 2012) dalam sejarah aku control kemarahan aku.... Sebab dengan sepupu2... Malas nak bising2... Leceh tau diorang ni... Umur dah boleh tahap kahwin dah, tapi nak bangun pon susah.....  Sakit nye hati dan sanubari aku.... Tapi la kan, bukan aku je nak marah or sakit aty, dengan adik beradik die skali geram.... hohoho..... 

Then, dapat la bebas jalan kat Muar shopping dengan cousin2 pompuan aku untuk beli barang2 tanpa kehadiran  my uncle yg aku panggil 'abah'.... He is a policeman... A strict person... Memang dia x bagi aku n adik2 spupu ni nak jalan2 tanpa pengawasan dia... Ni la baru rasa bebas nak kenal bandar Muar... Selama aku trun n berada di Muar, memang inilah yg terjadi.... Nak cari kasut tggu abah, nak makan luar tggu abah n nak shopping tggu abah.... So, memang kna kuar dengan abah la....hehehe... He is too protective.. Tapi anak2 dalam kawalan..... Kan3??? Bagus la..... Klu x, anak liar keluar xtau g ane2... At least dia tahu.... Dalam kawalan dan pengawasan... So, aku yg memang selalu berdikari kluar bandar sendiri ble kat Kuantan, jadi xtau nak wat pe... Naseb bek aku ni layan novel2... Dan sepupu aku ni sorang kaki novel... So, ade la keje yg agak berfaedah untuk aku lakukan...hehehe..... 

Skang aku tengah menyibukkan diri untuk menghabiskan tugasan membaca novel Bila Hati Kata Sayang, penulis Marissa dan diterbitkan oleh Karya Seni Enterprise.... So, meh aku cter ckit pe yang terkandung dalam novel ni yang mampu menarik perhatian aku untuk terus melekat membaca dan berusaha menghabiskannya.... 

"Cter ni pasal heroin yang bernama Atiqah yang bertunang atas dasar pilihan kedua pak cik dan mak cik dia yang telah membesarkan dia setelah ayahnya meninggal dunia. Ibunya menghilang tanpa khabar berita. Yang menjadikan konflik pada awal cerita, si tunang Atiqah bernama Syed Adriz yang langsung xpernah diketahui atau dilihat oleh Atiqah ni merupakan VIP yang keras kepala serta hanya mahukan Atiqah yang mengemas bilik yang dia check-in di resort tempat Atiqah bekerja. Dia terus berusaha memastikan Atiqah jatuh cinta dengan dia dengan pelbagai cara. Si Atiqah ni pulak xabes2 risau menduakan tunang dia... Ha!!! Tak ke kesian Atiqah tu....  Berusaha menolak perasan sayang pada lelaki yang dirasakan 'misteri' pada pandangan Atiqah.  Padahal lelaki tu dah tau yang si perempuan yg hanya pengemas bilik tu tunangan dia.... Konflik berlaku bila Atiqah ni jatuh cinta pada Syed Adriz yang merupakan penginap tetap bilik VIP di resort tempat Atiqah bekerja....huhuhu... Lawak jugak si Adriz tu... A tiqah ni langsung xde clue pasal Adriz ni tunang dia... Bijak betul Adriz berlakon...hehehe..... Last2 Atiqah sangat terkejut saat Adriz ingin menyarungkan cincin, barulah dia perasan....hahahaha.... Ble hati dah sayang kan, perasaan sedih masa nak kahwin jadi terkejut yang amat...hehehe... Cian Atiqah.... Tapi ada bahagia saat itu menyaluti jiwanya"

Haaaa.... tu cter dari awal sampai pertengahan novel tu.... Yang len lom abes baca ag... So, jom same2 kita teruskan pembacaan....hehehe... Ok2... Selamat membaca... !!

Bila Hati Kata Sayang
Marissa


Hehehehe..... Ape yang aku suka cerita ni sebab macam biasa la yang lelaki sweeeeet sangat... Yang pompuan pulak sempoi2 n gelabah... Comeeey kan?? Eh, excited sorang2... Ok, pe ag yang best sebab heroin xsuka minum kopi macam aku...hehehe.... Agpon kejadian n latar tempat banyak berkisar di Kuantan.. Suke la aku ckit.... ckit je la....hehehe...


Jom berangan bersama saya!!! Ceyh!!! Ade hati ek.... hehehe..... Let's go.... Ok la, nak continue berangan.... Jom!!!!hehehe.....

^______________^



No comments:

Post a Comment