Friday, November 25, 2011

Macam2

Sama macam title la, 'macam- macam'... Ye, macam2 jd dalam arini je in my life... Ade suke dan juga duka... Nak cter satu persatu mungkin de yg terlepas...tapi aku cter gak la serba sdikit yg terjadi arini ikot kronologi ye...hehehe....

1. Bangun pagi dengan terkejut
    Nak dijadikan cerita, aku dah bgn solat Subuh cam bese kul 6.20 pagi. Bese r, cuti sekolah kan.....Lepas aku solat, aku g la men dgn my little nephew, Ikram....Main punya main aku yg terlelap bukan si budak kecik 2... hahaha...Last2 kak ngah aku yg bg die tdo...huhuhu...Cmne nak jd ibu ni??? Kah4....=)
    Ble dah syok tdo semula, aku dikejutkan dgn teriakan sepupu aku, Azleen yg panggil aku utk tolong Ibu kat kdai... Ibu dpt order nasi lemak last minute utk dak2 SBPI Kuantan... Aku dgn terkejut bergegas g mndi.. huhu...sejuk beb!!!! Tibai je la....tapi x ler mndi kerbau lak...huhu.. Settle bersiap terus bergegas ke kdai utk tolong Ibu siapkan makanan utk2 budak2 SBPIK.....

2. Ke Segamat on the spot
    Em, lpas je tolong Ibu settle bungkus sume tempahan...Aku dok la rlex2 n bersantai smbil tolong masak n cuci pinggan.... Ttbe je Ibu ajak aku teman die g Felda Pemanis untuk anta Tok aku g berubat, dah la g dgn Yap....Aduh!!!Situasi yg aku x berape gemor ye teman2..... Tapi nak wat cmne dah kehendak Ibu, aku ikot la jugak..... Aku bukan gaduh pon dgn Yap...Xmau ungkit cter lame...huhu...Die n aku berbeza; die pon dah ade awek dan aku dah ade Mr. S....Cume sesekali terusik jugak perasaan ni sbab dah die dpan mata kan....huhu. MasyaAllah!!!! Selalu kutepis perasaan yg langsung tak pernah wujud untuk wujud dan singgah menguasai diri ini.... Aku hanya anggap dia seorang abang dgn adiknya saja...Dah dari umor aku 6 thn aku knal die yg mase tu umo 10thn...So, korang kira sendiri la berapa lame aku knal die klu umo die skarang dah 25thn...huhu...Ni bukan kuiz maths ye...hehehe

3. Cermin berkecai depan mata
    Firstly, aku sangat2 bersyukur coz aku, Yap, Ibu n Tok yg dalam keta tu xde pe2, just terkejut je.... Em, nak dijadikan cter, cermin depan keta yg Yap bawak retak sejuta la aku klasifikasikan...Kejadian berlaku sangat pantas sekelip mata je...Dah la depan mate aku je aku rasa hentakan batu yg tak la sebesar ane menghentam cermin depan tu... cepat gler effect hentaman batu tu pada cermin keta Yap....Aku yg dok sebelah Yap ni, cuak gak ler rasa takot berkecai kna muka....Dah la agak jauh gak nak smapi ke umah or tempat yg bese Yap tukar cermin..... Tapi menurut kate Ibu, tempat yg sama je dah dua kali kejadian yg hampir serupa jadi pd Ibu n Yap...Cermin van n lori pon berkecai kat tempat yg sama.....Dah naseb nak kna kan......Padahal jauh gak la jarak keta Yap dgn lori pasir tu....Tapi dah nak kena.. Cume aku sangat bersyukur coz de lapisan plastic 'tinted' (ntah tol ke tak ejaan die...huhu), xde la cermin yg dah retak sejuta siap de corak2 ag tu terus berkecai dan hentam muka aku n Yap... Alhamdulillah.....Kami selamat gak sampai kat kedai utk ganti cermin baru....

4. Makan udang galah Rompin
    Alhamdulillah, rezeki kurniaanNya.... Abang Long bawak balik sekilo utk isteri tersayang yg mengidam nak udang galah, tapi Along ane pernah mkn sorok2 jadi rezeki bersama la..hahahaha....kongsi2 la bnda ckit kan...Tapi alhamdulillah la dah lme xrasa udang galah rompin..huhu.....Yang paling best sebab makanan dikongsi bersama, makan rmai2.....Suasana mmg hingar-bingar ler td mcm kat pasar dgn suara masing2 yg nak kuat dari yg lain..hahaha... Si Ikram sampai nanges2 ble Yap tunjuk 'sesungut' udang yg besar dpn die..huhu...Puas gak Ibu pujuk die...hahaha....Opah kna pujuk la sbab yg len sume tengah makan...hahaha.... Alhamdulillqah sbab dah lme family aku xmcm ni..kumpul rmai2 n dok sekali borak2...mmg bising tapi itulah saat yg paling membahagiakan..... Alhamdulillah Ya Allah!!!!!!!

Ok la, de ag sebenarnya nak cter...tp ckop la dulu smpai situ, kna tdo awal nak tolong Ibu lak......De pe2 ag, nnt kte cter dlm post yg akan datang ye........ Ni pon dah nak pejam mate sesangat coz nnt kna bangun kul 5 pagi...huhuu....Nyte all..

^______^
   


-This is my beloved family yg terkandung suka duka dalam mencari keredhaanNya-
-I love them so muccchhh-
>____<

No comments:

Post a Comment