Thursday, August 4, 2011

Saat Indah Bersama

Alhamdulillah......Memang seronok dpt berkumpul dgn mmber2 yg memang 'sekepala' la ibaratnya......happening n njoy being with them although there is only 2 days n 1 nyte.....thanx u all....I've enjoy the sweet moments with u all.....sape yg pernah baca entry aku sebelum ni mesti tahu sape mmber2 aku 2, just xckop sorg ler (cter member2 aku)...si cik fiziey je berada jauh nun di bumi sarawak....cuti sem kan....

ni la ape yg kami wat ble dah bertemu.....aku cter dari mula smpai la kami berpisah.....jom continue!!!!!

Firstly, perjalanan aku bermula dari institut di Lipis, nek keta klasmate aku nak ke Kuantan ptg jumaat (29 Julai 2011).....pe yg xbestnye mmber2 aku si Nynee, Tiek n Nisa dah kuar awal2 pagi ag g menjamu selera di Tutti Fruiti yg baru buke kat Teluk Cempedak...adush!!!ni wat aku gram ni..hehehe..kna tggal je aku ni..alhamdulillah, perjalanan aku bersama klasmate aku 2 lancar je....so, aku dpt la jmpe si Noi, Tiek n Nisa awal...

Tempat bertemu.....Pasaraya Besar Giant, Kuantan

Kami bertemu d Giant Kuantan, then gerak ke rumah Noi kat Felcra Seri Makmur.....smpai kat umah Noi pon dah hampir maghrib, so lepas salam2 dgn parents Noi yg sporting n cute (Noi jgn perasan ye, parents ko yg cute bukn ko..hehehe), g la masuk bilik.  Fuh!!!umah Noi ni antara one of da homestay in Felcra Seri Makmur, ag plak ayah Noi ni adalah ketua kampung kat situ...kre beruntung la kami...hehehe....bilik de air-cond dan berhias cantik ag....aku n Tiek xlepaskan peluang bergambar.......hehehe....bukan tak pernah jumpe tapi xselalu jumpa...hehehe........kan3 Tiek????kte je mengerti..hikhik...

Ni la umah Noi......Homestay Felcra Seri Makmur

Ni hiasan bilik yg kami dok...special gitu..hehehe


Malam 2 makan nasi lauk Patin masak tempoyak...fuh!!marvellous beb...mmg bertambah le kami sume nasi..hehe...tp abes la beras ko Noi yek.....kami tolong meriahkan umah ko je...hehehe.....Lepas makan, lepak2 tengok album gambar Noi n family die..pe ag, sesi kutuk mengutuk bermula la...hahaha...Noi mmg jadi mangsa kutukan kami bertiga la.....sambil 2 Noi n Tiek (aku n Nisa skali la) bz mencuba/testing awning tudung yg baru diorg beli kat Giant petang td..hehehe...test la jgn x test yek......then, kami masuk bilik utk tdo, tapi xtdo gak ag....borak2 n bergelak ketawa...hahahaha.....hihihi....(maaf la pd parents Noi, msti xleh nak tdo coz kami ketawa kuat..hehehe..).....akhirnya tdo gak coz nak bgn awal la kononnye nak g cari buah salak b4 g Bukit Gambang Water Park esok pg.....(ape pon xde....tdo smule lpas subuh..hahaha)

Hari kedua, selepas bersarapan pagi, menu mee hoon buatan mak Noi mmg best...bertambah ag kami sume.......xleh mkn byk2 takot tenggelam xtimbul2 men air nnt...hakhakhak.....Perjalanan x la amek masa lama dari umah Noi nak ke Bukit Gambang....excited kami nak sampai kat sane...Nisa sbg pemandu cube berlagak cool sbab xleh nak bergalak sgt sbab drive kan...hehehe....Noi cm ari sblom 2 dok dpn, manakala aku n Tiek jd penumpang belakang je...hehehehe.....2 pon setelah sesi bergambar sakan kat depan umah Noi, sebagai kenag-kenangan kami....ye la first time sampai umah Noi...hehehehhe......

Ok, ni nak cter men air kat Bukit Gambang Water Park........
Noi n Nisa g beli tiket nak masuk.......dah tukar baju sume, kami gerak ler men air dgn muke masing2 excited especially si Tiek yg first time jejak kaki kat tempat ni...hahahaha.....sory Tiek...aku tau ko excited..hehehehe......gambar xdpt dirakamkan sbab nak men air kami kna smpan je kamera kat dlm locker...sebagai langkah keselamatan sbab ari ni adalah mggu terakhir b4 sambut ramadhan, mmg ramai sgt beb.......naik pelampung smpai berlaga2 kat Coco Beach n Glacier River(Penguin Island).....rmai sgt kan......ish!!!masa ni la nak skodeng lebih ckit....hahaha...xgitu Noi, Tiek n Nisa????......bf xde, single la mase ni...hehehe......(gatai lak.....^_^)
Bukit Gambang Water Park, Kuantan here we come!!!!!


Noi n Nisa g beli tiket nak masuk...kang kna halau je klu xbeli..hehehe


B4 bermain air.....


Gambar dulu, b4 mandi.....


On da way g tukar baju....


Mmg best r, njoy dgn mmber2.....so lucky dpt abeskan masa dgn diorg...having fun there.....yg paling best masa naik Family Raft Ride, menjerit ler masing2...release tension gak ler....nek Crystal Slide n Canopy Slide pon pe kurangnye, mampu menguji kelantangan suara2 kami...hahahaha.....mmg seronok!!!cume penat nak naik tangga banyak2 ke atas nak naik slide2 yg ade. Smpai xsempat dah nak naik Galaxy Slide yg gelap 2,sbab perut dah berkeruncung menyanyi lagu mintak diisi.....so, cari makanan ler....lepak makan kat sebelah kids slide sambil borak2.....


Ble perut dah penuh, kami lepak kat tempat kanak2...bukn men mcm dak2, just lepak nak rasa tujahan air yg jatuh dr mulut ikan yg kat atas menara area child's fantasy..memang sakit beb kna air yg jatuh laju dr mulut ikan yg ternganga...hahaha...naseb bek xbengkak mata aku..heheheh.....dah ilang kenyang, trun men air semule kat Penguin Island....ape yg best kat cnie, kte leh dok lepak  relax atas pelampung, sambil pelampung bergerak mengeliling Penguin Island sambil terbuai2 dipukul ombak tiruan...memang best!!!!!aku n Tiek manakala Noi n Nisa nek double pelampung.....dah letih2 2, kami lepak lak kat Coco Beach, sambil belajar berenang dgn Nisa...mmg aku, Tiek n Noi xpass ler...hahaha...org soh tahan nafas timbul, kami ni tenggelam...bak kate Noi,"level of confident rendah la..hahahaha".....

Ni antara gambar ihsan dari galeri Bukit Gambang Water Park (kami ane sempat amek gmbr sendiri utk koleksi..hehehe.....):













Syok men air sambil bergelak ketawa....at da same time, njoy men air dgn sorg cute gurl yg mmg berani, masih kecil dalam usia 2 thn, tapi sgt seronok men air...berani tol die....comel lak 2...ayah die sgt sporting ble kami ajak this cute gurl men dgn kami....seronok tgk die njoy men air...hehehe......very brave gurl.....

Dah penat men air, kami pon nak grak balik ler.....masing2 nak balik umah pelak......tapi b4 anta pelampung, kami jumpe dgn Black..ye Black Mentor 2..hehehe....xde la nak mntak autograf, just pndang2 jeling2 je...hehehe....

Usai tukar baju, sesi bergambar kenangan bermula....mcm2 aksi ade....hehehe.....aku sebagai kamerawomen yg xprofesional bz fokus2 n kilik kamera snap gambar2 diorg...sesekali masuk ler gak gmbr aku..hehehe.....

posing sane sini....1,2 ,3!!!!smile!!!!^_^














Gerak dari BGWP, kami terus ke Kuantan Parade untuk mkn abeskan duit yg kami kumpul b4 masuk BGWP td.....nak mkn KFC kat KP xjadi coz branches KFC ni tutup la plak......So, disebabkan Noi nak cpat balik utk kejar bas, kami wat keputusan mkn je la kat Pizza Hut KP 2.......masyaAllah, mmg menguji kesabaran tol menunggu amek order..........sangat ramai, mgkin sbab masa 2 adalah sehari sebelum seluruh umat Islam menyambut Ramadhan Al-Mubarak...hehehe...so, sabo je la....pe ag, sambil menunggu, byk ag ler gmbar2 yg di'snap'.....snap sane, snap cnie...bru ler dpt order. 2 bru order, nak tggu makanan sampai....borak2 ag ler.....sambil gelak2 walau de la ckit rasa geram sbab kami sume  kelaparan...heheheheheh.........


 Snap sane snap sini...hehehehe:















Lepas makan, kami berpisah kat parking depan Kuantan Parade....Nisa n Tiek balik ke Sg. Lembing, aku lak tumpang Noi nak balik umah dgn abang die.....so, cter kami abes d cnie utk lembaran kali ni.......plan2 len menyusul ag....so, next time xtau ag la kat ne nak berkumpul abeskan masa bersama...hehehehe....

*release tension with them...luv u all.....

2 comments:

  1. hihihihi..thumbs up!! xD

    ReplyDelete
  2. suke suke suke !!! -nisa-

    ReplyDelete