Friday, August 12, 2011

Al-kisah bubur jagung

lambat ckit update da latest...tapi aku rasa x la lmbt sgt....hehe...ni kisah aku, my luvly rumate (Ain) n sorang ag klasmate aku wat plan nak wat bubur jagung.....idea dtg selepas kebosanan dlm klass SDP actually...maafr la encik!!!!hehehe....lpas je SDP ptg Rabu 2, aku, klasmate aku yg cute tu n rumate aku kuar g bazar n pasaraya aktif yg masyhur d Kuala Lipis especially 2 dak2 institut tmpt aku blajar ni.......grak g mmbeli juadah berbuka n bahan2 nak wat bubur jagung la.....

walau dah terase lewat la balik dr mmbeli-belah, tapi kami still teruskan plan nak wat bubur jagung..bukn pe, aku takot klasmate aku ni kempunan je....sori mel!!!!em, setelah berusaha membeli brg, tbe mase berusaha wat bubur jagungnya.....ni la pengalaman pertama aku wat bubur kacang tanpa nenek aku...hukhuk...aku try je la....jadi ke x, kami mkn je..hahaha.....

Alhamdulillah......mule2 nervous gak nak wat, takot x mnjadi....so far alhamdulillah, bubur jagung yg dinanti2 n dihajati telah siap.....n rasa die pon alhamdulillah bleh dimakan n best la bg mereka yg baru mncuba resepi ni...hikhikhik...ko gelak ngada ye anne????xde la, sbab sume puji ok...so, aku pon suka la....thanx 2 all my frenz......korg klu sakit perut aku mntak maap la!!!hehehehe...........

aku xsempat nak amek gmbr bubur jagung yg kami wat.....T_T .....len kali cube aku amek gmbr..insyaAllah.....

No comments:

Post a Comment