Thursday, March 17, 2011

semalam yang berlalu

wah, buke mata dh tibe ari ni.....pe cer dgn smlm yg berlalu??????syukur alhamdulillah dipanjatkan kepada Maha Pencipta kerna masih mmberi peluang bernafas memnjam segala banyak nikmat yang sementara ini......
mmg semalam yang berlalu berganti dgn hari ini yang ntah ape yg bakal menjengah......tp kudrat dikuatkan utk meneruskan sisa hidop ini.........

wah, mukadimah cam sedey je....saje je..hehehe......actually terlalu byk cter nk dituliskan kat cnie.....kte g satu persatu setelah dirumuskan keseluruhannya.....:
1. Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS)
- ini kali ke-3 aku brsama batch aku kuar PBS. kali ni aku wat PBS kat SK Fakeh Abd. Samad Bt. 8 Kuantan. aku wat dgn my luvly rumate, Ain. mmg sgt kelakar la asenye PBS kali ni.....bahaya utk aku coretkan d cnie..hahahaha.......xprnh ag aku wat cm ni..tp kali ni la ia terjadi...hahaha...ape yg terjadi hanya rhsia aku n Ain.......pe2 pon, ckgu2 die sgt happy-go-lucky........hampir2 jatuh aty kat sorg ustaz ni...pergh, 1st tgk dh mampu meruntun hati beb......tp aku wat ignore je.....bese r 2.....em, tgglkan kisah 2, kte fokus kat dak2 kat sek ni..mmg diorg ni ok (mmg la, aku g sesi pg darjah 4-6)....yg paling kelakar, mse last day nk amek gmbar...amboi, berebut2 diorg..kami ni jln kat kaki lima dh ase cam model....hahahaha......sntiasa diperhati...(wah3, ayt baejt lak kuar.....heeeeee)...

2. Cuti- cuti Malaysia
- cuti kali ni mmg sgt memenatkan tp mmg best gler...aku ikot la ibu (my aunty) g blik perak kat umah mother-in-law die, mmg jln2 ct sek....planningnye just nak blik perak je..tup2, smpai la kami lak ke penang.....wah, sakan berjalan...mandi kat Pantai Shamrock kat Feringgi...wah, merase la naik jambatan Pulau Pinang.....g men bowling kat Megamall Pinang....dh la ni first time men, at least x la tercorot..hahahha...no. 4 orait la...hehehehe......shopping bju pon kat c2.....dpt gak pluang g kat pameran dinotrek kat Jusco Taman Perda....pergh, mmg syok la....walau singkat ase xnak kuar...hehehe....
on da way back, abah singgah Cameron Highlands....just singgah jap je tanpa sempat nak jalan2 coz perjalanan masih jauh..ni percubaan pertama nk lalu jln ni blik dr perak ke ktn...rmai kate jimat mase...tp aku n fmily ase la, ag jauh...bukn jimat mse tp tmbah mase.....never lalu c2 ag la pas ni...hehehehe....tp sempat la beli2 ckit brg2...tp xseberapa..just grab n pay....xlme pon memeilih...but i like shopping!!!hehehhee...ane ckop mse klu sekejap2 ni........next time i will be there...hahaha....insyaAllah.....

ape yg aku xleh lupe adalah mse on da way...de perkara yg pling mengejutkan aku..sesuatu yg langsung x  aku jangkan berlaku...waduh3, parah asenye........tp xmampu utk aku luahkan kat cnie...ckop la skadar lontarannya terpantul semule pd aku......hanya aku yg tau.......hahaha...saje wat persoalan......korg nak bace ke x..it always depends on you....aku dgn cara aku..........

k la, stelah lme x menulis..ni la cter aku....ni pon dh diringkaskan..byk yg ditapis utk menjage sensitiviti byk pihak.......so, i will end here.......c u all soon.....

*any related picture will be add soon..hahaha...(gara2 malas nk upload...)

No comments:

Post a Comment