Thursday, March 24, 2011

Beringatlah!!!!!

fuh.....ni bru de mse jap utk mnyambung pncritaan khidupan aku....ble bz cam ni..ttbe aku terfkir:


          “Rebutlah lima perkara sebelum datang lima perkara lain, yaitu masa muda engkau sebelum datangnya hari tua, masa sehat engkau sebelum dilanda sakit, masa kaya engkau sebelum masa miskinmu, masa lapang engkau sebelum datangnya waktu sibuk, dan masa hidup engkau sebelum datangnya saat kematian.” (Hadith Riwayat Muslim dan Tirmizi dari Amru bin Maimun r.a.)


mmg terlalu byk mse lapang aku....leh tdo ptg la, men game kat my lovly lappy, tgk movie xkisah la online ke atau amek dgn mmber2......terlalu byk mse aku terluang smpai xtau nk wat pe2..hahaha..kini mse bz aku tibe ag....mmg pnat tp aku sdar, aku sndiri yg xnak n xreti nak amek inisiatif guna mse yg ade utk wat sume keje2 yg prlu.....drpd mlepak ber'fb' memanjang kan..bek aku setel all my work..tp ble nak anta la aku de idea nak setel sume 2...huhuhuhu..thats me....malu nk ngaku tp itu la klemahan yg aku sndiri xmampu nak upgrade diri ni ag.....
ble lcturer soh anta, mule la lmbt tdo berjaga nk setel keje......so, kualiti keje ntah ke ane..yg pntg siap je.......

*hahaha......sdar diri xpe la kan....yup!!!i know that...tp bese r....hehehe...

* got 2 go 2 settle all my works......hehehe....take time utk berubah...tp ble msenye ntah ble.....(terfikir dan berfikir: pernahkan Allah perlukan mse utk bagi pahala pd kte?????wallahualam...)




aku juga bukn insan sempurna.............

No comments:

Post a Comment