Monday, January 10, 2011

susah gak....

ttbe aku terpanggil nak tulis psl mnda ni...
ceyh, entry je lbh...
ok, actually(ceyh speak london lak), aku teingat psl de sorg lecturer aku de sebut psl 'think positive is the better way in life'....

die kate klu kte slalu berpndangan positf kat org, insyaAllah org akn pndg +ve gak kat kte.....
sjauh ane kesahihannye aku sndiri xmampu mntafsir dan memastikannya....
byk mslh dan tekanan dpt dselesaikan ble kte brpndgn +ve....
maybe tol gak, dh Islam pon de sbut gak yg kte jgn la buruk sangka kat org len...hah, 2 bukn ke dh same konsep dgn berpndangan +ve....ye la kot...

satu ag, aku teringat gak la ag satu psl "jgn sntiasa mahu mnuding jari pd ksalahan owg len tp tgk ksilapan kte walau sekecil ane pon..."...boleh ke???
mncuba xsalah kan.....
aku harap stiap hari utk sntiasa mmbtolkan ksilapan yg dh aku wat...
mampu ke x aku xtau ag.....just mnyimpan angan2 xsalah kan...tp kna la ade usaha gak....


sekadar hiasan penambah cerita.....


***************************************

     em, k la...aku pon nk ciap2 g klas....THINK POSITIVE!!!!!! hope today will be better than yesterday (ceyh, ye ke......kre ok je la...hehehehe).....hrp sume dpt mulakan hari anda dgn berfikiran positif......insyaAllah hari anda akan bermkna (maaf ler, aku xdpt pstikan itu........)..

No comments:

Post a Comment