Saturday, January 22, 2011

saye ade kwn....

klu nak ikot carta n wat list la kan, dh berjuta agknye kwn2 yg aku jmpe n ade seumor idop aku yg x la tua sgt ni..hehehehe....
start idop kat dnia ni, mmbesar kat kg, sek rendah, sekolah menengah lak de dua...
matrik jap n skang kat IPGKTAA....oooppss, lupe lak PLKN (kang de yg mrh coz lupe mntion them..hehe)...
mmg penuh n lenguh la tgn nk mnulis. kpaler pning n mate pon hmpir juling coz nk mngingt sume mmber2 yg aku prnh knal (xkisah la lme ke jap je knal 2).....
tp kwn mmg rmai....cume sahabt je kte xtau sape....time sush atau senang....
ok, blik pd cter list kwn aku...mmg aku xla ingt sume, tp klu ikot yg dicongak2, kt tmpt2 atau progrm yg aku list ni mgkin aku ade tmbh kwn:

- Sekolah Kebangsaan Leban Chondong (drjh 1 -6)
xtau la brape rmai yg aku prnh knal dr start skul smpai drjh 6..ye la, mcm2 xtvt aku msok....hehehe..kre aktif la skul rendh ni....ye la, antara yg aku ingt aku msok bola jaring smpai daerah, pidato, genderang (mcm orkestra tp hanya alat muzik bese cm rekorder, melodian n percussion), hoki  g daerah gak, sukan cm lari2 pringkat daerah, program motivasi n de byk ag la xtvt yg aku xbrape ingt.....

- Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Rompin (tg. 1- 3)
mse ni zmn kegemilangan la gak bg aku.....epy gler la...ye la aku ni jenis yg ikot kpale aku..pe aku nk wat jgn sape bantah walau pon aku ni jnis yg baik la kit coz ikot peraturan..hehehe.....fmily aku pon jnis yg xkisah sgt mgkin sbab diorg mmg knal sgt aku ni cmne kan...hahaha...em, mse zmn ni, rmai gak la yg aku knal...de cm2 progrm yg aku sertai cth cam bola jaring (sukn yg xprnh aku tgglkan), kem motivasi ank2 yatim, kem bahasa inggeris n de ag la program yg aku xsbut..ye la dh lme tggl kan...

- SEMSAS (form 4-5)
yg pling lucu psal sejarah idop aku n SEMSAS ni adalah skul ni mmg xabes2 wujud dlm idop aku walhal aku dh buang die dlm lmbaran idop aku..korg nk tau nape...meh aku cter....mse form 1 aku dpt la msok skul ni coz UPSR result aku baik. nak jd cter yg pling lawak dlm idop aku, genap 3 buln kat cnie aku x abes2 mntk ibu (mk cik aku) n kak long (cousin aku) yg pling rapat 2 soh pndhkan aku blik ke sek yg dkat dgn kg....aku bukn xleh nk jauh atau renggang dgn fmily tp aku xleh nk adapt la care idop dak2 pndai ni...letih la...hehehehe....aku dpt la pndh mse 2 atas kekerasan aku...hehehe....tp cter 2 xabes takat 2 je coz mse form 4 ble dpt result PMR ok, aku dtawarkan ag msuk SEMSAS ni...masyaAllah..aku pon dh xtau nak kate ape..hahaha...puas aku lari, tp xmampu gak....hihi...cm2 ckgu2 n fmily aku kate kat aku..yg gelak smpai nk putus urat leher pon aku xtau la byk ane...yg pling aku ingt skali ckgu aku de prnh ckp 'bagai sirih pulang ke gagang'..huhuhu...mmg aku pon cm xcaye....bese org kate dh blacklist name andai aku tolak asrama pnuh...aku pon xtau la dlm kes aku ni.....
mse kat skul ni, rmai gak yg aku knal...walau aty aku bukn suke sgt idop kt cnie...sbab 2 kot result SPM aku xbrape baik coz aty xikhlas...ish3 janna ni pe la yg ko wat kan....walau aku lalui idop kat skul ni 2 thn tp slame 2 la aty aku xde kat c2..ntah la nape....maaf ler kwn2 yg terbace atau mmg nk bce ape yg aku tulis ni....tp aku kwn dgn korg ikhlas k......cume aku xsuke life kat sane.......

- PLKN Tasik Chini Resort
time mule2 dpt g mmg aku xrse cm best sgt...walau aku xla ckp aku xnak g coz dh mmg wajib kan...pkse la gak diri kna g....tp slame hmpir 3 buln kat sane mmg byk aku blajar...rmai aku knal mmber2 yg dtg dr Kuantan, Johor, KL n dak rompin sndiri....cm2 aku bljr ragam mnusia......suke duka idop kat PLKN aku rse....sush snang kami bersama2...andai dberi pilihan ag atau diulang mse, mmg aku nk jmpe ag kwn2 n ckgu2 mse aku g PLKN 2...syok beb...aku pon xtau la nape klasmate aku skang n rmai ag ckp PLKN 2 xbest, tp aku nye persepsi lak laen..alah, mmg la pnat n itam ble g plkn ni tp xtvt die mmg aku suke...rmai yg aku knal....slaku koperal wirawati charlie aku kre org pntg gak la (nk bgga jap)..hehehe...byk yg aku wat mse kat sane..aku ingt ag, mse ari last 2, mmg rmai yg nangis, xkre la laki ke pompuan...dh xpntg mse 2..ye la, walaupon just 3 buln kami bru knal, tp mmg syok abes la...Mis them all....

- Matrikulasi Melaka
hahahaha......nape aku start dgn gelak...k meh cnie aku cter...cter die cmni...mse dpt surt msuk mtrik, mmber2 SEMSAS de cntact aku tnye dpt ane, korg nak tau kan sbab aku gelak td, sbabnye mse aku skul lu aku de geng kre kamceng la...kami bertujuh (tp ble dkat2 abes SPM kot kami tggl berenam je coz de mslh dalaman kit..hehehe..gaduh la..)..hah, kami dpt same berlima klu xsilp aku....hehehehe...mmg havoc la mse 2....aku n noi(nme pggilan kwn aku yg sorg ni) same kuliah ...tiek (name timangan gak), die ni same blok kediaman dgn aku.....just nisa n syira je xsame dgn aku tp time mkn slalu same la....walau pon jap je kat cnie..tp de gak kenangan mnis kat mtrik....ye la, bese dok phg je skang kna blajar luar..hehehe...cm2 la knangannye......tp klu dh berkwn lme, dh knal aty budi msg2...mmg best....for noi, tiek, nisa, fizie n syira.....korg mmg sahabat la beb....

- IPGKTAA Kuala Lipis
em, yg ni kre terkini la...ag 2 thn lbey la krenye aku n mmber2 yg aku knal kat cnie utk blajar nk jd ckgu...huhuhu...kt cnie xyah ckp la..mmg terlalu byk kenangan yg aku lalui..kwn2 mmg best...ye la, walau beza mak n bapak tp kami mmg sokmo bersama..sush snang same2....ble elaun xmsok, pose same2..mkn same2, minum air teh same2...hahahaha....ye la, korg congak2 la..msti la kamceng kan dh 5 thn stgh bersama.....bukn satu tmpoh yg sgkat utk aku knal kwn2 aku k....diorg mmg best la...walau aku ni jnis yg agak kasar n keras la orgnye, tp diorg tetap tahan dgn aku..hehehe....(ye la, aku mmg dperlukn nak2 time angkat2 brg..hahahaha)....kuar bndar same2, jln g klas....fuh, mmg sweet la korg....gaduh2 pon kami tetap sahabat.... korg mmg da best list of frenz in my entire life...xkan aku lupe la beb.........

*fuh, pjg lebar aku mnulis utk kwn2 aku...letih dh mnda...berat dh mate....sakit tekak ni coz batuk k....hehehe....

korg anugerah dlm idop aku........

aku sntiasa ada utk sahabat2 ku...hopefully la....

gaduh2 pon tetap baik k..ikhlas dlm persahabatan....


  • This spesel appreciation wat sume mmber2 aku especially Noi, Tiek, Nisa, Fizie, Syira n pling aku xlupe mmber2 PISMP SAINS @ AFZAN.....Luv u ALL............thanx 4 being my frenz..maafkan aku coz aku sntiasa cube yg terbaik utk jd kwn terbaik korg.....

3 comments:

  1. huhu..!! kwan bia sribu..brcnte bia stu..erk?? ad kaitn ke??hhehe

    ReplyDelete
  2. xde kaitan pon xpe la..hehehehe....nk cari cinta yg satu 2 la pyhnye la.....hahaha

    ReplyDelete