Monday, December 13, 2010

rindu......

pagi yg indah dgn kedinginan dsbabkan ujan.......
rncgn utk ke bndr perlu dbatalkan...
bukn nak g dating pon, just nak melangsaikan sume brg2 kperluan adikku yg bakal dok kat asrama next year.....


ble buke je fb...mataku tertangkap pada gmbr aku yg ditagged oleh sahabatku mse d plkn...
wawawa.......malu pon ade beb...
kalakar ble tgk gmbr2 2...rndunye pd kenangan mse kat kem especially mse Wirajaya.......
saat2 gnting kpenatan xkan aku lupekan..nak pengsan pon ade...hehe...
mse ni la aku rse aku n geng2 charlie(kompeni kesygn aku beb) sgt rapat...
saling bekerjasama, bntu-mmbantu dlm satu pasukan, mmg kemenangan yg kami cari tp erti sebuah pengorbanan n persahabatan ag pntg mse 2.....sush payah kami terokai jugak utan kelapa sawit kat tasik chini 2...parit yg berair ke, parit yg dlmnye xmampu lalui sorg2 ke, curam ke, pacat ke...kami lalui gak dgn jayanya.......hahaha.....syukur alhamdulillah, everything goes smoothly....mmg terbaek la...aku rndu saat bersama mmber2 plkn......


mse d PLKN aku jd diri aku sndri, aku knal sape aku, kbolehan aku, kelebihan yg ada pd aku n yg paling pntg aku sronok mngikuti latihan mse d PLKN.....
biarlah ape org nak kate coz aku slalu dgr ade yg kate PLKN xbest, bosan, pnat n tension....
thats true, sbab mmg kat sane pnat....ari ni pon aku terpanggil utk mncoretkan luahan ati psl latihan 2...
mmg latihan 2 pnat, wat kulit aku itam..hahaha...
tp saat2 manis mmg byk yg aku xmampu dpt kat tmpt len..aku bangga dpt mnjalani latihan PLKN.......
lantak la org len nak kate aku ape..tp mmg mnyeronokkan....


dlm klas CB, aku dpt knal kwn2 n yg pling pntg aku lbh knal sape aku........aku jd smakin berani utk berhadapan dgn masalah aku.....
spjg latihan kat sane, byk aku blajar....yg pling aku byk blajar ialah TEPATI MASA n DISIPLIN......
huh, mmg mnyakitkan ati ble aku ingat mse kat kem 2...mcm2 kami kna wat....tp kseronokan yg aku dpt xmungkin dpt aku cari kat len2 tmpt.....mmg berbeza......


utk menggambrkan betapa epy nye mse kat kem, mmg xdpt aku coretkan sumenyer...cukop la skadar mngimbau knangan mse kat kem dolu2 scara ringkas...hehehe....i really love that moments!!!!!
# for all my frenz in camp, hope 4 da best 4 u all..........wish we could b 'role model' 4 others.........


sweet memories there.......xkan aku lupekan...........

kenangan terindah.......susah snang drasa....smpai naek nak dmam x dmam aku mse kat kem...
yg klakar, mse kat kem nak dmam pon xjadi, tp blik je smpai dmam2  nak amek result SPM.....hehehe
aku akui kata2: "xknal maka x cinta"......awal2 latihan mmg aku rse nak lari pon ade..hehehe....kantoi suda...tp ble dh lme ckit, mmg best.....syukur alhmdulillah......im njoy 4 da great moments there.....susah payah, suka duka, hilai tawa n hiba silih berganti spjg aku kat sane.....
PLKN TASIK CHINI RESORT r da best......luv u.....

ni lah kem tmpt aku mnjalani latihan PLKN- Kem Tasik Chini Resort..

2 comments:

  1. plkn jugak yang menemukan kite sume... :')

    ReplyDelete
  2. yes....thats true......rndunyeeeeee......
    xde plkn xde la persahabatan kte yg terjalin skang kan.....

    ReplyDelete