Tuesday, June 19, 2012

18 JUN 2012

18 Jun 2012... Maka bermula la tugas sebagai seorang guru pelatih.... Bertemu semula dengan  buku2, kertas2 dan ABM juga..... Bermula la semester baru dengan subjek yang baru.... No more EDU subjek and elektif 2 subjek. Apa yang paling membimbangkan aku saat menjejakkan semula kaki ke institut adalah bimbang tentang praktikum.... Risau bergelumang dalam diri.... Takot pon ade... Dah la kna praktikum time bulan puasa.. Mak aih!!! Xdapat aku bayangkan menjerit ngajar mase bulan pose... Hah!!! Baru kau tau ye jah.... Macam ane ckgu-ckgu kita dulu nak mengajar time pose... Tapi tu sume bukan penghalang.... Bukan penyebab kenapa kita xleh berjaya.... Di mana lokasi sekolah aku praktikum, masih menjadi tanda tanya... Xtau di mana jasa baktiku akan dicurahkan.....

Actually, xtau nak update ape... Cter nak dikongsi banyak tapi still xtau nak mengarang ayat yang sesuai untuk tatapan umum.... Sebab ade bnda yang boleh dikongsi tapi ada cerita yang perlu disimpan kukuh menjadi iktibar buat diri sendiri dalam mengorak langkah meneruskan kehidupan sebagai manusia biasa. Semester baru, macam biasa la ade azam baru.... Tapi sejauh mana tercapainya azam baru tu lom dapat ditentukan lagi..... Moga ia tercapai juga hendaknya.... Hanya doa kutitipkan wat luahan hati kepada Yang Maha Pencipta. 

Permulaan semester dah dimulakan dengan tutorial yg bertimbun.... Tapi yg seronok just 4 subjek je yang perlu belajar... Tapi sejauh mana 'tough' setiap subjek tu.... Ye la, msti la ckit subjek nya... Klu x cmne nak cope dengan praktikum ag... Aduh!!! Nak bahagikan masa adalah agenda yang teramat penting..... Kat mana la aku dihantar???? Takot, berdebar dan macam2 ag ade rasa.... Ye la, banyak ag yg kna belajar.... So, keep up good work..huhu.... Usaha tangga kejayaan.... U can do it Janna.... InsyaAllah....

No comments:

Post a Comment