Saturday, March 24, 2012

New Life

Dunia aku kini berubah.... Sejak menjejak kaki dalam semester 5, bagi guru pelatih Institut Pendidikan Guru Malaysia kami sememangnya sibuk kerana dah berpraktikum..... Hari2 kena fikir nak wat lesson plan...nak ngajar... Dah xmcm mse bru masuk IPG bleh berpeleseran ke sane ke mari, lepak2 kat library, borak2 kosong..... Tapi kini tu sume dah dapat nak rase...... Klu de mase free, nak wat lesson plan akan datang atau nak berehat je fikir.....
Itulah kehidupan yang perlu ditempuhi oleh seorang guru. Ingat mudah ke nak didik anak orang??? Xsemudah yang disangka..... Aku yang bru praktikum utk fasa 1 ni pon dah terase kepenatannya, xtau la dah bergelar cikgu sebenar nnt... Moga aku kuat n tabah menghadapi tiap ujian yang didatangkan kepadaku....

Saat post ni ditulis, masih berbaki 3 minggu untuk aku menghabiskan sisa2 waktu praktikum... Masih panjang perjalanan hidup ini andai masih panjang usia...... Selamat Maju Jaya kepada semua member2 yang berpraktikum especially pelatih Semester 5 Institut Pendidikan Guru Kampus Tengku Ampuan Afzan.....
^______^

No comments:

Post a Comment