Saturday, October 1, 2011

Nak wat cmne.....

Mood sdey coz kna tggal n xdpt nak join klasmates aku g jln2 kat cameron highlands.....=(
kerana tanggungjawab, aku terpaksa balik utk tolong kak long aku kmas brg2 die yg akan berpindah...
walaupon sdey mmg la ade, tp aku bersyukur coz dpt bantu kak long aku......
sbab i love kak long so much.....
aku bersyukur dpt tunaikan tugas n tanggungjawab serta ade saat insan2 aku sayang memerlukan aku...
bukan aku nak cakap pe la, asal kerja2 berat mmg aku gak yg ade...hahaha
mmg dari kcik mcm 2....
oooppsss!!!!astagfirullah, ni bukan riak ek....jgn salah tafsir....hehehehe

sdikit imbasan zmn2 muda...hahaa....mcm tua sgt..huhu..
byk keje kat umah aku yg wat.....cer korang sume fikirkan sbntar......
dalam family yg sumenye pmpuan, sape yg perlu bertndak jd lelaki????? cer ckp!!!!
k fine, aku wat la...aku xkisah coz aku suke xtvt lasak2 ni...
           - panjat pokok,
           - tukar n baiki lampu yg terbakar (padahal try n error je...),
           - ternak ayam (segala keperluan ayam aku sdiakan except duit nak beli
              makanan la, xkeje   lagi kan...hahahhaa),
           - siram pokok (yg ni keje kak ngah aku yg byk, aku just tlg sambung
              getah paip je..huhu),
           - bertukang lantai umah tercabut
           - n de la keje2 yg mgkin aku lupe dah....

huh, b4 terlupe...korg bayangkan panjat pokok nak tebang pokok nangka bercabang sbab ganggu kawasan pon aku kna panjat... n tebang....(ni de cter kelakar, nnt de kesempatan aku cter dlm post len..hahahaha)
tp bab ke kdai mmg aku paling xsuke...except nek basikal keliling kampung......
byk gak cter ek, nnt la kte cter dlm len post je la..
hahahaha..klu aku ingt n imbas smule..mmg klakar...
tgn ni dah xde makna calar or luka....dah adapt n bese dah......
eh2..nak cter2 or imbas kisah mse kcik2 len post la....
dah lari topik ni..huhuu
ni nak cter kesedihan ditinggalkan mmber2 atau nak imbas kisah idop....
hahahahahahahahaha....ok2, continue cter kesedihan ditinggalkan....

best la klasmtes aku g percutian bajet...hehehe
untonglaaaaaa korang!!!!!!
aku xde la kisah sgt...
tp de la gram gak...hahaha....
korg jgn kisah kat aku ni.....
bese la, org kna tggal emosi kurang stabil ckit..huhuhuhuhuhu

tapi the other side lak, aku sgt bersyukur..
aku ada saat insan2 aku syg perlukan aku...
idop aku xde makna klu xdpt bantu org especially mereka yg aku sayang....
mereka yg mmberi nilai dlm khidupan aku......

xpe la korang!!!!
aku mmg sdey la ckit..tp dah ok pon....
sbab aku dapat siapkan keje umah (eseimen) yg bertimbun n urgent perlu disiapkan, 
dan xlupe dapat bantu kak long aku pindah umah n kmas brg2 die...
Alhamdulillah.......sbab aku balik kali ni pon lom tentu dapat balik ag...
sape tau kan, umo xpnjg.....
neway, im hepy with my life....

No comments:

Post a Comment