Wednesday, June 8, 2011

Gua Kena Beb!!!!

ari ni xde bnda nak wat...melepak n baca novel - Cinta Kau dan Aku karya Siti Rosmizah....aku mmg suke baca novel..hehehe....leh la tergolong dlm kalangann org2 yg jiwang...tp jiwang bertmpat la...hikhik...ish, gelak ngada lak aku ni...maaf la, aku ni bese r klu dgn novel agak teruja ckit.....hehehe..

sbnarnya de cter len aku nk cter..bukan pasal novel yg aku baca 2....kjadian ni berlaku masa aku tgh lepak2 kat kdai mak cik aku.....ok, straight 2 da point..mak cik aku ni tgh menunggu wakil dr lembaga hasil(klu x silap aku la). sdang menunggu, ade la calling msuk tnye kat ane kdai mk cik aku...nk djadikan cerita, pd waktu yg sama ade la sbuah kereta kncil warna putih dh beberapa kali lalu-lalang n berpusing2 kat area kdai mk cik aku dan turut pegang fon n tgh berckap telefon......sambil bercakap telefon, mkcik aku pon bingkas dan melambai-lambai la tgn kat mamat yg dalam keta kncil  tu. aku dgar mkcik aku kata "ni akak tgh lambai awak, awak pusing la ke cnie..ni akak yg tgh berdiri ni...cer pusing keta 2 ke cnie..ni je kdainya..."...tp kami tgk mamat dlm keta kncil 2 lgsung x bg respon kat mkcik aku....pkcik aku soh la mk cik aku tnye diorang naik keta pe.......tetiba kami dgr,"lah, pajero merah ke????", kata mkcik aku sambil dah tergelak besar......huhuhu.....yg lawaknya ag, si mamat ygt naik keta kancil td dah turun n berhenti kat kdai mkcik aku dan tetiba berhenti. then, die melambai kat seseorang kat seberang jln kdai mkcik aku...pergh!!!mak cik aku pe ag, terasa malu la..hehehehe....hahaha...nak guling2 ase gelak ble tgk wajah reaksi mkcik aku masa mamat 2 trun keta...hahahahahahah....sdapnya janna gelakkan orang..

walau dah mntak maaf dgn mamat kancil putih 2, mkcik aku still cakap,"malunya aku"....sambil kami sume tergelak besar....huhuhu...macam2 leh jadi kan.......lawak sangat ble ingt balik yg makcik aku ni bersungguh-sungguh lambai kat mamat keta kancil 2....rupe2 nya, die bukan wakil yg nak jmpe mak cik aku 2...
hahahaha...gua kna beb!!!!!!

sakit perut gelak kat mkcik aku...hehehe...mamat keta kncil 2, mule2 trun cam nk minum tp ble jmpe mmber die, die trus blah....orait gak, klu x msti mkcik aku ag ler segannya......hehehehe.......
*moral of da story: ble cakap tetefon jgn lah abes tangan2 sume naik macam bercakap real dgn org 2.....hahahahaha........it makes me laugh although it is only outside me.........Allah Knows......=)

2 comments:

  1. hahaha... sape2 kt situ pon akn gelak.. haha..

    ReplyDelete
  2. tau xpe...haha...klu ingt2 balik, skang pon nak gelak ag..haha

    ReplyDelete