Thursday, May 26, 2011

Suka Lak....

hehe...msti la suke....Alhamdulillah...dh berape ary aku tggu saat ni..saat yg mana aku tulis post ble abes sume paper n tggu nk blik je....saat brg2 sudh ku kmas sblum kmbali ke destinasi yg aku tggu2.....mcm2 ade rse skang ni....rse lega, snang aty, puas aty, gmbira, duka ckit, n tenang.....fuh...mmg sgt menyeronokkan saat kuar dwan td lpas abes paper..rse bebas sbntar...walau ct 3 mggu ade xtvt yg perlu aku ikuti dgn pulang sbntar ke institut sblum start semester bru, aku gmbira krna itu tuntutan yg perlu aku pnuhi.....

wah3, esok akn tggalkn sbntar institut, tmpt yg mampu mmberi 1001 kenangan suka dan duka dlm pencarian ilmu utk bergelar guru...sblum berbakti kpd anak bgsa....

ok, klu post dulu de aku cter psal pe yg jd dlm idop n lingkungan perjalanan langkah ini...kali ni de jugak ckit aku nk share wat tatapan sume (yg sudi mmbaca la)..hehehe.....ok, bukn psal aku tp kata2 ni ditujukan kpd aku....ok, korg msti nk tau kan pe kata2 yg ditujukan kpd aku n sapa yg mnujukan kata2 itu pd aku.....kata2 ni nenek aku yg ckp kat aku la...."carilah org yg mncintai kte dan buknnya mncari cinta org yg kte cntai"...so, pe korg nk kata saat parents or org yg lbh tua dlm family ko kate mcm 2.....mmg la mgkin korg akn kata.."lmbt ag la", "insyaAllah", "ye la", "OK!!", atau juga "pasti"...tp mgkin mse 2, korg lom jmpe org yg korg2 tol2 suke atau cnta....tp ble dh jmpe...korg msti lupe kata2 tu kan......hahaha.....aku sndiri sukar utk menafikan kebenaran kata2 tu....atau juga aku mnolak dan menyangkal kata2 tersebut.....so, skang aku lontarkan kata2 ini utk korg fkir dan selami idop korg sama ada korg stuju atau x dgn kata2 tersebut.........(stuju ke x, aku xkan tahu..tp ckop lah skadar aku mnyuarakan dan mgharapa korg gerak ckit neuron2 yg ade dlm otak utk berfkir.....)hehehehe......

ok la, aku tggal kan persoalan utk korg jawab sndiri.........thanx...
*sebelum terlewat, selamat bercuti wat sume sahabat2 yg menuntut di Institut Pendidikan Guru sluruh Malaysia.............'balik kampung...oooo...blik kampung..aty girang..'..hahaha......^_^

No comments:

Post a Comment